Interactief en robotspeelgoed Reviews Sinterklaas Spelen video en vlogs

5 Speelgoed trends voor Sinterklaas 2017

12 september 2017
5_Speelgoed_trends_voor_Sinterklaas_2017- GoodGirlsCompany

Nog maar 3 maanden en dan is het weer Sinterklaas. Stress, is niet nodig. Een goede voorbereiding is alles. Daar helpen we je mee met dit blog over Speelgoed trends voor Sinterklaas 2017.

Zoals ik al eens verteld heb, vieren wij geen Sinterklaas maar Kerst. Ik heb dus nog een paar weekjes extra. Toch ben ik ook al druk bezig om een beter beeld te krijgen van alle speelgoed trends voor Sinterklaas. Naast Kerst heb ik namelijk ook twee verjaardagen te vieren. Die van Miss G en Miss B. Oh ja en mijn eigen. Daarom vond ik het superleuk om afgelopen weekend door Hasbro uitgenodigd te worden op hun hoofdkantoor. In dit speelgoedwalhalla kreeg ik tijdens een bloggersevent meer zich op de musthaves voor Sinterklaas.

Video 5 Speelgoed trends voor Sinterklaas 2017

Hasbro Bloggersevent

Als je hoogstpersoonlijk door Sinterklaas uitgenodigd wordt in zijn Pakjescentrum, dan ga je. Punt uit. Mijn beide oudste dochters mochten mee en keken hun ogen uit tijdens het bloggersevent van Hasbro. Een fleurige regenboogpiet wees ons de weg naar boven. Hier stond speelgoed van merken zoals Play-doh, Fur Real Friends, Nerf, Disney Prinsessen, Trolls, en My little Pony. De kinderen konden een glitter tattoo nemen, hun haren laten verven, een jedi master cursus volgen, een brul diploma halen en een kookworkshop volgen.

Heb jij ooit in een enorm speelgoedparadijs gestaan waar je het allemaal kan testen en mee spelen? Wij ook niet. Dus mijn meiden gingen twee uur lang los. Speelden en testten allerlei stukken speelgoed. En ook ik vond mijn innerlijke kind terug en deed net zo hard mee.

Cover op bezoek Bij Sinterklaas

Speelgoed trends of speelgoed rages?

Speelgoedtrends komen en gaan. Waarom het ene speelgoed wel aanslaat en het andere niet, is een raadsel voor veel marketeers. Als moeder zit je er vaak bovenop. Maar ook ik kan er bij mijn kinderen niet altijd de vinger opleggen. Nu vind ik persoonlijk dat er een verschil zit tussen trends en rages. Eerlijk gezegd voel ik er vaak weinig voor om rages achterna te lopen. Ik ben zelden een early adapter in dat soort dingen. Zodra ik het koop, kan ik vaak ook al weer op mijn klompen aanvoelen dat het einde nabij is. Rages komen zomaar op, betreffen een bepaald stuk speelgoed ( zoals fidget spinners) en sterven een snelle dood zonder dat iemand weet waarom. Trends laten bepaalde ontwikkelingen zien. Bij trends is er ruimte om voor speelgoed te kiezen dat bij je kind past en binnen de trend. En ook niet onaardig: binnen jouw budget. Het laat meer ruimte voor eigen interpretatie over.

Ik review regelmatig speelgoed. Het item kan deze tot zowel een trend als een rage behoren. Maar mijn eigen persoonlijke ervaring is dat mijn kinderen het liefst spelen, met speelgoed dat bij hen past. Dat kan zowel een trend bevestigen als overstijgen.

5 Speelgoed trends voor Sinterklaas 2017

Interactief

De trend van interactief speelgoed is niet nieuw. Deze zag je namelijk in 2016 al opkomen. Toen was de Hatchimal de musthave voor Sinterklaas. In een wereld die steeds digitaler wordt, is het logisch dat kinderen ook andere eisen aan hun speelgoed stellen. Kinderen willen robots om mee te spelen. Maar ook interactieve huisdieren zijn in opkomst. Niet elk kind heeft de mogelijkheid om voor een echt huisdier te zorgen. Een interactief huisdier met een hoog aai- of knuffelgehalte kan dan uitkomst bieden.

Naast huisdieren, heb je ook nog interactieve poppen. Wat dacht je van My Firt Baby Annabel. Dit speelgoed combineert een levensecht rollenspel tussen moeder en kind door een app. Die is interactief verbonden met de pop. Zo geeft de app de handelingen van je dochter weer, terwijl ze met haar pop speelt. Ook krijgt de poppenmama tips en suggesties om haar baby goed te verzorgen. En als laatste is er ruimte voor smart toys die virual reality combineren met echte realiteit. Play-Doh Touch Breng ze tot leven studio is daar een mooi voorbeeld van. Dit maakt ouderwets kleien weer net iets leuker.

Ik vind het een mooie ontwikkeling dat interactief speelgoed in steeds meer  verschillende prijscategorieēn  beschikbaar is. Niet alleen high-end maar ook low budget. Waardoor het ook betaalbaar(der) is voor moeders met een kleine beurs.

