Family Diary Persoonlijk

7 x wat ik raar vind aan ziekenhuizen

1 januari 2016
wat ik raar vind aan ziekenhuizen-thermometer-goodgirlscompany

Goedemorgen en een Gelukkig Nieuwjaar! Ik ben nu al weer een tijdje in het ziekenhuis. Omdat ik niet ziek ben, heb ik voldoende tijd om rond te lopen, na te denken en te verbazen. Over thermometers die gestolen worden. Geen idee of ze schoon zijn, maar het intrigeert mij dat iemand een thermometer fetisj heeft. Ook vraag ik mij af waarom ze dat kleine kastje niet omdopen tot mini-bar. Gewoon omdat ik denk dat mensen daar veel blijer van worden Blije mensen betekent voorspoedig herstel. In dit blog deel ik opvallendheden en hersenspinsels.

wat ik raar vind aan ziekenhuizen

Thermometer fetisj.

Thermometers. Je houdt er van, je haat ze of je schaft net zoals ik een oorthermometer aan. Iets met jeugdtrauma en privacy. Behalve dan in mijn kraamweek (en dan nog niet vrijwillig) gebruik ik dat ding dus eigenlijk liever gewoon niet. Ieder zijn ding maar mijn hobby is het niet. En dan zie je dus bovenstaand briefje. Ik kan het niet helpen, maar mijn fantasie gaat dan met mij op de loop. Mensen die thermometers jatten? Die door henzelf gebruikt zijn of door anderen? Waarom?! Vragen, vragen vragen. Ook of ze hem eerst schoon maken voordat ze hem dan meenemen. Of er misschien stiekem aan ruiken….voor hetzelfde geld jatten ze alleen de schone.

Waar is de mini-bar?

Ik weet het, een ziekenhuis is geen hotel. Dus is er geen mini-bar. Waarom niet? Dat is mij volstrekt onduidelijk. Er is namelijk wel een kastje aanwezig. Met planken. Echt heel veel kan je er niet op kwijt, dus lijkt het mij ideaal om deze om te bouwen tot mini-bar. En voor het geval men bang is dat patiënten dan alcohol gaan drinken…eh sommige patiënten roken ook na een operatie. Staan ze buiten de rookvrije zone met zo’n paal met infuus aan hun arm. Ik vind het bijzonder hoe je zoveel tegenstrijdigheid kan uitstralen zonder dat je je je daar zelf van bewust bent. Tenminste, dat denk ik. Zo kijken ze namelijk altijd.

Dokter Mc Dreamy?

Soap series met knappe dokters zijn de reden waarom ik ziekenhuizen met mogelijkheden associeer. Vele mogelijkheden. Maar een dokter kan natuurlijk ook gewoon een vrouw zijn. Dat laatste is dus ook steeds vaker het geval. Leuk hoor die emancipatie. Maar een paar van die stevige mannenhanden en prachtige geruststellende ogen die toevalligerwijs ook nog eens in een mooi gezicht zitten, kijk daar word je niet zieker van. Toch? Daarnaast vind ik het ook wel prettig als ik door middel van een app kan zien, hoe oud de dokter in kwestie is. Zo’n witte lange jas maakt namelijk elke jonge man nogal overtuigend.  

Waar is het stopcontact?

Zoveel medische apparatuur die ergens op aan gesloten is en zo weinig stopcontacten voor eigen gebruik. Om mij in leven te houden heb ik deze namelijk ook nodig. Een stopcontact voor mijn telefoon, camera, laptop. Ach ik vraag niet zoveel. Gewoon de basisdingen. Het is verbazingwekkend dat alle stopcontacten zich aan één kant van de kamer bevinden en mijn bedje in een stopcontactloze uithoek van de kamer staat. Inmiddels heb ik een verlengsnoer gespannen door de hele kamer. Voor iedereen die telkens bijna zijn nek er over breekt; dit had niet gehoeven…hint, hint.

wat ik raar vind aan ziekenhuizen-ziekenhuis Rijnstate-ervaringen Rijnstate

Schrik niet

Ik weet niet waar medisch personeel hun opleiding volgt.  Op slapende personen afsluipen en als ze wakker schrikken dan zeggen “schrik niet”, vormt blijkbaar een belangrijk onderdeel van de training. Nu blijken ze de sluip skills te hebben van een piraat met een houten poot. Ik schrik ALTIJD wakker.  Wanneer mensen dan zoiets tegen mij zeggen en ik slaperig tegen het licht knipper, verwacht ik toch altijd om een aliën te zien. Die zeggen toch ook zoiets van dat ze in vrede komen en je niet moet schrikken. Tenminste, dat denk ik. Ik heb ze nog nooit gezien. Verplegend personeel daarentegen wel.

