Bloggen Lifestyle

6 dingen die ik niet snap

5 juni 2015

Bloggers zijn rare mensen. En ik kan het weten want ik ben er zelf  één. How come? Nou bloggen verreikt je leven. Je komt in contact met andere bloggers en leert van ze. Als mamablogger mag ik graag andere blogs lezen. Blogs die niet over mijn specialiteit gaan. Want er is meer in het leven dan baby’s, zwangerschap, kinderkleding en kind proof dagjes uit. Lekker anoniem inspiratie opdoen en soms een reactie achterlaten. Zo vul ik mijn avonden en momenten dat ik zelf niet aan bloggen toekom. Het houdt me scherp en relativeert die momenten waarop ik wil bloggen, maar mijn privéleven mij weer inhaalt. Toch zijn er ook een aantal dingen van bloggers die ik niet snap. Dan heb ik het bijvoorbeeld over bepaald taalgebruik, of dat ik overal dezelfde soort shoplogs zie. In dit blog vertel ik over 6 dingen die ik niet snap van bloggers. Benieuwd wat deze dingen zijn? Lees dan snel verder.

1. Stash
Stash. Tot begin dit jaar kende ik het hele woord stash niet. En nee, ik had niet het gevoel dat ik iets miste. Nu zijn we halverwege het jaar en kan ik het woord stash af en toe niet meer horen. Alles heet stash. Lipstick stash, make-up stash, jewelery stash. Wat is er gebeurd met het (ouderwetse) woord verzameling?! Dachten de fashion en beauty bloggers dat ze het alleenrecht hadden op het woord stash? Think again! Zo hip en happening is het niet. Het woord duikt ook op andere plekken op. Zo zag ik hem voorbij komen op de pagina van draagdoek liefhebbers. Daarmee duidden zij op hun uitgebreide collectie van draagdoeken.

2. De festival look
Festivals. Dat is toch wel een beetje waar de Nederlandse zomer om draait. Zelf ben ik niet zo’n festivalganger. Daar waar ik dacht; we zijn er weer bij en dat is pri-hi-ma, blijkt nu dus dat je een festival look nodig hebt. Het liefst iets boho of Ibiza achtigs als ik de diverse blogs mag geloven. En naast look heb je ook nog de juiste make-up nodig. Waarom? Geen idee! Om die leuke jongen te versieren? Of om er voor te zorgen dat degene die met je mee is zich niet kapot voor je hoeft te schamen? Ik weet het nog steeds niet. En voorlopig zal daar geen verandering in komen.
Met 3 kids is een festival bezoeken sowieso lastig. Maar nu ik weet dat er eerst een uitgebreide shopping sessie aan vooraf gaat voordat mijn look festival proof is, vermoed ik dat ik pas een festival zal bezoeken als mijn dochters het huis uit zijn.

3. Het werkplekje
Menig blogger heeft een eigen werkplekje. Ik zie ze voorbij komen op diverse blogs. Dit moet je niet verwarren met een eenvoudig tafeltje in het hoekje van de kamer. Nee, het werkplekje van een blogger heeft een Mac computer, iPhone, nonchalante en spiegelreflexcamera gedrapeerd over het bureau, stationery stuff van de Hema, hippe zwarte lijstjes met zwart witte teksten en ook altijd een vaas met verse bloemen. Noem me jaloers of niet hip maar tik meestal op bed, op de bank of aan de eettafel mijn blogjes weg. Soms omgeven door kinderen, dan weer met baby aan mijn borst. En bloemen en planten? Bij mij gaan die altijd binnen de kortste keren dood. Daar begin ik dus maar niet aan. Ooit hoop ik nog een eigen werkplekje te creëren. Misschien deel ik hem dan wel op mijn blog,

4. Urban Decay
Wat hebben bijna alle beauty bloggers gemeen? Ze lopen weg met MAC. Of het nu de prep en primers zijn of de lipsticks, ze zijn er fan van. Maar er lijkt een nieuwe ster op de markt; Urban Decay. Enkele weken geleden werd duidelijk dat dit merk naar Nederland komt. Hoe ik dat weet? Nee, niet omdat ik een bovenmatige interesse heb, maar omdat menig beauty blogger het er over had. Inmiddels zag ik meerdere reviews over de super gepigmenteerde eye shadows en de nude palletes voorbij komen. Kortom: MAC eat your heart out.