Wij testten het volgende Interactieve speelgoed

5 Speelgoed trends voor Sinterklaas 2017- GoodGirlsCompany

Speelgoed geïnspireerd door (kinder)films

Jongens konden natuurlijk altijd al kiezen uit actiefiguren die uit films of tekenfilms komen zoals Spiderman, Hulk of Batman. Maar ook voor meisjes is deze trend steeds meer in opkomst. Natuurlijk zijn de Disney prinsessen niet aan te slepen. Ook Moana maakt dit jaar haar opwachting en qua figuur is zij een fijne aanvulling. Paradepaardjes zoals Frozen’ s Anna en Elsa mogen we natuurlijk ook niet vergeten. Tijdens het event zagen we een Elsa met pianojurk. Zo leuk! Zelfs mijn 10 jarige (die toch echt uit de prinsessenfase is) zat geconcentreerd erop te pingelen. Helemaal leuk is he set van Belle en het Beest waarbij het Beest ook nog in de gedaante van een prins veranderen kan.

Is dat allemaal iets te zoet voor je, dan kan je dit jaar ook je hart ophalen bij de verschillende sets die geïnspireerd werden door Trolls. In November komt er weer een nieuwe My Little Pony film en ook dit zal voor het nodige nieuwe speelgoed zorgen.

Speelgoed trends Sinterklaas 2017- GoodGirlsCompany

Genderneutraal

Als het om Speelgoed trends voor Sinterklaas 2017 gaat, is onderstaande een grote. In de afgelopen jaren deden speelgoedgidsen heel wat stof opwaaien door de traditionele rolverdeling die ze vaak lieten zien. Genderneutraal gaat ook steeds meer doorgevoerd worden in speelgoed. Fabrikanten spelen hier op in door hun speelgoed neutrale kleuren te geven. Door speelgoed niet roze te maken, is het voor een jongen misschien ook leuker om een stofzuiger te proberen. Ik ben benieuwd of we dit jaar in speelgoedgidsen jongens in prinsessenjurkjes tegenkomen. Tijdens het event viel het mij op dat Nerf Rebelle schitterde door afwezigheid. Ook in speelgoedwinkels zie ik het assortiment langzaam maar zeker verdwijnen.

Nerf

Dat heeft een reden. Vanaf dit najaar zal Nerf ook steeds meer genderneutraal worden. Het blijkt dat meisjes het ook erg leuk vinden om met Nerf pijltjes te schieten. Maar waar jongens hun arsenaal aan wapens koesteren en enthousiast zijn als ze er weer een bij krijgen, bleek dit voor meisjes niet zo te werken. Meestal was 1 wapen wel genoeg. Daarnaast vond ik het stiekem toch wel zo dat de jongens over grotere en ruigere wapens beschikken. Zo konden zij veel eerder automatisch schieten zonder tussentijds laden dan de meisjes. In de nieuwe campagnes staat spelen met Nerf centraal en zullen meisjes naast jongens te zien zijn.

Hier alvast een linkjes naar alle Nerf Rebelle (waarvan vast wel wat in de uitverkoop gaat de komende weken)

Wij testten de volgende Nerf Rebelle

Leerzaam is leuk

Spelen is leuk en leerzaam. Kinderen ontwikkelen er vaardigheden door. Het helpt ze met hun motoriek en visualiseren. Je ziet steeds meer een trend waarbij speelgoed naast leuk ook leerzaam mag zijn. Voor de kleinsten zie je dat terug in de Play –Doh Spelen & Leren pakketen en voor oudere kinderen in behendige actiespellen zoals Speak Out en Bop it.

Spaar ze allemaal

Een van de 5 Speelgoed trends voor Sinterklaas 2017 is toch wel spaar ze allemaal. Vooral als het om meidenspeelgoed gaat, heb je veel kleine prulletjes die je allemaal moet sparen. Denk aan Num Noms, Twozies, L.O.L Surprise, Hatchimals Collegtibles en Grossery Gang. Het succes van al dit speelgoed hangt nauw samen met dat je ze in verschillende batches moet kopen. Als je een serie compleet hebt, komt er een nieuwe. Het is een sport om er meer te hebben dan je vriendinnen. En met een beetje geluk sparen zij ze ook waardoor je dubbele kan ruilen. No Biggie. Daarnaast zijn de pakketjes redelijk goedkoop. Het wordt aantrekkelijk gemaakt door voordeelverpakkingen waarin je meteen een aantal bij elkaar kan kopen.

Wij testten de het volgende:

Zoals je ziet bieden de speelgoed trends voor Sinterklaas 2017 genoeg ruimte om iets leuks voor je eigen kind te kiezen. Het loont om enkele linkjes uit dit bericht te bewaren en te kijken of dit speelgoed in de komende weken nog afgeprijsd wordt.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagramFacebook

 • Reply
  nicole orriens
  12 september 2017 at 13:16

  Wauw wat een boel keuze! Wat is er eigenlijk ontzettend veel kinderspeelgoed!

 • Reply
  Sylvia
  12 september 2017 at 08:51

  Wij kopen waarschijnlijk een set van my littele pony paardjes. Hier speelde ik vroeger zelf ook altijd uren mee. Dus ik hoop mijn dochtertje ook?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]