Lifestyle

7x Waarom je Reign op Netflix moet kijken

19 maart 2016
Reign op Netflix-GoodGirlsCompany

Dat Netflix populair is onder bloggers, hoef ik je denk ik niet te vertellen. Iedereen heeft het. Iedereen kijkt. En we steken elkaar aan. Populaire series zoals Orange is te New Black, Fuller House en The Client list vinden gretig aftrek. Dus deed ik ook een poging. Als zo velen enthousiast zijn, zou het toch wel leuk zijn, toch? Maar bij de Client List kwam ik niet verder dan de pilot aflevering. Wat irritant slaapverwekkend. Bij Orange is the New Black kwam ik wat verder maar ook daar ben ik niet razend enthousiast over. En Fuller House? Die zette ik halverwege een aflevering uit omdat ik het tenenkrommend irritant begon te vinden. Sorry! Gelukkig doet Netflix ook regelmatig suggesties en zo viel mijn oog op de serie Reign. Tijd om deze serie eens wat meer in het zonnetje te zetten.

 1. Reign op Netflix-GoodGirlsCompany-Intriges
  Het leven van een (ongewilde) prinses gaat niet over rozen. Dat wordt de eerste aflevering al duidelijk als de camera inzoomt op een non die al gorgelend in bloed en met witte schuimvlokken rond haar mond aan het einde komt. Ze was voorproefster en de pap was eigenlijk voor Mary bedoeld. Die hierdoor weer de dans ontspringt en voor haar veiligheid naar het Franse hof wordt ondergebracht. Niet dat ze daar veilig is. Hertenhoofden die als heidens ritueel boven je bed hangen uit te bloeden. Er zijn dagen dat ik meer ontspannen wakker word.
 2. Drama
  Wat is een dramaserie zonder drama? En drama heeft Reign genoeg. Want hoe is het als je na jaren van verloving er opeens achter komt dat Prince Charming er eigenlijk niet zo op zit te wachten om je nu eindelijk eens zijn bruid te maken? Een schoonmoeder die jou niet wil en graag uit de uit de weg helpt. Voorspellingen van een ziener waarvan je je afvraagt wat er vanuit komt.
 3. Affaires
  Tegenwoordig heb je Second Love. Maar vroeger had je Maîtresses. Die hoefde je niet via vage sites als bovengenoemde te zoeken of via vuige apps zoals Tinder. Nee, gewillige vrouwen liepen gewoon rond in je huis als hofdame. Overigens mogen voornamelijk de mannen genieten van een bijvrouw. De vrouwen niet want voor je het weet is je reputatie naar de knoppen. Tenzij je de maîtresse wordt van een machtig man zoals de koning. Maar ja, die heb je nooit voor je alleen.
 4. Spanning
  Wie is toch die vrouw met bedekt gezicht die zomaar onder Mary’s bed ligt. Is het de Clarissa die zich in de gangenstelsels ophoudt en communiceert door middel van knikkers? En waarom wil ze Mary waarschuwen? En vooral voor wat?
 5. Megan Follows
  Wie Megan Follows alleen kent in de rol van roodharige wees Anne in Anne of Green Gables zal even moeten wennen. Ja, ze is wat ouder geworden. En ook minder lief en onbevangen. Maar wat staat de tijd haar goed en wat geniet ik stiekem toch van al haar gekonkel in de wandelgangen van het kasteel. Oude liefdes terughalen naar het kasteel en doen alsof je neus bloedt. Brieven van Mary naar haar moeder onderscheppen. Dreigen dat ze de huizen van familie van bediendes platbrandt als ze niet de waarheid zeggen. Heerlijk!
 6. Toby Regbo
  Toby speelt de verloofde van Mary. Francis de Who cares. Een blik op dat leuke kopje met blonde krullen is voldoende om geboeid te blijven. Zal hij voor Mary kiezen, wat hem volgens de voorspelling van Nostradamus de kop kost? Krijgt hij op den duur toch oprechte gevoelens voor haar of rotzooit hij liever aan met zijn maîtresse of … hij heeft het niet makkelijk. Maar gelukkig blijven zijn krullen perfect in model terwijl hij het hoofd biedt aan deze obstakels.
 7. Torrance Coombs
  Waarom is wat verboden is zo lekker? Torrance speelt de bastaardzoon van Henry (ook geen idee welke dat is). Typisch gevalletje wel de lusten niet de lasten. Okay, hij wordt geen koning. Zit niet gevangen in een relatie. Maar dat betekent niet dat hij niet mee mag doen of een grote rol mag spelen. Een blik in de mooie ogen en je gunt hem ook meteen een titel en kroon. En wat kan hij goed met een zwaard overweg…Oh en voor het verhaal is het niet onaardig dat hij ook een oogje op Mary heeft.

GoodGirlsCompany-Reign op Netflix

En dan zijn er nog kostuums, mooie feestjes, prachtige camera- en acteerwerk. Goede achtergrondmuziek. Ach eigenlijk is het gewoon een hele leuke serie.

Liefs Josan

 

 

 

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Rosie - Lifebyrosie.nl
  21 maart 2016 at 14:34

  Ohnee dit klinkt dan weer als iets wat ik helemaal niks vind ;p! Hahaha grappig he hoe smaken verschillen. Orange is the new black snapte ik ook echt niks van, vreeeselijk The Client List vond ik nog wel leuk maar na 1 seizoen was ik er ook wel klaar mee. Te langdradig!

  Liefs Rosie!

  • Reply
   Josan
   20 april 2016 at 13:45

   Ja grappig he. We waren het dan wel weer samen eens over de Clint List. Eigenlijk lijkt Reign wat meer op een gekostumeerde versie van Gossip Girl. Hete verhaallijntje is zo nu en dan flinterdun en heeft weinig met de historische figuren te maken, maar het is super leuk om te zien.

 • Reply
  Iris
  20 maart 2016 at 12:15

  Ah ik ben ook gek op deze series en die kostuums zijn echt prachtig! Ik heb stiekem ook al de seizoenen gekeken die niet op Netflix staan, hihi.

  • Reply
   Josan
   21 maart 2016 at 09:42

   Ah nog een fan! Voorlopig ben ik nog niet helemaal door seizoen 1 heen. Maar als dat zo is val ik in een zwart gat.

 • Reply
  Farah
  20 maart 2016 at 10:53

  Alleen al voor de kostuums zou ik al willen kijken, vind dat zoo mooi altijd

  • Reply
   Josan
   21 maart 2016 at 09:43

   Het is echt een aanrader Farah 🙂

 • Reply
  Marijke
  19 maart 2016 at 16:35

  Oké! Deze gaat dus oo de lijst. Eerst nog even originals s2 afkijken.

 • Reply
  Leonie van Mil
  19 maart 2016 at 14:06

  Oh ik ben benieuwd!! Altijd op zoek naar nieuwe series, dus thanks voor deze tip! Enne… Fuller house vond ik ook behoorlijk tegenvallen.

  • Reply
   Josan
   21 maart 2016 at 09:44

   Ja, echt he. Ik wilde het leuk vinden omdat het een beetje als hoogeverraad naar mijn jeugd toe voelde. Maar ik vond bepaalde situaties zo tenenkrommend dat ik hem uitzette. En hij is uit gebleven.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]