Daten Lifestyle

7 tips voor singles om Cuffing season te overleven

15 oktober 2023
Vind-een-maatje-voor-de-winter-themillennialmom

Als je single bent, ken je het vast wel; Cuffing season. Het fenomeen dat mensen in de herfst- en winterperiode de neiging hebben om zich te settelen in serieuze relaties. Of misschien is het je ook wel opgevallen dat al je scharrels en voormalige dates op magische wijze weer in je DM’s kruipen.

Wat is cuffing season?

Het idee achter Cuffing season is dat de koude temperaturen en de langere nachten mensen aansporen om een warme en knusse partner te vinden om de donkere dagen mee door te brengen. Maar hoe navigeer je als single door Cuffing season? Middenin deze zoektocht naar gezelschap zijn er ook valkuilen die schuilen achter de knusheid van Cuffing season. Hoe voorzie je tijdens de donkers dagen in een groeiende behoefte aan menselijk contact? Zonder dat je daardoor dingen doet waar je misschien achteraf spijt van krijgt. Hier zijn zeven tips om deze periode van romantiek te navigeren zonder het risico van een gebroken hart:

7 tips voor het navigeren tussen de valkuilen en voordelen van Cuffing season

Cuffing-Season-langere-dagen-en-knusse-nachten-themillennialmom

Wees duidelijk over je verwachtingen

Voordat je jezelf volledig in Cuffing season stort, wees duidelijk over je verwachtingen. Communiceer openlijk over wat je zoekt, of het nu gaat om een serieuze relatie of gewoon wat gezelschap tijdens de koude maanden. Het vinden van een maatje voor Cuffing season is niet moeilijk. Dating apps zoals Tinder, Bumble en Happn bieden je voldoende mogelijkheden om iemand te vinden die bij jou past. Maar het is belangrijk om van tevoren duidelijk te zijn over je verwachtingen. Niks is zo vervelend als iets wat vooral leuk had moeten zijn uitmondt in een nare ervaring.

Toen ik vorige winter mijn Cuffing season maatje ontmoette was ik er duidelijk over: je zal niet bij mij over de vloer komen. Sterker nog, er is nog nooit een man bij mij over de vloer geweest. Dat heeft niks te maken met dat mijn kinderen veel bij mij zijn. Ik heb namelijk genoeg kinderloze dagen zodat ik iemand bij mij thuis kan uitnodigen. Maar mijn huis is alleen voorbehouden aan de man met wie ik serieus een relatie zou hebben en herinneringen in mijn huis zou willen hebben. Maar tot op heden heb ik nog niemand gevonden die in deze categorie viel. Vandaar dat ik als regel heb dat ik ze niet mee naar huis neem. Daar kan een man wat van vinden. Vooral wanneer ik wél bij hem over de vloer kom. Maar voorlopig is dit mijn regel en ben ik niet van plan om het te veranderen.

Communicatie is belangrijk

Een sterke relatie begint met goede communicatie. Neem de tijd om echt met je potentiële partner of tijdelijke maatje te praten en bouw een emotionele connectie op. Een stevig fundament van begrip en openheid houdt de relatie warm, zelfs als de temperatuur buiten daalt.

Doe leuke activiteiten samen

Laat Cuffing season niet alleen draaien om het vinden van een partner, maar ook om het genieten van elkaars gezelschap. Buiten kan het somber zijn tijdens Cuffing season, maar dat betekent niet dat je romantiek moet laten vervagen. Plan gezellige activiteiten samen, zoals filmavonden. Of maak ‘s avonds een wandeling en drink een warm drankje in een restaurant of café. Ga samen koken en geniet van een heerlijk gerecht. Deze momenten van samenzijn versterken de band tussen jullie en zorgen voor warmte, zelfs als het buiten koud is.

