Mama Opvoeding

5 smerige vlekken die elke moeder in haar bed aantreft

25 oktober 2016
5-smerige-vlekken-die-elke-moeder-in-haar-bed-aantrof_goodgirlscompany_opvoeding

Wie dacht dat je in je studententijd de award binnen sleepte voor meest smerige beddengoed, vergist zich. Als het om viezigheid in je bed aankomt, spannen kinderen de kroon. In het afgelopen jaar waren er een smerige vlekken die ik regelmatig in mijn bed aantrof.

5 smerige vlekken die elke moeder ooit in haar bed aantrof

Stiekem blijf ik het bijzonder vinden hoe mijn kinderen wegkomen met achterlaten van smerige vlekken. Als mijn partner snot of andere onsmakelijkheden in mijn bed zou achterlaten, zou hij worden verbannen naar de logeerkamer. Maar wanneer het mijn kinderen betreft, ben ik inmiddels als zo voorgeprogrammeerd dat ik wel weer aan het wassen sla. Zonder er een punt van te maken…

Bloed

Is het niet van een muggenbult die is open gekrabd dan wel van een bloedneus. Een goed excuus; bloed zie je zo slecht in het donker. Dus toen dreumes ’s nachts wakker werd omdat ze zo verkouden was zocht ik niks raars achter haar sniffen. Ze lag gewoon in mijn bed, ik stopte af en toe haar speen terug en we sliepen lekker door tot de volgende ochtend. Pas toen het licht werd, zag ik dat mevrouw middenin de nacht een bloedneus moet hebben gehad. Zo zielig als zo’n speen tegen een klont bloed aangekoekt zit….

Snot

Snot is snot. Of het nu gaat om pulkjes die ze er met veel enthousiasme zelf uit gefrutseld hebben of een snottebel omdat ze verkouden zijn en nog niet zelf hun neus kunnen snuiten. Ik vind het allemaal even ranzig. Het liefst zou ik al het beddengoed ritueel verbranden. Maar op 60 graden wassen met Vanish en voorwas doet ook wonderen.

Andere smerige vlekken

Plas

Lang leve een luier die te vol zit. Of scheef. Of…ja wat zijn eigenlijk legitieme redenen dat zo’n ding niet opvangt wat het op moet vangen? Alleen al om gele kringen in je matras te voorkomen, zou je haast vrijwillige op z’n plastic zeiltje gaan slapen. Inmiddels weet ik dat talkpoeder ook wonderen doet.

Poep

Die ene keer dat ik me beroerd voelde en new born baby rustig naast mij lag te slapen, kan ik mij nog goed herinneren. Vertederd streek ik met mijn hand over haar rug. Vol verbijstering dat ik halverwege haar rug iets plakkerigs voelde, ik til de deken op en zie…POEP!! Je weet wel de ranzige variant van als een luier doorlekt. Paniek, hoe moet ik dat kind tactisch optillen en schoonmaken.

Om een lang verhaal kort te maken, uiteindelijk zat ik ook onder de poep en begon ze te plassen toen ik die luier afdeed… Totaal.niet.leuk. Brrrrr, mijn oudste dochters kunnen het nog steeds in geuren en kleuren vertellen. En het enige dat ik toen dacht was “Waarom moet dit gebeuren als ik mij een dag niet lekker voel?”

Spuug

Nee, ik heb het hier niet over babykwijl. Daar ben ik namelijk niet meer vies van. Ik heb het hier over een spuugvlek die je krijgt als je kind gedronken heeft. Het zij, je legde het in bed en er kwam toch nog wat onvoorziene spuug uit. Of dat je na het drinken net iets te enthousiast vliegtuigje speelde. Je kind precies zo weet te richten dat een sloot zure melkspuug vanuit je nek over je rug naar beneden loopt langs je pyjamabroek. Een deel langs je bilspleet en de ander lekt door je pyjamabroek tussen je bil en je hoeslaken weer op het bed…

Dat is dus het soort spuug waar ik het over heb… Ranzig en totaal niet grappig.

Welke smerige vlekken hebben jouw beddengoed al overleefd?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Mary-Lou
  27 oktober 2016 at 11:55

  Krijg je met talkpoeder die ellendige vlekken eruit dan? Of begrijp ik het niet?

