Family Diary Persoonlijk

7 x wat ik raar vind aan ziekenhuizen

1 januari 2016
wat ik raar vind aan ziekenhuizen-thermometer-goodgirlscompany

Goedemorgen en een Gelukkig Nieuwjaar! Ik ben nu al weer een tijdje in het ziekenhuis. Omdat ik niet ziek ben, heb ik voldoende tijd om rond te lopen, na te denken en te verbazen. Over thermometers die gestolen worden. Geen idee of ze schoon zijn, maar het intrigeert mij dat iemand een thermometer fetisj heeft. Ook vraag ik mij af waarom ze dat kleine kastje niet omdopen tot mini-bar. Gewoon omdat ik denk dat mensen daar veel blijer van worden Blije mensen betekent voorspoedig herstel. In dit blog deel ik opvallendheden en hersenspinsels.

wat ik raar vind aan ziekenhuizen

Thermometer fetisj.

Thermometers. Je houdt er van, je haat ze of je schaft net zoals ik een oorthermometer aan. Iets met jeugdtrauma en privacy. Behalve dan in mijn kraamweek (en dan nog niet vrijwillig) gebruik ik dat ding dus eigenlijk liever gewoon niet. Ieder zijn ding maar mijn hobby is het niet. En dan zie je dus bovenstaand briefje. Ik kan het niet helpen, maar mijn fantasie gaat dan met mij op de loop. Mensen die thermometers jatten? Die door henzelf gebruikt zijn of door anderen? Waarom?! Vragen, vragen vragen. Ook of ze hem eerst schoon maken voordat ze hem dan meenemen. Of er misschien stiekem aan ruiken….voor hetzelfde geld jatten ze alleen de schone.

Waar is de mini-bar?

Ik weet het, een ziekenhuis is geen hotel. Dus is er geen mini-bar. Waarom niet? Dat is mij volstrekt onduidelijk. Er is namelijk wel een kastje aanwezig. Met planken. Echt heel veel kan je er niet op kwijt, dus lijkt het mij ideaal om deze om te bouwen tot mini-bar. En voor het geval men bang is dat patiënten dan alcohol gaan drinken…eh sommige patiënten roken ook na een operatie. Staan ze buiten de rookvrije zone met zo’n paal met infuus aan hun arm. Ik vind het bijzonder hoe je zoveel tegenstrijdigheid kan uitstralen zonder dat je je je daar zelf van bewust bent. Tenminste, dat denk ik. Zo kijken ze namelijk altijd.

Dokter Mc Dreamy?

Soap series met knappe dokters zijn de reden waarom ik ziekenhuizen met mogelijkheden associeer. Vele mogelijkheden. Maar een dokter kan natuurlijk ook gewoon een vrouw zijn. Dat laatste is dus ook steeds vaker het geval. Leuk hoor die emancipatie. Maar een paar van die stevige mannenhanden en prachtige geruststellende ogen die toevalligerwijs ook nog eens in een mooi gezicht zitten, kijk daar word je niet zieker van. Toch? Daarnaast vind ik het ook wel prettig als ik door middel van een app kan zien, hoe oud de dokter in kwestie is. Zo’n witte lange jas maakt namelijk elke jonge man nogal overtuigend.  

Waar is het stopcontact?

Zoveel medische apparatuur die ergens op aan gesloten is en zo weinig stopcontacten voor eigen gebruik. Om mij in leven te houden heb ik deze namelijk ook nodig. Een stopcontact voor mijn telefoon, camera, laptop. Ach ik vraag niet zoveel. Gewoon de basisdingen. Het is verbazingwekkend dat alle stopcontacten zich aan één kant van de kamer bevinden en mijn bedje in een stopcontactloze uithoek van de kamer staat. Inmiddels heb ik een verlengsnoer gespannen door de hele kamer. Voor iedereen die telkens bijna zijn nek er over breekt; dit had niet gehoeven…hint, hint.

wat ik raar vind aan ziekenhuizen-ziekenhuis Rijnstate-ervaringen Rijnstate

Schrik niet

Ik weet niet waar medisch personeel hun opleiding volgt.  Op slapende personen afsluipen en als ze wakker schrikken dan zeggen “schrik niet”, vormt blijkbaar een belangrijk onderdeel van de training. Nu blijken ze de sluip skills te hebben van een piraat met een houten poot. Ik schrik ALTIJD wakker.  Wanneer mensen dan zoiets tegen mij zeggen en ik slaperig tegen het licht knipper, verwacht ik toch altijd om een aliën te zien. Die zeggen toch ook zoiets van dat ze in vrede komen en je niet moet schrikken. Tenminste, dat denk ik. Ik heb ze nog nooit gezien. Verplegend personeel daarentegen wel.

