Denemarken Dierentuin Europa Travel video en vlogs

Aalborg Zoo bezoeken met kinderen

9 augustus 2018
Wat maakt Aalborg zoo leuk

Een vakantie in Noord Denemarken is niet compleet zonder een bezoek aan Aalborg Zoo. De dierentuin is een van de populairste attracties voor families. Bovendien is het de tweede grootste dierentuin van Denemarken. Hier vind je de beroemde en geliefde ijsberen Malik, Nuka en Quilak.

Aalborg Zoo ligt middenin de stad. Naast een grote en gratis parkeerplaats. De dierentuin is niet moeilijk te vinden. Hij staat goed aangegeven op de verschillende informatieborden. Zowel buiten de stad als in Aalborg zelf. In Aalborg Zoo leven maar liefst 1500 verschillende dieren. In grote, mooie en open kooien.

Video Aalborg Zoo

Een dagje Aalborg Zoo

Wat we tot nu toe leuk vinden aan Denemarken, is dat het zo lekker kindvriendelijk is. De attracties zijn echt gericht op gezinnen. Dat maakt het ook leuk om verschillende uitstapjes te doen. Dit keer stond Aalborg Zoo op ons lijstje. Deze hoort namelijk in het lijstje met de 50 populairste attracties van Denemarken.

Vanaf ons vakantieadres was het maar een half uurtje rijden. Vergeleken bij Burgers’ Zoo vind ik Aalborg Zoo kleinschaliger. Maar ervaring leert: kleine dierentuinen hebben zo hun eigen charme. Een van de voordelen is dat je erg dichtbij de dieren komen kan. Waardoor je de leeuwen, antilopes, chimpansees en tijgers ook echt van heel dichtbij kan zien. Je mag zelfs door het verblijf met de kangoeroes lopen! Mits je op het pad blijft.

dierentuin Aalborg

speeltuin Aalborg zoo

Wat maakt deze dierentuin zo leuk?

Aalborg Zoo is er op gericht om kinderen op verschillende manieren iets te leren over dieren en de natuur. Hier hoort dus ook bij dat kinderen dieren kunnen voelen en aaien. Tegenover het restaurant is een enorme tent opgezet. Hier worden demonstraties gegeven en kunnen kinderen de dieren aaien. Ook krijg je tijdens het voeren van de dieren extra informatie over hun eetgewoontes en gedrag. Helaas is dit wel in het Deens. Wij verstonden er in elk geval weinig van.

attracties Denemarken

De dierentuin is klein en overzichtelijk en dat maakt het vooral met kleinere kinderen zeker de moeite waard. Maar wat je misschien niet wist; als je een kaartje koopt, draag je daar mee bij aan Black Mamba. Een groep van 36 Afrikaanse vrouwen uit Balule, Zuid-Afrika. Balule maakt onderdeel uit van het beroemde Krugerpark. En deze groep vrouwen zijn het beste wapen tegen stropen. 

Afrikaans dorp Aalborg zoo

Afrikaans dorp

In Aalborg Zoo vind je een Afrikaans dorp. Inclusief savanne, huizen, bomen en natuurlijk dieren. Het voelt een beetje alsof je op Safari bent want in dit gedeelte van het park zie je veel dingen die je ook in Afrika verwacht. Zo lijkt de buitenkant van de verschillende huisjes op die van Afrikaanse lodges. Alle huisjes zijn geïnspireerd door Afrikaanse architectuur.

baobab aalborg dierentuin

Het Afrikaanse dorp heeft een slordige 5 miljoen euro gekost. Wat meteen in het oog springt is de 15 meer hoge baobab boom die ook meteen dienst doet als klaslokaal. Als je door de boom heen loopt, kom je bij een kleine weide. Hier kan je geitjes aaien. Iets wat mijn middelste en jongste dochters geweldig vonden.

ervaringen Aalborg zoo

Afrika safari aalborg zoo

Naast de geitjes zijn er verderop ook giraffes op de savanne. Momenteel is er een kleintje en dat is super schattig om te zien. Ook indrukwekkend zijn de struisvogels die maar liefst 3 meter lang kunnen worden. Daarbij valt de dwergnijlpaard haast in het niet. Maar dit kleine beestje moet het vooral hebben van zijn aaibaarheids-factor. Hij ligt lekker relaxed te spartelen in zijn eigen bassin.

De ijsberen van Aalborg Zoo

De ijsberen van Aalborg Zoo

Aalborg Zoo is vooral bekend vanwege zijn ijsberen. In weinig andere Europese dierentuinen heb je zo’n fraai zicht op het dierenverblijf. Of ze nu op het land zijn of onder water zwemmen. Ze komen erg dichtbij waardoor je letterlijk oog in oog kan komen te staan met ze.

Moeder Malik werd op 19 december 2000 geboren in Aalborg Zoo. Ze wachtte een lange tijd op een geschikte mannelijke partner. Deze werd gevonden de Duitse ijsbeer Lars. Vader van de wereldberoemde ijsbeer Knut. Samen kregen ze 2 welpjes: Nuka en Quilak. Deze welpjes zijn razend populair omdat ze al sinds hun geboorte op 26 november 2016 te volgen zijn.

Wat het ijsberenverblijf uniek maakt is dat het speciaal ontworpen is om aan het natuurlijke gedrag van ijsberen te voldoen. En voldoet aan de behoefte van bezoekers; de dieren van zo dichtbij mogelijk zien. Door de 8 ramen kan je de spelende beren van dichtbij zien zonder dat zij daar stress van krijgen.

ijsjes denemarken

Eten en drinken

Wat Denemarken leuk maakt is, dat families gewoon in het dierenpark eten. Overal staan picknicktafels waar je je zelf gemaakte lunchpakketjes kan opeten. Dat doen gezinnen dan ook massaal. Doordat de parkeerplaats dichtbij is, kan je je eten ook gewoon uit de koelbox in de auto halen. Op vertoning van je bonnetje loop je gewoon in en uit. Vanaf 1 juni tot en met 31 augustus is het dierenpark open tot 19:00 uur ’s avonds. Vlakbij het nieuwe tijger- en leeuwenverblijf staan onder een afdakje 2 barbecues die je gratis mag gebruiken.

speeltuinen aalborg zoo

Aalborg zoo met kinderen

Speelplaatsen

Legeplads is Deens voor speeltuin. En in Aalborg Zoo heb je verschillende leuke speeltuinen voor grote en kleine kinderen. Of je nu gaat voor een speelplaats met lange glijbaan of toch de klimmuur wilt proberen. Juist de speeltuinen maken een dagje dierentuin nog leuker.

bezienswaardigheden aalborg

Adres Aalborg zoo

Aalborg Zoo
Mølleparkvej 63
9000 Aalborg. 

Prijzen en Openingstijden

In het hoofdseizoen (1 juni tot en met 31 augustus) is het dierenpark open van 10:00 t/m 19:00 uur.

Kinderen van 0- 2 jaar zijn gratis. En de entreeprijzen zijn als volgt:

  • volwassenen 180 DKK (gemiddeld 24,14 euro)
  • kinderen 115 DKK (zo’n 15,44 euro)

Andere bezienswaardigheden in Noord Jutland

Aalborg zoo bezoeken met kinderen

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]