Films & Series

5x Waarom je Always be my maybe op Netflix gezien moet hebben

3 juni 2019
Always Be My Maybe

Misschien heb je de film Always Be My Maybe al voorbij zien komen op Netflix. Sinds kort is hij beschikbaar en deze rom-com heeft alles in zich om een succes te worden.

5x Waarom je Always be my maybe gezien moet hebben

Keanu Reeves

Ken jij Keanu ook alleen maar als stoere actieheld in films zoals John Wick en The Matrix? Dan leer je hem nu van een andere kant kennen. En geloof me die kant ga je leuk vinden. Alleen al hoe hij het restaurant inloopt, maakte dat ik het uitproestte van het lachen. En eten dat speelt met het concept tijd? Veeg me op! Het overdreven traantje voordat hij een hapje van zijn voedsel eet maakt het helemaal af. Het is allemaal gewoon net iets te overdreven.

Da’s ongemakkelijk

Stiekem is Always be my maybe op zijn leukst als het heel ongemakkelijk wordt. Zoals het moment waarop Sasha haar ex-vriend de huid vol scheldt. Terwijl beneden in de tuin het verjaardagsfeestje van haar neefje aan de gang is en iedereen het horen kan. Of Marcus die indruk probeert te maken op zijn vriendin Jenny en het gewoon net niet goed doet. De struggles in zijn bandje die nooit echt helemaal worden uitgesproken.

Fantastisch food

Ali Wong speelt celebrity chef Sasha. Eten moest dus ook wel een hele belangrijke rol spelen. Voedsel brengt mensen samen. Biedt troost of zorgt er juist voor dat je geen hap door je keel kan krijgen. Zelfs wanneer jouw smaak niet verder gaat dan fast food vind je Always be my maybe waarschijnlijk wel grappig. Al was het alleen maar dat je net zoals Marcus je wenkbrauwen optrekt bij voedsel dat gereserveerd wordt in fancy glaasjes.

Asian Crush

Na het succes van Crazy rich Asians en To all the boys I loved before durft men het aan om films te maken waarin acteurs en een aziatische achtergrond hebben. Dat is heerlijk verfrissend omdat stereotypen achterwege blijven en personages een diepere gelaagdheid krijgen dan  je van Hollywood films gewend bent.

Muziek

Marcus is muzikaal en speelt in een bandje genaamd Hello Perril. De liedjes die de band speelt zijn dan ook door Randall Park zelf geschreven. Als twintiger was hij namelijk een rapper in een bandje. De muziek is zo goed dat het zelfs geschikt zou zijn voor Spotify. Verder is de scène met D’Angelo ook erg grappig. Iedereen die in de jaren ‘90 een tiener was, zal de filmmuziek herkenbaar voorkomen.

Trailer Always be my maybe

Waar gaat Always be my maybe over?

Het is 1996 als Marcus bij zijn buurmeisje aanklopt met de vraag of zij wil helpen met zijn soep op te eten. Anders moet hij het meenemen in een thermosfles. En dat is voor losers. Sasha die ook zijn beste vriend is, belooft hem die schande te besparen. En vanaf dat moment komt Sasha dagelijks bij Marcus over de vloer. Weg van haar eigen huis waar haar ouders toch nooit thuis zijn. Marcus’ moeder Judy is dol op Sasha en leert haar verschillende traditionele gerechten te koken. Als Marcus’ moeder omkomt bij een tragisch auto-ongeluk begint hun relatie scheurtje te vertonen. Na de middelbare school raken ze elkaar uit het oog.

Jaren later is Sasha een succesvolle celebrity chef. Ze heeft een goedlopens restaurant in Los Angeles, gaat er een openen in San Francisco en New York. Bovendien is ze verloofd. Maar aan dat laatste komt abrupt een einde als haar verloofde koudwatervrees krijgt en even 6 maanden wil ontdekken wie hij is voordat hij de grote stap maakt. Verdrietig keert ze terug naar San Franciso waar haar in haar huurhuis de airco gerepareerd moet worden door niemand minder dan Marcus. Zal het de twee om de draad weer op te pakken?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]