Een wc in je kamer

Tenzij je gaat kamperen, is een wc in je kamer geen luxe. Het is raar. Op nog geen anderhalf meter van mijn hoofd, zit een toilet. Geen idee of hij wel of niet werkt. Maar je kan dus letterlijk achter een muurtje gaan zitten schijten (sorry voor het woord). Hij ruikt niet naar chloor dus ik heb de klep ervan dicht gedaan.
Maar ik zie dat dus dan gewoon niet voor mij. Ik vind het al een hele toer om mij ongezien om te kleden. Regelmatig staat hier iemand in de kamer. Arts, verpleegster, schoonmaker, iemand die maaltijden rond brengt…privacy bestaat praktisch gezien niet. Vandaar dat ik het washokje verderop in de gang gebruik.  Ik ben niet preuts want ik ben 3 keer bevallen maar ik vraag mij dan af: hoe gaat zoiets in zijn werk? Zit je dan gehurkt achter het muurtje je behoefte te doen als er weer iemand langs komt. Of stel dat er bezoek komt, zitten ze allemaal in jouw lucht. Kijk in mijn geval is dat geen probleem maar in sommige gevallen….

“Ik ga je eventjes plagen”

Ook dit is zo’n zinnetje die ze ALLEMAAL zeggen. En als ik zeg allemaal bedoel ik,  ALLEMAAL. Dat is niet gelogen. ‘s ochtends, ‘s middags en ‘s avonds heb ik vaak ander personeel. Maar hoe ze ook heten; Marijke, Marieke of Marriet ze zeggen allemaal hetzelfde. Verwarrend! Ik ben al zo slecht men namen of als mensen allemaal hetzelfde uniform aan hebben.
De eerste keer dat ik dit zinnetje hoorde, was tijdens de bevalling van Miss G. Je weet wel als ze even moeten voelen hoeveel ontsluiting je hebt. Iedere vrouw die ooit een kind via haar onderkantje naar buiten heeft gewerkt, snapt nu wat ik bedoel. En dat ‘plagen’ is een understatement is voor de helse pijn die je ervaart wanneer iemand even puur uit nieuwsgierigheid 2 vingers ongevraagd naar binnen moet douwen. Als ze ergens nog een app of iets voor uit mogen vinden anno 2016… In elk geval ben ik sindsdien op mijn hoede. Zodra men het over het p-woord heeft, weet ik genoeg. Geen polonaise aan mijn lichaam.

Zo dit zijn de dingen die mij opvielen aan ziekenhuizen. Weet jij er ook nog een paar? Laat het dan weten.
In de loop van de dag plaats ik een update van hoe het met Miss C gaat? Onze update van gisteren gemist? Lees hem dan hier.

 

 • Reply
  10 x wat te doen in een ziekenhuis - GoodGirlsCompany
  9 januari 2016 at 14:41

  […] ik eerder schreef, staat een ziekenhuis niet symbool voor een plek waar je veel slaap krijgt. Regelmatig staat […]

 • Reply
  Bianca
  2 januari 2016 at 19:04

  Haha ik zie het al helemaal voor me met die thermometer…jakkes 🙂 Hopelijk kunnen jullie snel weer naar huis xxx

 • Reply
  artisticstateofmind
  2 januari 2016 at 14:57

  Pff ja stopcontacten, kunnen ze wel wat aan doen. Want mn infuuspaal moet er ook nog eens in!

 • Reply
  Daisy
  2 januari 2016 at 01:32

  Hahahaha zo herkenbaar dit allemaal! Ik moest best wel hard lachen om dat verlengsnoer door de hele kamer 😀 dit had niet gehoeven…. hahahaah!

