Lifestyle

7 herkenbare situaties als je de herfst haat

27 september 2016
ik houd niet van de herfst

Het is herfst en dat merk je. Ik houd niet van de herfst. Het is het seizoen waarin file records gebroken worden en de NS vierkante wielen heeft dus weer niet kan rijden. Daarom sla ik dit seizoen het liefst over. Waarom? Dat leg ik je uit. Lees je even mee?

Voor mij is de herfst niks anders dan de spreekwoordelijke drempel voordat je een huis binnengaat. Het doel is het huis en die bereik je nooit als je maar op de drempel blijft staan. Zo zie ik de herfst ook. Het doel is de winter (Kerst, Oud en Nieuw, afijn je snapt het wel). Ook dat bereik je niet als je maar in de herfst blijft hangen.

waarom ik de herfst haat

7 herkenbare situaties voor iemand die de herfst haat

 1. Een van de nadelen van tenger zijn, is dat ik het heel snel koud heb. Niet verder vertellen, maar in de ochtend loop ik al met 3 laagjes kleding rond. Om die in de loop van de dag allemaal were uit te trekken want dan is het weer bloedheet…ik voel me alsof ik in de overgang ben. En niemand zou dat eerder moeten ervaren dan dat het nodig is… .
 2. Vervelend winterdekbed. Omdat ik het koud heb, slaap ik al onder het winterdekbed. Het mag de term winterdekbed eigenlijk niet dragen, want per jaar zijn er maximaal maar 3 maanden dat ik geen dik dekbed heb. Een goede oplossing, althans in theorie. In de praktijk laat de bovendeken altijd los van de onderste waardoor en rare bobbels in de dekbedhoes ontstaan die ik niet glad gestreken krijg. En dan werkt hij dus niet meer want dan zit er bij mijn voetjes zomaar ineens geen deken. Tegen de tijd dat ik mijn bed ga afhalen, zit alles schots en scheef. Het is wonderlijk hoe ik elke keer met heel veel naïeve positiviteit opnieuw probeer mijn dekbed netjes te krijgen. En echt, ik ben een hele rustige slaper dus ik begrijp er niks van.
 3. Eigenlijk mag het weer 2 seizoenen hebben wat mij betreft: of het is warm en droog of het is koud. Lekker koud maar daar kun je je wel op kleden. In de herfst is het koud en nat. En kijk van die combinatie houd ik dus niet.
 4. Mollen leven in het donker. Ik straks ook. De herfst is een voorbode van de ellende die komen gaat: het mollenseizoen. Dat je ‘s  ochtends opstaat en het is donker. En dat je ’s avonds thuis komt …en het is nog steeds donker. Ooit hoop ik weer boven de grond te komen. Als het lente is… .
 5. Ja, goudkleurige blaadjes aan de bomen zijn prachtig. Maar daar moeten ze dan ook vooral blijven. Helaas doen ze dat niet. Ze vallen naar beneden en als ik pech heb ook nog in mijn tuin. Kijk en dan moet ik er iets mee. Opruimen wel te verstaan. Zonder bladblazer zit er niks anders op dan mijn spaarzame vrije tijd in het weekend op te offeren om met die hark ( het gereedschap in dit geval en niet de man des huizes) in de weer te gaan. Vind. Ik. Niet. Leuk.
 6. Kijk, an sich snap ik al die spinnen en zo wel. Met dit weer zou ik ook niet buiten willen blijven. Maar please mijn huis is geen opvangcentrum voor dakloos ongedierte. Van die muggen die op sterven na dood zijn, maar ’s nachts nog wel irritant kunnen zoemen tot allerlei spinnen, kruipen naar binnen. Daar houd ik dus niet van.
 7. Verminderde weerstand. Om je heen wordt er gekucht en gehoest. De bacillen vliegen rond alsof hun leven er van afhangt, in plaats van die van jou. Alle multivitamine ten spijt. Of je blijft kwakkelen of je wordt een keer goed ziek. Meestal behoor ik tot de eerste categorie.

Dit zijn zomaar een paar redenen om het najaar te haten. Dan hebben we de vierkante wielen van de NS en filerecords die gebroken worden nog niet eens gehad.

Houd jij van de herfst of sla jij het net zo lief over.

 • Reply
  Irene
  2 oktober 2015 at 18:54

  Ik ben ook geen herfstmens, maar heb me er aan overgegeven anders word ik alleen maar depressief 🙁

 • Reply
  Karen
  25 september 2015 at 14:56

  Ik houd wijselijk mijn mond dicht. Ook over de reactie hierboven ;). * zucht *

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  25 september 2015 at 13:13

  Ik vind de herfst gezellig, maar ik vind je post erg leuk. Want ik heb nu wel genoeg ‘Redenen waarom de herfst leuk is’ posts gelezen : )

 • Reply
  Nicole
  25 september 2015 at 07:17

  In de winter is het nog kouder en regent het net zoveel.. Nee de winter mag van mij overgeslagen worden.. Behalve dan de feestdagen ????????

  • Reply
   Josan
   25 september 2015 at 07:39

   Klopt, maar tegen die tijd ben ik aan de kou gewend. En bij winter denk ik aan sneeuw. Geen natte maar echte sneeuw

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!