Family Diary Persoonlijk

Afscheidscadeau groep 8 van LOVY

17 augustus 2018
Afscheidscadeau groep 8

Hoe ouder mijn kinderen worden, hoe meer ik als moeder moet leren loslaten. Om het einde van de basisschool te vieren, zocht ik voor Miss G een afscheidscadeau groep 8. Een persoonlijk cadeau met betekenis die ze altijd bij haar kan dragen.

Over enkele dagen is de zomervakantie hier in het zuiden voorbij. Aanstaande maandag gaat Miss C weer naar het kinderdagverblijf en Miss B zal voor het eerst in haar eentje naar de basisschool gaan. Miss G heeft nog een extra dagje vrij. Later die week begint haar eerste schooldag op de middelbare school. Het zal ook de eerste week zijn van onze nieuwe omgangsregeling.

Wat ik mijn dochter(s) wil mee geven

Wat ik mijn dochter(s) mee wil geven

Voor de vakantie vertelde ik dat Miss G besloten had om bij haar vader te wonen. Hierop kreeg ik veel hartverwarmende reacties. Hoe het zal zijn en hoe ik dit zal ervaren kan ik me nog niet echt een voorstelling van maken. Maar tijdens onze rondreis door Denemarken besefte ik dat we nog maar 7 gezamenlijke zomervakanties hebben tot aan dat ze volwassen is. Dat is minder dan het aantal verstreken jaren!

Ik vind het fijn dat ik op vakantie minder geleefd wordt. Tijd heb om na te denken over de grote lijnen. In plaats van dat mijn tijd en aandacht worden opgeslokt door alledaagse opvoedkwesties. Zo dacht ik bijvoorbeeld ook na over wat ik mijn dochter(s) mee wil geven. En of ik met mijn huidige opvoeding op de goede weg ben. Ik heb het altijd belangrijk gevonden dat mijn dochters zelfstandig zijn. In hun denken, maken van keuzes en doelen nastreven. Maar daar echt de nadruk opleggen heb ik nooit echt gedaan. Ik heb het voorgeleefd.

Ergens besef ik ook dat als moeder je kinderen meenemen op een rondreis door Denemarken natuurlijk voor de nodige bagage gaat zorgen. Feminist zullen ze zichzelf waarschijnlijk niet noemen. Maar ik denk dat ze wel weten dat vrouwen zich nergens door moeten laten tegenhouden. En dat je echt niet voor alles afhankelijk van mannen bent. Ik ga er altijd maar vanuit: goed voorbeeld doet goed volgen. Ook weten ze dat alles bespreekbaar is en ik eerlijkheid belangrijk vind. Hopelijk helpt ons dat straks zonder al te grote kleerscheuren door de puberjaren te navigeren.

Afscheidscadeau groep 8

Voor de zomervakantie was ik op zoek naar een passen afscheidscadeau voor mijn dochter. Nu ze ouder wordt, vind ik het een uitdaging om iets betekenisvol te geven. Geld is altijd welkom, maar daar worden dan squishies of andere teen gadgets van gehaald die over een aantal maanden al weer stof liggen te vangen. Met het afscheidscadeau voor groep 8 wilde ik even heel bewust stilstaan bij de aankomende nieuwe fase. Maar haar ook iets meegeven. Mijn oudste dochter is echt een meisjesmeisje en houdt van mooie sieraden. Het mooi aan (persoonlijke) sieraden vind ik dat je ze altijd bij je kan dragen. Op die manier ben ik straks altijd bij haar.

sieraad met Bijbeltekst

Een sieraad met Bijbeltekst

Laura van LOVY maakte een prachtig sieraad voor Miss G met mijn favoriete Bijbeltekst: Jeremia 29:11. Deze luidt: “Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.” De zilveren ketting heeft een plaatje in de vorm van een hartje waarop het Bijbelvers is aangebracht. Deze slagletters zijn in het zilver geslagen waardoor het naamplaatje een unieke uitstraling krijgt. Doordat je zelf het lettertype mag kiezen, maak je het sieraad helemaal persoonlijk naar jouw smaak of van degene die hem cadeau krijgt. Zo is mijn dochter dol op bling en kon ze haar hart ophalen aan het Swarovski hartje. Als laatste kan je nog het formaat van de ketting kiezen. Daarmee bepaal je hoe lang hij wordt. Voor een tiener kan je kiezen uit een kindermaat of een vrouwenmaat. Maar omdat mijn dochter erg tenger is, koos ik een kindermaat.

Laura denkt echt met je mee  en verpakt elk sieraad mooi in waardoor het naast verrassing ook echt een eye catcher is. Bovendien heeft ze een super snelle levertijd. Ja, zelfs bij persoonlijke sieraden. Ik had die van mij binnen 2 dagen in huis!

Wat heb jij je kind als afscheidscadeau groep 8 gegeven?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Josan
  11 september 2016 at 22:05

  Hoi Maureen, leuk dat je meedoet 🙂

 • Reply
  Josan
  11 september 2016 at 22:05

  Dank je wel voor je reactie. Van het plastic weet ik het nog niet. Misschien ooit een blogje schrijven over veilig speelgoed?