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
 • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger
 • Kraamweek dag 6✨Afscheid nemen en verwelkomen liggen dicht bij elkaar deze week. Vandaag afscheid genomen van de verloskundige. En daarmee ook van een fase in mijn leven. Ik zal nooit meer een baby krijgen. En ondanks dat ik mijn gezin compleet vind, geeft dat toch een dubbel gevoel 🥺 Is dit herkenbaar? .
.
.
#baby #newmama #dutchmom #melaninbeauty #melaninpoppin #tbb #blackgirlmagic #baby #geboortenieuws #zoon #momblogger #mamablogger #mamaleven #momlife
 • ✨Cling to what is good✨De nachten zijn kort en de dagen zijn lang. Maar Novan doet het goed. 💙En nadat ik me maanden door alle ongemakken van de zwangerschap geworsteld heb en eerder het meer voelde als overleven in plaats van leven ben ik nu zo blij dat mijn lichaam zich begint te herstellen. Ik weer gewoon adem kan halen, niet meer ellendig voel vanwege een laag ijzer en hb. En bovenal geen medicijnen meer hoef te gebruiken. Totaal geen last van Baby Blues 💙in mijn geval ben ik er alleen maar op vooruit gegaan 🙏🏾
.
.
.
#newborn #newbornbaby #newbornfotografie #newbornfoto #baby #mama #newbornmommy #mixedbabies #mixedrace
 • De roze wolk is enorm. Ik heb hem lekker een paar dagen voor mijzelf gehouden maar daar is hij dan: Novan Xem Isaiah Nevis 💙 31.01.2020 geboren om 5:37 uur. 
Hij werd ruim tweeënhalf week te vroeg geboren. Perfect getimed anders zou ik worden ingeleid. Nu dankzij @dedoulas en @puurvroedvrouwen een hele mooie hands-off thuisbevalling gehad in bad. Zo mooi om te ervaren dat mijn zwangerschap en bevalling die in principe medisch waren met de juiste mensen om je heen toch natuurlijk verlopen kan. Waarbij jezelf de regie houdt en bepaalt wat jij wilt. Mijn gezin is compleet en deze bevalling was de beste afsluiting 💖
.
.
. #newborn #rainbowbaby #scriptureblanket #modernburlap #isaiah66 #zoon #geboren #helloworld #geboorte #geboortenieuws #baby #mama #mamablogger #mommyblogger #mommy #birthannouncement #birth #rainbowbaby🌈 #rainbowbabies #rainbowbabyannouncement
 • 🎼 Deck the halls with boughs of holly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
'Tis the season ✨to be jolly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la 🎄🤶🏾🎅🏾 Ik ben echt helemaal in de kerststemming hoor mensen 🙋🏾‍♀️
.
.
. #kerst #kerstmis #feestdagen #kerstversiering # kerstdag #kerstdagen #kerstdecoratie #kerstvakantie
 • ⭐𝒢𝓊𝑒𝓈𝓈 𝓌𝒽𝒶𝓉?!⭐⁣
⁣
Vandaag gaan we naar Disney on Ice! Het jaarlijkse familie uitje met de meiden. Chloe stuitert al weken rond van de voorpret en weet precies welke Elsa jurk ze aan wil. 🎉 En ik weet dat ik tot in de zomervakantie bij het avondeten God van haar moet danken dat we in december naar Disney on ice konden gaan 🙏 😆⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys⁣
#letthekids #umh_kids #humansofjoy #momazine #kindredmemories #illuminatechildhood
 • ⭐𝓐 𝓫𝓪𝓫𝔂 𝓶𝓪𝓴𝓮𝓼 𝓵𝓸𝓿𝓮 𝓼𝓽𝓻𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓭𝓪𝔂𝓼 𝓼𝓱𝓸𝓻𝓽𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓷𝓲𝓰𝓱𝓽𝓼 𝓵𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓼𝓪𝓿𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓼𝓶𝓪𝓵𝓵𝓮𝓻 𝓪𝓷𝓭 𝓪 𝓱𝓸𝓶𝓮 𝓱𝓪𝓹𝓹𝓲𝓮𝓻⭐ ⁣
.⁣
Wat heeft jouw kind toegevoegd aan jouw leven maar had je totaal niet verwacht?⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#cutepregnancy #zwangerschap #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement t #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfasjion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #thebump #babyontheway #bump #30weken #30weekspregnant #30weeks
 • A work of art has no importance whatever to society. It is only important to the individual. -Vladimir Nabokov .
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019 #bananaart
 • ⭐️𝓣𝓱𝓻𝓸𝔀𝓫𝓪𝓬𝓴 𝓣𝓱𝓾𝓻𝓼𝓭𝓪𝔂 ⭐️ Toen Chloé nog klein was en nog wel eens een stoere broek en flanel droeg 😍
.
.
.
⠀⠀
#throwbackthursday #mamablogger #honestmotherhood #clickinmoms #dailyparenting #cameramama #familyfirst #familyforever #familyiseverything #bedeeplyrooted #eternalmotherhood #zwanger #joyfulmamas #momadvice #ig_motherhood #nestingly #mytinytribe #documentingmotherhood #ipreview
 • ⭐𝐼𝒕'𝒔 𝒕𝒉𝒆 𝒎𝒐𝒔𝒕 𝒘𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒇𝒖𝒍 𝒕𝒊𝒎𝒆 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝒚𝒆𝒂𝒓⭐⁣
⁣
Ik heb echt mega zin in de #kerstvakantie. 🎄Gewoon 2 weken niet vroeg opstaan voor school😅 en lekker in warme onesies kerstfilms kijken.❤⁣
.⁣
Heb jij ook zin in de kerstvakantie of veroorzaakt het vooral kerststress?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#kerst #kerst2019 #kerstboom #kerstboom #kerstbal #dutchmom⁣
#familyforever #clickinmoms #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger

Dit zijn wij!