Bloggen

7 redenen waarom ik je ontvriend op Facebook

6 oktober 2016
7-redenen-waarom-ik-je-ontvriend-op-facebook

Gezamenlijke accounts, vrienden die je 3x per jaar een vriendschapsverzoek sturen. Ik trek het slecht. Wat is de reden dat jij iemand ontvriend op Facebook?

Facebook gold een tijd; hoe meer vrienden hoe beter. Maar inmiddels komen we daar helemaal van op terug. Echte vrienden zijn zeldzaam. Tijd om de ontvriend knop te hanteren, want ontvrienden kan je leren. Dus hierbij mijn 7 redenen waarom ik je ontvriend op Facebook.

7 redenen waarom ik je ontvriend op Facebook

Spellingsprobleem

Bij deze zeg ik het gewoon hardop: ik word heel simpel van typetjes die niks snappen van het bezittelijk voornaamwoord. Als het eerste persoon enkelvoud is, is het mijn of m’n. Dus GEEN ‘me’. Vandaar dat een hele timeline met berichten zoals ‘me dochtertje’ of ‘me schatje’ pijn doet aan mijn ogen. Ik kan er echt niet naar kijken. Sorry! Gelukkig hebben ze daar de oplossing voor; ontvrienden.

Openbaar liefdesleven

Mijn tweede irritatie zijn de typetjes die een heel liefdesleven op Facebook hebben. Alsof je naar een TV kijkt met maar 1 soort programma: liefdessoaps. Elke poep of scheet die ‘me schatje’ doet, moet meteen de interwebz opgeslingerd worden. Bos bloemen gekregen? Hatsjikidee foto ervan op Facebook anders is het niet echt gebeurd. Date night met kaarsjes? Ja hoor, ook! Kijk eens hoe romantisch hij is. Het liefst met shout-outs naar elkaar toe door elkaar te taggen. En met irritant veel emoji’s. Vooral dat poppetje met hartjes in de ogen.  En om het helemaal af te maken ook nog Engsltalige happy hashtags zoals #hotcouple, #cutecouple, #loveyouforever.

Jaloers? Nee hoor. Sinds het bestaan van Facebook heb ik heel wat relaties kapot zien gaan. Ik krijg altijd spontaan een grote grijns als ik bedenk hoeveel berichten ze dan moeten deleten #leedvermaak .

joint-facebook-accounts_goodgirlscompany

Gezamenlijk profiel

Minstens even irritant zijn de stelletjes die een gezamenlijk profiel hebben. Dat is zooo 2009. Toch zijn er nog steeds vrouwen die zich er niet voor schamen dat ze vindbaar zijn op basis van een gezamenlijk profiel. Ik heb geen idee tegen wie ik dan praat. Daarom praat ik zo min mogelijk tegen zo’n persoon. Als de relatie uitgaat, hoor je wel weer wat van mij. Gek genoeg moet je dan opeens toch partij kiezen en mag je niet met allebei bevriend blijven.

Toevoegen aan chatgroepjes

Daarnaast heb je ook nog van die mensen die je aan een Messenger chatgroep toevoegen. Lekker handig want dan kunnen ze iedereen in één keer bereiken. Verleidelijk, maar doe het niet want ik HAAT het! In 9 van de 10 gevallen dat ik aan een app-groepjes wordt toegevoegd, zit ik daar niet op te wachten. De kans is vrij groot dat ik niks zeg en de berichten ook niet lees. Ik vind het dan ook super irritant om de hele dag door een geluidjes te horen omdat de rest dus wel compleet los gaat. Weet ik vaak maar 1 ding op…stilletjes de groep verlaten. Oh en de persoon die me toegevoegt, wordt ontvriend.

Inspirerende plaatjes

Een beeld zegt soms meer dan duizend woorden. Maar als dat beeld bestaat uit een kitscherig plaatje met tekst zegt mij dit maar een ding: ONTVRIENDEN!!! Vooral als ik dat plaatje ook nog verplicht zou moeten delen met de mensen die mij lief zijn. Voor geluk, voorspoed karma en dat soort onzin. Het werkt niet want ik ontvriend je.