 • Reply
  Marijke
  1 januari 2016 at 22:05

  Het eten? Maar ook bijzonder hoe ze altijd vergeten tegen je te praten als jet over je gaat

  • Reply
   Josan
   1 januari 2016 at 22:14

   Oh die laatste ervaring heb ik nog niet. Maar dat eten ja! Gisteren 10 euro betaald voor een maaltijd die dreef in het vet. Had net zo goed naar de Mac Donalds kunnen gaan. Dat was minder vet geweest maar wel goedkoper.

 • Reply
  Cassandra
  1 januari 2016 at 21:14

  Hopelijk is mini snel thuis, wel een zeer vermakelijke blog! Ik denk aan jullie! Knuffels voor mini

 • Reply
  volgmama
  1 januari 2016 at 21:00

  Nou het eten dan, kreeg eens bordje goulashsoep, het zag eruit als een blik hondenvoer 😛

 • Reply
  poweredbyflowers
  1 januari 2016 at 12:03

  Haha , er gaan wat dingen door je hoofd als je tijd hebt. 🙂 hopelijk ben je snel thuis. We denken hier aan jullie.

 • Reply
  Bregje
  1 januari 2016 at 09:46

  Haha zo herkenbaar, behalve de wc op de kamer 😉 Ik vroeg de nachtdienst een keer om een flesje te geven zodat ik wat kon slapen. Ging ze NAAST mijn bed zitten, dus tja had die voeding net zo goed zelf kunnen geven, was toch wakker…;) ????

