Europa Travel

5 tips om wintersportgebied La Plagne te ontdekken

9 december 2022

De bossen van La Plagne in de Franse Alpen zijn de longen van het gebied. De lucht is er heel zuurstofrijk het heeft een uitzonderlijke rijkdom aan dieren en planten. In totaal bestaat er in La Plagne meer dan 7.000 hectare uit bos. Mooi om te verkennen met de hele familie. Zo leer je meer over de bijzondere ecosystemen. In dit blog geef ik 5 toffe tips om samen met je kinderen het winterbos te verkennen.

5 tips om La Plagne te ontdekken

La Plagne is een groot wintersportgebied in de Tarentaise Vallei in het departement Savoie en maakt deel uit van het Paradiski wintersportgebied. Het bestaat uit 11 verschillende dorpen. In de winter kun je met de ski-Thalys trein vanuit verschillende plaatsen in Nederland rechtstreeks naar Aime-La-Plagne reizen.

Zoek dierensporen in de sneeuw

leuke-wintersportlocaties-met-kinderen-themillennialmom

In het gebied La Cembraie de La Plagne kun je verschillende dierensporen te ontdekken. Er leven vossen, eekhoorns, hermelijnen, hazen en korhoenders in dit bos. Je gaat samen met erkende gidsen op pad zodat je zeker weet dat je de flora en fauna niet verstoort. Het gebied is normaalgesproken onbegaanbaar. Bind je snowshoes onder en ploeg makkelijk door de diepe sneeuw heen. Spannend! Reserveren doe je hier.

Bouw je eigen iglo

La plagne_iglo bouwen_themillennialmom

Samen met gids Guillaume, ga je aan de slag met het bouwen van een iglo. In de zomer leert hij survival technieken aan dus je bent in goede handen. In deze iglo kun je echt wonen en slapen. Ondertussen vertelt hij over de verschillende soorten sneeuw en hoe je woont in de iglo. Klinkt dat interessant? Kijk dan op de website voor meer informatie

Restaurant Chalet du Plan Bois

Heb je nu trek gekregen na al die buitenlucht? Tussen de bossen op een bergflank ligt Chalet du Plan Bois. Hier serveert Isabelle Gentil gerechten op basis van lokale producten. Ook kun je er heerlijk opwarmen bij een knetterend haardvuurtje met je huispantoffels aan. Het adres is al 30 jaar van dezelfde familie. Dochter Isabelle heeft het restaurant onlangs overgenomen en het concept compleet veranderd. Kernwoorden van het nieuwe restaurant zijn: persoonlijk, lokaal, duurzaam, cosy en chique.

Van de 140 couverts die haar ouders serveerde, biedt Isabelle er nu nog maar 23 aan. Isabelle: “Ik droomde al jaren van een heel persoonlijke ontvangst en kies heel bewust voor samenwerkingen met lokale producenten”. Dit blijkt ook uit de lokaal gefabriceerde pantoffels die bij binnenkomst al klaarstaan. Heerlijk om de skischoenen uit te doen en voeten in de pantoffels te warmen.”

Caniraquettes- Wandelen met een huskymaatje

wandelen-met-huskies-themillennialmom

De activiteit start midden in het bos van Les Coches waar 10 vrolijke sledehonden je begroeten. Hier maak je eerst kennis met jouw huskyvriend voor de komende uren. Herkenbaar? Kids die na twee meter lopen al zóóó moe zijn? Tijdens de prachtige wandeling met de husky vliegt de tijd voorbij. Samen vorm je een team. De hond zorgt ervoor dat je met gemak tegen de berg opwandelt. Halverwege de wandeling – die een uur duurt – houd je een pauze op een prachtige plek in de bossen voor een warme choco. De activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Sophroski

Sophro betekent ademhalen in het Frans. Combineer dat met de natuur en het helpt je om stil te staan in de natuur. Doordat onze kinderen steeds minder in contact staan met de natuur is het bosbaden een ludieke manier om die belangrijke verbinding opnieuw te maken. Meer informatie

Bonustip: huur wintersportspullen voor de kids!

Gemiddeld zeul je als ouders van jonge kinderen zo’n 15 kg aan spullen mee naar de wintersport. Elk jaar is het weer een puzzel om alles bij elkaar te vinden. En bovendien in je auto te passen. En eenmaal gevonden blijkt ’t meestal niet meer te passen. In Monchavin Les Coches in La Plagne hebben ze daar nu de ideale oplossing voor. Alles wat je nodig hebt tijdens de wintersportweek huur je gewoon. Van een heel wintersportpakket tot skikleding, speelgoed en kinderbedjes en -badjes. Voordelen? Goedkoop, meer plek in de auto én ecologisch verantwoord.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]