hacks en zelf maken Kerst

8x de leukste Adventskalender maak je zelf

28 november 2017
9x de leukste Adventskalender maak je zelf

Natuurlijk kan je een speelgoed adventskalender voor je kind kopen. Maar de leukste Adventskalender maak je zelf. We laten je een aantal voorbeelden zien als inspiratie om

Dat wij dol zijn op Kerst steken we niet onder stoelen of banken. Sinds begin september staat bij ons de kerstboom al op. Heerlijk vind ik het. Laat die kerstledjes, lichtjes, kerstmarkten en gezelligheid maar komen. Wij zijn er klaar voor en trappen af met een aantal leuke advenstkalenders om zelf te maken. Samen met je kinderen of gewoon voor jezelf. Omdat jij ook wel iets leuksverdient hebt.

Lego Adventkalender

Deze vrolijke adventkalender van Frugal fun 4boys en girls heeft de perfecte kerstkleuren. Achter elk mini luikje zit een kleine verrassing.

dieren adventskalender-GoodGirlsCompanyDieren adventskalender

 

Ik wordt ontzettend vrolijk van bovenstaande Adventskalender van Pfefferminzgruen. Je hoeft niet eens ontzettend crea bea te zijn om deze leuke kalender van enveloppen te maken.

eenhoorn adventskalender-GoodGirlsCompanyEenhoorn adventskalender

 

Deze eenhoorn adventskalender van Madmoisell is alles wat je wilt hebben als je een enorme unicornfan bent. En dat zijn wij zoals je wel uit dit en dit blog hebt kunnen halen. Om maar meteen in de sfeer te blijven, is dit dus ook wat je moet hebben om aftellen tot aan kerst nog leuker te maken.

Adventkalender slinger

Het idee van een Adventkalender slinger is natuurlijk niet heel nieuw, maar ik vind deze eenvoudige wel heel erg stijlvol. Gemaakt van wit paper en aan de onderkant versierd met kerstboom stempels.

adventskalender zelf maken-GoodGirlsCompany

Verrassings doosjes

Deze kerstboom gemaakt van kleine baby blauwe doosjes is mooi in zijn eenvoud. Ik persoonlijk houd wel van dit soort eenvoudige sfeervolle knutselwerkjes gemaakt van natuurlijke materialen. De houten wasknijpers voorzien van genummerde sterren, maken het helemaal af.

Adventkalender-GoodGirlsCompany

Advents Huisjes

Hoe zoet zijn deze adventshuisjes van Zu blog? Maak zo je eigen kerstdorp van pastel papier. Met kleine huisjes, boompjes en berg voel

adventskalender zelf maken-GoodGirlsCompany

Kerst boxjes

Je kan natuurlijk pas van knutselen spreken als er ook een beetje papier marche aan te pas komt . Met deze kleine papier marche kerstboxjes maak je je eigen leuke adventskalender.

adventskalender-GoodGirlsCompany

Ikea Adventskalender

Deze leuke advents dieren komen van de Ikea. Mijn dochter zette ze in de vensterbank en voorzag ze van een wattenlaagje en oh ze stopte er ook iets leuks in. Geen idee wat maar daar gaan we snel genoeg achter komen.

adventkalender-showrek-GoodGirlsCompany

Kerst rek

Wonen voor jou laat zien dat je met een showrek en free printables ook heel ver komt. Het resultaat is net zo mooi en dit is ideaal voor moeders die nu al weten dat ze wel een Adventskalender willen, maar geen zin hebben in uren knutselen.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

    Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Instagram

    Volg mij op Instagram!