 • Reply
  Josan
  10 september 2016 at 08:43

  Dank je Sjoukje 🙂 Dat waardeer ik zeer

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Mijn man en ik zitten dus totaal niet op 1 lijn qua babynamen betreft. 😩 Echt als ik niet ingrijp mijn zoon in wording een naam die heel hip is....30 jaar geleden. 😂😩⁣
⁣
⭐Hoe hebben jullie dat uiteindelijk gedaan?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#babyboy #zwanger #dutchmom #preggers #pregnancydiary #pregnant_world #dutchmoms #pregnantstyle #babyboy💙 #babyboy👶 #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #motherhoodunplugged #momlifeisthebestlife #22weekspregnant #boysmom #flatlays #motherhoodthroughinstagram #mom_hub #flatlaystyle #flatlayoftheday
 • Ongelooflijk wat vloog die #herfstvakantie voorbij! 😱😩Ik begin net zo lekker aan het ritme te wennen! Een hele week lang geen wekker zetten. ⏰ Beetje aanrommelen. Opruimen, schoonmaken, hutten bouwen en natuurlijk te pas en te onpas eten. 🍡🍕🍟🍔 Gelukkig hebben we nu eerst weekend voor de boeg! ⁣
⁣
⭐Wat zijn jouw weekendplannen?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #weekend😍 #littlefierceones #nestingly #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #weekend❤⁣
#fridaay #honestlyparents #friyay🙌 #friyay🎉 #parenthood_unveiled #parenthood_moments #dutchmoms #raisingthefuture #dutchmom
 • Zoals je aan haar pyjama kan zien is Egeltje plof het favoriete spelletje van Chloé op dit moment. Ook jij kan dit leuke spelletje van @hasbro winnen. Kijk op https://www.goodgirlscompany.nl/review-egeltje-plof-hasbro-gaming/⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #discoverunder2k #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #dutchmom #dutchmoms #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #hasbro #egeltjeplof #gekregen #winactie #sinterklaas
 • Ik houd van waardevolle familie tradities. Nu het #herfstvakantie is neem ik daar extra de tijd voor 🤗 Dit meisje kijkt er al de hele week naar uit dat ze met al haar knuffels bij mij in bed mag slapen 😍 😴⁣
⁣
⭐Heb jij al vakantie en hebben jullie als gezin speciale vakantietradities?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #dutchmoms #dutchmom #kidsforreal #daugher #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #herfst
 • Wat een dag! 😢Pas aan het einde van de middag kon ik wat eten én het binnenhouden 🤢🤮 Ik weet dat zulke dagen erbij horen maar baalde wel. 😨😰Gelukkig regende het buiten pijpenstelen 💨🌧 en zag de lucht 50 tinten grijs. Met baby gaat overigens alles goed 💙Hopelijk is het morgen een betere dag. #zwanger #dutchmom #dutchmom #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama
 • Ik geloof in meisjes. Die gender stereotypen durven te doorbreken. Nee zeggen tegen dat wat tegen hun gevoel in gaat. Hun lichamelijk en geestelijk welzijn voorop durven te stellen. Andere vrouwen opbouwen in plaats van naar beneden halen. Drukker zijn met hun eigen leven dan met dat van anderen. Voor wie de wereld aan hun voeten ligt. Zo voed ik mijn dochters op. En wat is jouw nalatenschap? #wereldmeisjesdag2019 #wereldmeisjesdag #thefutureisfemale #likeagirl #girlboss #worldgirls #girlpower💪 #girlpower #raisingqueens #stronggirls #mightygirl #bestofmom #bethechange #hustlehardgirl #kickassgirls
 • Team blauw 💙 it is! Van verbazing zijn we inmiddels helemaal om. De eerste baby boy spulletjes zijn gekocht. Chloé is helemaal in de wolken. @grace_de_ridder krijgt aanbiedingen voor echo’s omdat men denkt dat zij zwanger is 😂🤣🙈 #genderreveal #genderreveals #team💙 #dutchmom #dutchmoms #zwanger #zwangerschap #moederdochter #babyboy #expectingmom #preggers #preggo #pregnancyannouncement #inverwachting #moederdochter #babycute #siblings #siblinglove #mixedkids
 • Team Blauw 💙 of Team roze 💖 De video met de gender reveil van Baby Lexi staat eindelijk op YouTube. Benieuwd hoe de grote zussen reageren? ===> https://youtu.be/bwWhx4ZUgjE #genderreveal #dutchmom #dutchmoms #themillenialmom #zwangerschapsaankondiging #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancy #pregnancydiary #pregnancy #pregnant_world #teampink #teamblue #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babybump #baby #babyontheway
 • INSPIRATIE GEZOCHT⭐ Het leuke tasje heb ik al, (via @bella_kids_nl ) maar hij is nog een beetje leeg. Wat gaven jullie als bedankje aan de kraamverzorgster? #zwangerschapsaankondiging #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #inspiratie #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #tips #momlifeisthebestlife #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #motherhoodrising #dailyparenting #schwanger #ig_motherhood
 • WEEKEND⭐. Ik ga echt alleen maar dingen doen die ik leuk vind. Dus voetjes in het water en standje relax aan.⁣
⁣
Wat zijn jouw plannen?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#weekend😍 #weekend❤ #friday #friyay #discoverunder5k #ig_motherhood #slowlife #dailyparenting #motherhoodrising #motherhoodthroughinstagram #motherhoodunplugged #uniteinmotherhood #uniteinmotherhood #childofig #vsco_kids #umh_kids #illuminatechildhood #simplychildren #dearestviewfinder #vsco_mom #mytinymoments #letthekids #momsofinstagram #thesincerestoryteller #ourcandidlife #slowliving #simpleliving #momsofig #treasuringlittlememories #magicofchildhood
 • Vandaag is de dag!!!! EIN-DE-LIJK krijgen we te horen of Lexi een jongetje of een meisje is. Ik ben echt stik zenuwachtig hoor mensen! 😩😖Ook voor de reactie van de kinderen.🤓⁣
#zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #babybelly #20weekspregnant #20weeks ##melaninmagic #preggers #preggo #momlifeisthebestlife #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #motherhoodrising #dailyparenting #dutchmom

Dit zijn wij!