Een wc in je kamer

Tenzij je gaat kamperen, is een wc in je kamer geen luxe. Het is raar. Op nog geen anderhalf meter van mijn hoofd, zit een toilet. Geen idee of hij wel of niet werkt. Maar je kan dus letterlijk achter een muurtje gaan zitten schijten (sorry voor het woord). Hij ruikt niet naar chloor dus ik heb de klep ervan dicht gedaan.
Maar ik zie dat dus dan gewoon niet voor mij. Ik vind het al een hele toer om mij ongezien om te kleden. Regelmatig staat hier iemand in de kamer. Arts, verpleegster, schoonmaker, iemand die maaltijden rond brengt…privacy bestaat praktisch gezien niet. Vandaar dat ik het washokje verderop in de gang gebruik.  Ik ben niet preuts want ik ben 3 keer bevallen maar ik vraag mij dan af: hoe gaat zoiets in zijn werk? Zit je dan gehurkt achter het muurtje je behoefte te doen als er weer iemand langs komt. Of stel dat er bezoek komt, zitten ze allemaal in jouw lucht. Kijk in mijn geval is dat geen probleem maar in sommige gevallen….

“Ik ga je eventjes plagen”

Ook dit is zo’n zinnetje die ze ALLEMAAL zeggen. En als ik zeg allemaal bedoel ik,  ALLEMAAL. Dat is niet gelogen. ‘s ochtends, ‘s middags en ‘s avonds heb ik vaak ander personeel. Maar hoe ze ook heten; Marijke, Marieke of Marriet ze zeggen allemaal hetzelfde. Verwarrend! Ik ben al zo slecht men namen of als mensen allemaal hetzelfde uniform aan hebben.
De eerste keer dat ik dit zinnetje hoorde, was tijdens de bevalling van Miss G. Je weet wel als ze even moeten voelen hoeveel ontsluiting je hebt. Iedere vrouw die ooit een kind via haar onderkantje naar buiten heeft gewerkt, snapt nu wat ik bedoel. En dat ‘plagen’ is een understatement is voor de helse pijn die je ervaart wanneer iemand even puur uit nieuwsgierigheid 2 vingers ongevraagd naar binnen moet douwen. Als ze ergens nog een app of iets voor uit mogen vinden anno 2016… In elk geval ben ik sindsdien op mijn hoede. Zodra men het over het p-woord heeft, weet ik genoeg. Geen polonaise aan mijn lichaam.

Zo dit zijn de dingen die mij opvielen aan ziekenhuizen. Weet jij er ook nog een paar? Laat het dan weten.
In de loop van de dag plaats ik een update van hoe het met Miss C gaat? Onze update van gisteren gemist? Lees hem dan hier.

 

 • Reply
  10 x wat te doen in een ziekenhuis - GoodGirlsCompany
  9 januari 2016 at 14:41

  […] ik eerder schreef, staat een ziekenhuis niet symbool voor een plek waar je veel slaap krijgt. Regelmatig staat […]

 • Reply
  Bianca
  2 januari 2016 at 19:04

  Haha ik zie het al helemaal voor me met die thermometer…jakkes 🙂 Hopelijk kunnen jullie snel weer naar huis xxx

 • Reply
  artisticstateofmind
  2 januari 2016 at 14:57

  Pff ja stopcontacten, kunnen ze wel wat aan doen. Want mn infuuspaal moet er ook nog eens in!

 • Reply
  Daisy
  2 januari 2016 at 01:32

  Hahahaha zo herkenbaar dit allemaal! Ik moest best wel hard lachen om dat verlengsnoer door de hele kamer 😀 dit had niet gehoeven…. hahahaah!

 • Reply
  Marijke
  1 januari 2016 at 22:05

  Het eten? Maar ook bijzonder hoe ze altijd vergeten tegen je te praten als jet over je gaat

  • Reply
   Josan
   1 januari 2016 at 22:14

   Oh die laatste ervaring heb ik nog niet. Maar dat eten ja! Gisteren 10 euro betaald voor een maaltijd die dreef in het vet. Had net zo goed naar de Mac Donalds kunnen gaan. Dat was minder vet geweest maar wel goedkoper.

 • Reply
  Cassandra
  1 januari 2016 at 21:14

  Hopelijk is mini snel thuis, wel een zeer vermakelijke blog! Ik denk aan jullie! Knuffels voor mini

 • Reply
  volgmama
  1 januari 2016 at 21:00

  Nou het eten dan, kreeg eens bordje goulashsoep, het zag eruit als een blik hondenvoer 😛

 • Reply
  poweredbyflowers
  1 januari 2016 at 12:03

  Haha , er gaan wat dingen door je hoofd als je tijd hebt. 🙂 hopelijk ben je snel thuis. We denken hier aan jullie.

 • Reply
  Bregje
  1 januari 2016 at 09:46

  Haha zo herkenbaar, behalve de wc op de kamer 😉 Ik vroeg de nachtdienst een keer om een flesje te geven zodat ik wat kon slapen. Ging ze NAAST mijn bed zitten, dus tja had die voeding net zo goed zelf kunnen geven, was toch wakker…;) ????

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!