Lifestyle

7 x wat te doen met je ongewenste cadeaus

6 december 2015
Ongewenste cadeaus op Marktplaats-GoodGirlsCompany-cadeaus ruilen

Zo, een beetje bijgekomen van Pakjesavond gisteravond? Dan bedoel ik niet van alle kilo’s pepernoten, taai taai en ander strooigoed. Nee, ik heb het hier over de keiharde teleurstelling van dat je nu dus met een cadeau opgescheept zit waar je niet op zit te wachten. Dat je vrienden, familie, geliefde of welke naaste ook blijkbaar niet goed weet wat jij wilt hebben. Ondanks je cadeaulijstje. Ondanks herhaaldelijke hints. Het leven is hard. Maar niet getreurd. GoodGirlsCompany to the rescue, want zoals je weet vierden wij gisteravond geen Sinterklaas. Dus hadden we zeeën van tijd om eens even goed na te denken over wat je allemaal kunt doe met die ongewilde cadeautjes. Droog je tranen en lees verder.

wat te doen met ongewenste cadeaus- GoodGirlsCompany

De feestdagen zijn een prima periode om te ontdekken wie je echte vrienden zijn. En wees eens eerlijk, kijk eens een beetje rond? Heb jij met zoveel ongewilde cadeautjes nog vijanden nodig of niet? Ongewilde cadeautjes zijn pijnlijk en misschien zelf wel nodeloos kwetsend. Maar bedenk; we krijgen in ons leven allemaal te maken met ongewenste cadeaus maar ze behouden, is een keuze. Het leven is te kort om ruimte te maken voor spullen die je eigenlijk niet wilt. Sluit ze buiten je huis en je leven met deze 7 fantastische tips.

Marktplaats

De beste plaats om van je ongewenste cadeautjes af te komen, is natuurlijk Marktplaats. Dat doet Nederland dan ook massaal. Het aantal aangeboden producten is na Sinterklaas of Kerst altijd erg hoog.En er kan nog meer bij. Dus aarzel niet. Gooi ook jouw troep online…zoals Mackle More ooit zong “Ons mans trash, is another mand gold” Dat heeft een reden.

Cadeau geven

Wat voor jou niet geldt, geldt namelijk wel voor een ander; je moet een gegeven paard niet in de bek kijken. Dus geef je lelijke/ongewilde cadeautje gewoon weg aan een ander. Mogelijk zijn zij er wel happy mee. Niet vertellen dat jij het gekregen hebt en er werkelijk geen ene ruk aan vindt. Oh en ook nooit beginnen over dat bonnetje dat je niet hebt, of kwijt bent.

Weggeefhoek

Op Facebook heb je diverse weggeef groepjes. Ja, want wij mensen die niet op de vlucht zijn en alles al hebben, verzamelen er wat af. Daar moeten we dus wat mee; weggeven is natuurlijk erg nobel. Vooral wanneer het voor ene hulpbehoevend iemand is.Instant karma punten!

Verkoophoek

Ook te vinden op Facebook. Bijna hetzelfde principe alleen dat je er nu dus iets voor krijgt. Ja, want waarom zou je geen slaatje mogen slaan uit je enigszins vervelende situatie? Wij Nederlanders zien overal handel in. VOC mentaliteit, dus gaan met die banaan. Kijken of je er meer voor kunt krijgen dan het ding waard is. Baat het niet, dan schaadt het niet.

Voedselbank / kringloop

Dat een voedselbank alleen maar eten heeft, blijkt ook niet altijd helemaal waar als ik  de verhalen mag geloven. Lieve weldoeners zorgden er in de afgelopen weken voor dat ook de kinderen van minderbedeelden dit jaar een leuke kerst kregen. Je kans gemist? Nu is het jouw tijd, grijp die kans. Ook bij de Kringloop kan je terecht met je ongewenste cadeaus op Spullen schenken, zie je meteen waar je je pakjes kwijt kan.

Speelotheek / kleuterschool / kinderdagverblijf

Heb je net zoals ik van die kids die tonnen vol speelgoed hebben maar nooit iets om mee te spelen? Ja, nou ruim die speelgoedkisten leeg. Stop alles in grote zakken en breng het naar de plaatselijke speelotheek/kleuterschool/kinderdagverblijf. Meestal zijn ze er super blij mee.

Ruilen

Van ruilen komt huilen. Behalve wanneer het om ongewenste cadeaus gaat. Face it; het kan niet erger worden dan dit. Dus ruilen die handel. Organiseer een leuk samen komen met je vriendjes en vriendinnetje of wat jij wilt; je vijanden. Neem allemaal je ongewenste cadeaus mee en laat het feest beginnen.

Disclaimer : voor alle mensen die deze post net iets te serieus nemen; chill er zijn ergere dingen 😉

tips voor ongewenste kerst en sinterklaas cadeaus

 

 • Reply
  Sharon
  6 december 2015 at 20:40

  Herkenbaar haha! Leuk bedacht 🙂 Al zou ik het misschien toch wel eventjes bewaren voordat ik het openbaar op Facebook aanbied…

  • Reply
   Josan
   6 december 2015 at 21:18

   Het is wel handig om daar even tijd over heen te laten gaan. Anders maakt het meer kapot dan je lief is.

 • Reply
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  6 december 2015 at 17:44

  Ik pak ze altijd weer in en bewaar ze voor de kerst- of sinterklaasdobbel 😉

  • Reply
   Josan
   6 december 2015 at 21:17

   Hahaha dat is sneaky! Maar hey, bedankt voor de tip:-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]