Neem de tijd

Laat de haast om een partner te vinden niet leiden tot overhaaste beslissingen. Weet dat het oké is om alleen te zijn tijdens deze periode. Het is beter om te wachten op de juiste persoon dan overhaast een relatie aan te gaan. Of te settelen voor iemand waarbij je rode vlaggen ziet. Grote kans dat het alleen maar voor gedoe, stress en drama zorgt en dat is het niet waard.

Lees 15 eigenschappen van high Value women

Alleen zijn is okay

Terwijl Cuffing season draait om gezelschap, is het belangrijk om te onthouden dat het ook oké is om zelfstandig te zijn. Vier je eigen onafhankelijkheid door tijd te nemen voor zelfreflectie, dankbaarheid en persoonlijke groei. Er zijn fases waarin ik niet date. Niet omdat ik geen aanbod heb, maar ik heb er bewust even geen zin in.

Ik vind het momenteel heerlijk om alleen te zijn. ’s avonds bezig te zijn met de dingen die ik wil. Een luisterboek te luisteren zonder dat iemand mijn aandacht verwacht. Ik kan echt genieten van in mijn eentje uitslapen op zaterdag. En tijdens mijn kindvrije momenten er alleen op uit te trekken. Even geen ‘mama van’. Maar mocht een man iets toevoegen aan mijn leven wat in de buurt komt van het leven dat ik mijzelf momenteel biedt, dan sta ik daar absoluut voor open. Maar voorlig vind ik het heel okay om alleen te zijn. Ik ben absoluut niet eenzaam.

Maak je eigen omgeving cozy

Natuurlijk kun je warmte en genegenheid in de armen van een ander vinden. Maar zoals bij wel meer dingen, begint het bij jezelf. Maak je eigen omgeving warm en gastvrij, ongeacht je relatiestatus. Koop die lekkere warme velvet fleece legging die je benen zo lekker warm houdt. Of die super zachte comfortabele deken, investeer in warme verlichting om je huis, slaapkamer of andere ruimte deze koude dagen op te fleuren. Je zult zien dat zodra je je eigen omgeving warm en huiselijk maakt, dat je het minder ongezellig vindt om alleen te zijn.

Wees Voorbereid op Verandering

Cuffing season kan soms onvoorspelbaar zijn. Wees bereid om met veranderingen om te gaan en begrijp dat niet alle relaties die in deze tijd beginnen, eeuwig zullen duren. Blijf flexibel en open voor nieuwe ervaringen.

Ik ben zelf alweer 2 jaar happy single en momenteel zoek ik niks serieus. Toch had ik vorig seizoen wel een iemand voor Cuffing season. Het was niet een bewust keuze. Ik zocht niet serieus naar iemand voor deze koude periode. We raakten aan de praat, hadden een klik en zo ontstond het gewoon. De verwachtingen waren ook vanaf het begin duidelijk. Hij zocht niks serieus en ik op dat moment ook niet. Maar samen hadden we het leuk. We keken films onder een dekentje op zijn bank, gingen uit eten, kletsten over van alles en nog wat. Gewoon vrijblijvend zonder dat we met elkaars kinderen kennis hoefden te maken. Wel was ik er duidelijk over dat ik op den duur wél op zoek was naar een vaste relatie. Hij niet dus het zou op den duur vanzelf doodbloeden. Dat definitieve moment kwam vlak voor de zomer van dit jaar. Het was zeker niet dramatisch en ik kijk terug op een leuke periode.

Terwijl de zoektocht naar warmte en verbinding in Cuffing season een aantrekkelijk vooruitzicht biedt, is het belangrijk om te onthouden dat het ook volkomen in orde is om gezellig alleen onder een dekentje te zitten. Onthoud dat zelfliefde en comfort in je eigen gezelschap net zo waardevol zijn als een knusse relatie. Dus, of je nu met een partner bent of geniet van je eigen gezelschap, laat Cuffing season een tijd zijn van warmte, liefde en persoonlijke groei.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]