Persoonlijk

7 geluksmomentjes #2

20 maart 2015

Moederschap is niet altijd makkelijk. Toch is het ook niet allemaal kommer en kwel. Dagelijks zijn er tientallen kleine momenten die mij gelukkig maken. Momenten die, als ik ze niet opschrijf vergeet. Maar juist zo nodig heb op dagen dat alles in het honderd loopt. Ik ben opgevoed met de wijsheid tel je zegeningen. Maar je moet ze wel zien. Vanaf nu probeer ik regelmatig mijn kleine geluksmomentjes met jullie te delen. Misschien zijn ze voor jou niet zo bijzonder. Of misschien inspireert het je om de kleine geluksmomenten in jouw dag te zoeken. Bewust bij stil te staan. Hierbij  mijn 7 geluksmomentjes voor deze week.

 1. Samen met mijn dochters iets lekkers bakken. Op zondagmiddag mogen we graag iets lekkers bakken, Sweetheart pie voor de avond of zomaar kruimelkoek met chocolade.
 2. De slappe lach hebben met mijn dochters. Of dat nu is omdat de een middenin de modder uitglijdt in het Speelbos. Of misschien omdat we ons verspreken of iets verkeerd verstaan. We lachen er regelmatig wat af. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
 3. Een warm bad na een vermoeiende dag. Heerlijk even een momentje voor mijzelf. Meestal begint de baby ook lekker actief te bewegen als in bad zit
 4. Even bij mama in bed kruipen voordat je naar school moet. Nu het wat vroeger licht wordt, zijn de meiden beter uit bed te krijgen. Soms zijn ze een kwartiertje eerder wakker dan dat de wekker gaat. Dan moeten ze natuurlijk gezellig even bij mij in bed kruipen. Lekker warm. Om ze daarna met moeite uit mijn bed te krijgen.
 5. Zelf smoothies maken. Een smakelijke manier om verschillende vitamines binnen te krijgen. Fruit zoals als frambozen, mango, ananas, gouden kiwi’s, banaan, sinaasappel verdwijnen hier regelmatig door de blender. We mixen, matchen en experimenteren er op los.
 6. Just dance. Miss B. is bloed fanatiek met Just dance. Regelmatig verslaat ze de oudere vriendinnetjes van Miss G. Voorheen was ik niet vies van een beetje dansen, maar in mijn zwangere toestand houd ik dat kleine mensje gewoon niet meer bij. Gelukkig kan ik er wel heel erg smakelijk om lachen.
 7. Samen naar de kerk gaan. Als we het redden en iedereen goed uitgeslapen is, gaan we op zondag meestal samen naar de kerk. Eens in de maand ben ik zondagsschooljuffrouw. Mijn beide dochters mogen graag helpen met limonade bekers vullen, koekjes en snoep klaar leggen voor de kleinere kinderen.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Instagram

  Volg mij op Instagram!