Knipperlichtrelatie

Met sommige vrienden heb ik een knipperlichtrelatie. Niet bewust, dat is zo gegroeid. Meestal weet ik ook helemaal niet dat de liefde over is. Dat zie ik pas weer als ik een vriendschapsverzoek van ze krijg. Accepteer ik ze, gebeurt een paar maanden later hetzelfde. Sommige presteren het om mij 3 keer per jaar een vriendschapsverzoek te sturen. Okay, dat je een keer per ongeluk de verkeerde knop aanraakt, snap ik nog. Maar 3 keer in 1 jaar tijd?! Dan is het dus over. En zoals in elke goede relatie ligt dat dus niet aan jou, maar aan mij…ik trek dat gewoon niet.

Ken ik jou?

Technisch gezien, kan je iemand niet ontvrienden als je geen vrienden op Facebook bent. Maar toch komt het een beetje op hetzelfde neer. Zo nu en dan ontvang ik vriendschapsverzoeken van personen die ik helemaal niet ken. Maar we blijken dan 1 gezamenlijke kennis te kennen. Leuk, maar voor mij is dat geen reden om iemand toe te voegen. Ook komt het wel eens voor dat lezers van mijn blog mij privé willen toevoegen. Vind ik vleiend en toch doe ik dat niet. Niks persoonlijks, maar ik ken je niet echt. Daarom accepteer ik zo’n vriendschapsverzoek niet zo snel. Pas als ik iemand in het echt gesproken heb, wil ik je eventueel toevoegen als het klikte.

Voorheen weigerde ik dat soort verzoeken altijd, maar inmiddels laat ik ze staan. Zonder dat ik ze accepteer, dan kan je me niet nog een uitnodiging sturen. En voorkom ik dat ik iemand weiger die mij 3 maanden later weer probeert toe te voegen maar waarvan ik me dat niet meer kan herinneren.

Waar erger jij je aan op Facebook? Waarom ontvriend jij iemand op Facebook?

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Cassandra Pater-Bosman
  10 oktober 2016 at 22:18

  Ik ontvriend ook mensen die continue dierenmishandeling en dat soort rariteiten op facebook delen. Daar heb ik dus echt geen trek in.

 • Reply
  Jacqueline
  6 oktober 2016 at 19:16

  Meestal is er wel een goede reden dat ik iemand geaccepteerd heb als Facebookvriend, dus als ik me irriteer aan iets, zal ik eerder iemand ontvolgen dan ontvrienden. Bijvoorbeeld als iemand iets teveel politieke zooi op Facebook gooit, vooral als ik het er totaal niet mee eens ben.
  Ontvrienden heb ik trouwens wel gedaan toen mijn dochter stopte met hockey, toen had ik echt niets meer gemeen met al die andere hockeymoeders, dus toedeledokie!

 • Reply
  Linda
  6 oktober 2016 at 16:49

  Spelling erger ik mezelf niet zo aan op facebook, maar dat komt ook doordat er een aantal vrienden tussen zitten die deels in dialect typen.(waaronder ik zelf)
  Ik heb 2 accounts, 1 voor prive en 1 voor de blog. Op de laatste mag iedereen mij als vriend toevoegen.
  Ik verwijder eigenlijk ook bijna nooit iemand, maar heb er wel een paar in de map kennissen gezet, zie ik dus niks van.
  De meest vervelende statusupdates vind ik toch wel al die hoax berichten die maar voorbij blijven komen, of mishandelde / dode dieren.

 • Reply
  Liess
  6 oktober 2016 at 14:42

  Ik verwijderd niet zo snel iemand eigenlijk. Heb sommige wel op ontvolgen staan.
  ik vind gezamenlijke accounts ook een beetje stom trouwens.. volgens mij heb ik er nu maar 1 en daar zit m’n vriendinnetje eigenlijk altijd op… denk ik ?!

  Wat ik erg irritant vind is als mensen hun hele gezin in hun naam zetten. Alicia Patricia peteonella janneke kareltje en Kim de bakker.

  • Reply
   Josan
   6 oktober 2016 at 14:45

   JAAAAAA!!!! Dat is er ook eentje. Hahaha ik was hem bijna vergeten. Dat vind ik ook altijd zo apart.

   • Reply
    Liess
    6 oktober 2016 at 19:15

    Vreselijk. Vooral leuk als dan de relatie over is en je kan de naam maar 1 x in de 2 maanden wijzigen.

 • Reply
  Maxime
  6 oktober 2016 at 14:09

  Zo herkenbaar! Bij alles kon ik me wel iemand bedenken die zulke dingen doet!

  • Reply
   Josan
   6 oktober 2016 at 14:46

   Grappig dat je dit lijstje zo naast je vrienden kan houden en afstrepen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]