5. Swatches
Vroeger dacht ik dat Swatch een horlogemerk was. In mijn ogen waren swatches meerdere horloges. Maar tegenwoordig weet ik dat dit een soort kleurmonsters op armen van beauty bloggers zijn. Ik snap er weinig van, maar heb al heel vaak gebiologeerd naar dit soort armen zitten kijken. Onderwijl vroeg ik mij af of die kleuren op elk huidtype precies hetzelfde zijn. Stel dat je een gelige of grauwe ondertoon hebt… Of neem bijvoorbeeld mijn donkere huid. Ergens vind ik het sneu dat zo’n persoon met de beste intenties haar onderarm heeft vol gekalkt met lipstick omdat ze dacht dat ze mij daarmee zou helpen. En als puntje bij paaltje komt ik er nog niks aan heb omdat ik niet weet of het ook bij mijn huid staat.

6. Primark
Sinds vorig jaar heeft ook onze mooie Bijenkorf plaatsgemaakt voor de Primark. De opening werd groots gevierd. Ja ik geef het toe dat ik met beide missen ook even binnen moest kijken. Uiteindelijk was  de tent meer dan 3 kwart jaar dicht geweest dus wilde ik wel eens zien wat ze er van gemaakt hadden. Sindsdien doe ik nog wel eens verwoede pogingen om het begrip Primark te snappen. Ik heb er dus totaal niks mee. Nee, niet vanwege slechte arbeidsomstandigheden. Maar ik snap die mode niet. Ik zie alleen maar felle kleurtjes, synthetische stoffen, kledingstukken met grote prints en onesies waarbij ik mij afvraag of mensen ook echt dat soort dingen dragen. Het is er altijd stik druk en meestal keer ik gedesillusioneerd maar wel blij dat ik het gedrang weer overleefd heb, huiswaarts. En dan kom je online hele shopslogs over de Primark tegen. Kijk, dat snap ik dus totaal niet.

 • Reply
  Maai
  7 juni 2015 at 11:57

  Heel herkenbaar lijstje 🙂 maar snap nog wel meer niet van bloggers en ben er inderdaad zelf ook een…

  • Reply
   Josan
   8 juni 2015 at 22:03

   Misschien moet je er eens een blogje over schrijven 😉

 • Reply
  Judith
  6 juni 2015 at 23:34

  Hahahaa kun jij gedachten lezen ofzo??? Behalve je laatste punt, denk ik dagelijks hetzelfde!!

  • Reply
   Josan
   8 juni 2015 at 22:03

   Hahaha, ja het moest even van mijn hart

 • Reply
  Bjarne-Vidar
  6 juni 2015 at 22:55

  Heel herkenbaar van de Primark! De mode vind ik soms nog wel eens leuk maat de stoffen, arbeidsomstandigheden en de drukte? Nee dankjewel!

  • Reply
   Josan
   8 juni 2015 at 22:04

   🙂 fijn dat ik niet de enige ben.

 • Reply
  Judith | myfoodblog.nl
  6 juni 2015 at 22:53

  Wat een hilarisch (en vooral ook herkenbaar ;-)) lijstje :-)!

  • Reply
   Josan
   8 juni 2015 at 22:05

   Dank je 🙂

 • Reply
  Anne-Marie
  6 juni 2015 at 22:26

  leuk en herkenbaar! Ook ik verbaas mij regelmatig over sommige zgn bloggerpassies zoals mason jars, ananassen en veels te dure geurkaarsen. Misschien moet ik een keer een kruiden ‘stash’ blogpost maken hahaha

  • Reply
   Josan
   8 juni 2015 at 22:05

   Doe dat! Misschien dat ik dan ooit een blog schrijf over mijn postzegel stash 😉

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]