Fun Lifestyle

 5 x waarom een huisdier geen baby is

20 maart 2015

Zodra je een baby hebt, zal je zien dat de wereld bestaat uit vrouwen die kinderen hebben en  vrouwen die dit niet hebben. En dat botst nog wel eens. Vooral wanneer vrouwen uit laatstgenoemde categorie denken dat ze weten hoe het is om een baby te hebben. Zij hebben namelijk een huisdier. Chihuahua Mickey heeft ook veel  aandacht nodig. Kitty kat kan ook écht niet alleen blijven. En toen Rover nog een klein Rovertje was, moest hij ook ’s nachts wel een flesje hebben… . Daar heb je het. Voor je goed en wel met je ogen kon knipperen, heeft zo’n vrouw jouw wereldwondertje vergeleken met een beest!

Zelf ben ik een vrouw met een huisdier én kinderen. En ik kan je 5 redenen geven waarom een huisdier geen baby is.

 1. Doggy style. Laten we bij het begin beginnen. Ik neem aan dat je weet hoe baby’s gemaakt worden. Iets met zaadcellen van een man en een eitje van een vrouw. Hoe die 2 bij elkaar komen en of dat leuk is, laat ik in het midden. Een huisdier maak je niet op dezelfde manier. Dat zou nogal…ehm vreemd zijn.
 2. Baby’s komen uit de buik van hun moeder. Nou ja uit de buik klinkt vriendelijk. In de praktijk hebben we het  vaak over dat gebied tussen je benen die een geboorte aan laat voelen alsof je een bowlingbal uitperst. Vraag kersverse moeders naar hun bevallingsverhalen en ze kunnen je tot in de meest bloederige details vertellen hoe dat was. Kijk niet raar op als vrouwen littekens dragen van  knippen, inscheuren, keizersneden of striae. Vergeleken daarbij is de aanschaf van een huisdier peanuts.  Dat doe je gewoon bij de plaatselijke dierenwinkel, fokker of het asiel.
 3. Eten! Ooit wakker geblèrd door je huisdier omdat het om de 2 uur moet drinken? Nou ik niet. Mijn konijn trekt het gewoon de hele nacht op 1 bakje voer en een bakje water. Mijn kinderen toen ze klein waren dus niet. Man wat word je chagie als je om de 2 uur je spaarzame nachtrust moet onderbreken omdat je kind honger heeft. En als je denkt dat je hem/haar daarna weer lekker rustig in zijn wiegje terug legt zul je zien dat die krampjes krijgt van de voeding! Gevolg keihard huilen terwijl je zenuwen dat net niet kunnen hebben ’s nachts. Als je moe bent omdat 4 uur slaap het maximale is dat jij uit een nacht haalt. Yep, het is allemaal voor een goed doel. Yep,  het is een fase. Maar toch…ik houd van slapen.
 4. Overal schijt aan. Ooit geprobeerd om die eerste plakkerige ontlasting van baby’s met zo’n vochtig billendoekje weg te vegen? Dat is best nogal wat poetswerk, maar een voorbode van wat komen gaat. Het zal een baby worst wezen dat je er zojuist een thermometer ingestoken hebt en het niet zo kan waarderen als het begint te poepen. En dat alles valt weer in het niet vergeleken bij de spuitluiers die een baby kan hebben als het tanden krijgt. Yep soms zit het tot zijn nek in de poep. Poep met een heel specifiek strontgeurtje. En dat verschillende keren op een dag een week lang. Vergeleken daarbij laat ik een hond graag 5 keer per dag uit, verschoon ik de kattenbak of het konijnenhoek wekelijks zonder piepen.
 5. Van een huisdier ben je een baasje. Ik weet het. Sommige eigenaren behandelen hun beestje alsof het hun baby is. Inclusief kleertjes en wandelwagentjes. Maar ook al pimp je Vicky, Rover Casper, Luna of Che nog zo op. Het blijft een dier. Met het verstrijken van de jaren word je kind minder hulpeloos. Zul je ontdekken dat je er best grappige gesprekken mee kan houden en het kan trainen om naar de wc te gaan. Kirde en kletste je eerst nog zonder al te veel reactie terug nu gaat het terug praten. En dat maakt moeder zijn nu juist zo leuk. Na al die noeste arbeid is het heerlijk als je kindje tevreden tegen je aan kruipt en zegt “Ik vind jou de liefste mama van de hele wereld.”
 • Reply
  Kelly
  21 maart 2015 at 08:24

  hahaha, goed gezegd. Ken deze mensen inderdaad ook, raar!!!!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  20 maart 2015 at 11:25

  Een huisdier heeft volgens mij ook korter intensieve zorg nodig.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Instagram

Volg mij op Instagram!