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎼 Deck the halls with boughs of holly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
'Tis the season ✨to be jolly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la 🎄🤶🏾🎅🏾 Ik ben echt helemaal in de kerststemming hoor mensen 🙋🏾‍♀️
.
.
. #kerst #kerstmis #feestdagen #kerstversiering # kerstdag #kerstdagen #kerstdecoratie #kerstvakantie
 • ⭐𝒢𝓊𝑒𝓈𝓈 𝓌𝒽𝒶𝓉?!⭐⁣
⁣
Vandaag gaan we naar Disney on Ice! Het jaarlijkse familie uitje met de meiden. Chloe stuitert al weken rond van de voorpret en weet precies welke Elsa jurk ze aan wil. 🎉 En ik weet dat ik tot in de zomervakantie bij het avondeten God van haar moet danken dat we in december naar Disney on ice konden gaan 🙏 😆⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys⁣
#letthekids #umh_kids #humansofjoy #momazine #kindredmemories #illuminatechildhood
 • ⭐𝓐 𝓫𝓪𝓫𝔂 𝓶𝓪𝓴𝓮𝓼 𝓵𝓸𝓿𝓮 𝓼𝓽𝓻𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓭𝓪𝔂𝓼 𝓼𝓱𝓸𝓻𝓽𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓷𝓲𝓰𝓱𝓽𝓼 𝓵𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓼𝓪𝓿𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓼𝓶𝓪𝓵𝓵𝓮𝓻 𝓪𝓷𝓭 𝓪 𝓱𝓸𝓶𝓮 𝓱𝓪𝓹𝓹𝓲𝓮𝓻⭐ ⁣
.⁣
Wat heeft jouw kind toegevoegd aan jouw leven maar had je totaal niet verwacht?⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#cutepregnancy #zwangerschap #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement t #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfasjion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #thebump #babyontheway #bump #30weken #30weekspregnant #30weeks
 • A work of art has no importance whatever to society. It is only important to the individual. -Vladimir Nabokov .
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019 #bananaart
 • ⭐️𝓣𝓱𝓻𝓸𝔀𝓫𝓪𝓬𝓴 𝓣𝓱𝓾𝓻𝓼𝓭𝓪𝔂 ⭐️ Toen Chloé nog klein was en nog wel eens een stoere broek en flanel droeg 😍
.
.
.
⠀⠀
#throwbackthursday #mamablogger #honestmotherhood #clickinmoms #dailyparenting #cameramama #familyfirst #familyforever #familyiseverything #bedeeplyrooted #eternalmotherhood #zwanger #joyfulmamas #momadvice #ig_motherhood #nestingly #mytinytribe #documentingmotherhood #ipreview
 • ⭐𝐼𝒕'𝒔 𝒕𝒉𝒆 𝒎𝒐𝒔𝒕 𝒘𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒇𝒖𝒍 𝒕𝒊𝒎𝒆 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝒚𝒆𝒂𝒓⭐⁣
⁣
Ik heb echt mega zin in de #kerstvakantie. 🎄Gewoon 2 weken niet vroeg opstaan voor school😅 en lekker in warme onesies kerstfilms kijken.❤⁣
.⁣
Heb jij ook zin in de kerstvakantie of veroorzaakt het vooral kerststress?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#kerst #kerst2019 #kerstboom #kerstboom #kerstbal #dutchmom⁣
#familyforever #clickinmoms #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger
 • ⭐ 𝓢𝓲𝓽𝓽𝓲𝓷𝓰 𝓹𝓻𝓮𝓽𝓽𝔂⭐ ⁣
Dat gaat me vandaag niet helpen. Minimaal 5x prikken in het ziekenhuis. En ervaring leert dat ze nooit mijn aders kunnen vinden dus dat het wel vaker wordt. En dat op een lege maag... gewoon tandjes op elkaar en me niet verzetten tegen al die naalden. Echt ik ben zo geen held met naalden 😨😭 ⁣
⁣
Alleen daarom twijfel ik al aan die hele kinkhoest vaccinatie 💉 moet gaan halen. Valt die mee? ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#30weeks #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #zwangerschap #pregnancydiary #zwangerschapsfotografie #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #stylishbump #mumtobe #maternitystyle #thebump #babybelly #30weekspregnant
 • 𝓦𝓸𝓮𝓷𝓼𝓭𝓪𝓰𝓶𝓲𝓭𝓭𝓪𝓰⁣
⁣
De dagen gaan snel en ze worden zo snel groot. Juist daarom probeer ik er alles aan te doen om ze mooie herinneringen mee te geven. Onze eigen gewoontes, rare manieren en mooie betekenisvolle rituelen. Zoals kerstkoekjes bakken. Het maakt niet uit of ze lukken of mislukken. Het gaat om het plezier.⁣ ⁣
Wat doe jij graag op de woensdagmiddag?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
https://www.goodgirlscompany.nl/zelf-kerstkoekjes-maken/ #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #kerst #kerstkoekjes #momblogger #littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childrenofig #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #bakken ⁣
#kindredmemories
 • 𝐻𝑜𝓂𝑒 𝒾𝓈 𝓌𝒽𝑒𝓇𝑒 𝓉𝒽𝑒 𝒽𝑒𝒶𝓇𝓉 𝒾𝓈⁣
⁣
Allereerste #weekvlog online op #YouTube waarin ik jullie meeneem in ons nieuwe huis! Na maanden van wachten, veel regelen en stress is het dan bijna zover. Hij is bijna af dus we mochten gezellig met een helmpje op ons koppie rondlopen over de bouwplaats. ==> https://youtu.be/D2CvsWDiass⁣
⁣
Heb je nog tips waar ik op moet letten bij de oplevering?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
⁣
#nieuwhuis #nieuwbouw #vlog #thuis #verhuizen #video # ⁣
#vlogger #vlogging #videography #filming #youtubechannel #mama #mamablogger #arnhem #nederland #momblog #momblogger #subscribe #mommyblog #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #mommyblogger #smallyoutuber
 • Iedere zwangere vrouw schijnt last te hebben van zwangerschapscravings. Ik ook...in de nieuwste video vertel ik openhartig over waar ik mijn man voor op pad stuur en hoe agressief ik word als hij het opeet. ====> https://youtu.be/NpzbxGPPDos⁣
⁣
#zwanger #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world n #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother # #foodie #foodlove #eten #gezomd #foodpassion #foodaddict #foodheaven #foodcoma #foodigers
 • ⭐𝟯𝟬 𝔀𝓮𝓴𝓮𝓷 𝔃𝔀𝓪𝓷𝓰𝓮𝓻⭐⁣
⁣
Gisteren bij de gyneacoloog geweest. Baby is netjes boven de groeicurve dus met een beetje geluk wordt het een groot kind net zoals zijn zus. Omdat het zo goed gaat, mag ik waarschijnlijk poliklinisch bevallen. Ik ben echt zo happy!!! Donderdag nog even verschillende prikken en onderzoeken doorstaan, maar het ziet er naar uit dat ik verder deze maand niet terug hoef te komen voor controles. ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #expectingmom #mommytobe #pregnantlife #pregnancystyle #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #dutchmom #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #30weeks #30weken

Dit zijn wij!