Mama Opvoeding

5 smerige vlekken die elke moeder in haar bed aantreft

25 oktober 2016
5-smerige-vlekken-die-elke-moeder-in-haar-bed-aantrof_goodgirlscompany_opvoeding

Wie dacht dat je in je studententijd de award binnen sleepte voor meest smerige beddengoed, vergist zich. Als het om viezigheid in je bed aankomt, spannen kinderen de kroon. In het afgelopen jaar waren er een smerige vlekken die ik regelmatig in mijn bed aantrof.

5 smerige vlekken die elke moeder ooit in haar bed aantrof

Stiekem blijf ik het bijzonder vinden hoe mijn kinderen wegkomen met achterlaten van smerige vlekken. Als mijn partner snot of andere onsmakelijkheden in mijn bed zou achterlaten, zou hij worden verbannen naar de logeerkamer. Maar wanneer het mijn kinderen betreft, ben ik inmiddels als zo voorgeprogrammeerd dat ik wel weer aan het wassen sla. Zonder er een punt van te maken…

Bloed

Is het niet van een muggenbult die is open gekrabd dan wel van een bloedneus. Een goed excuus; bloed zie je zo slecht in het donker. Dus toen dreumes ’s nachts wakker werd omdat ze zo verkouden was zocht ik niks raars achter haar sniffen. Ze lag gewoon in mijn bed, ik stopte af en toe haar speen terug en we sliepen lekker door tot de volgende ochtend. Pas toen het licht werd, zag ik dat mevrouw middenin de nacht een bloedneus moet hebben gehad. Zo zielig als zo’n speen tegen een klont bloed aangekoekt zit….

Snot

Snot is snot. Of het nu gaat om pulkjes die ze er met veel enthousiasme zelf uit gefrutseld hebben of een snottebel omdat ze verkouden zijn en nog niet zelf hun neus kunnen snuiten. Ik vind het allemaal even ranzig. Het liefst zou ik al het beddengoed ritueel verbranden. Maar op 60 graden wassen met Vanish en voorwas doet ook wonderen.

Andere smerige vlekken

Plas

Lang leve een luier die te vol zit. Of scheef. Of…ja wat zijn eigenlijk legitieme redenen dat zo’n ding niet opvangt wat het op moet vangen? Alleen al om gele kringen in je matras te voorkomen, zou je haast vrijwillige op z’n plastic zeiltje gaan slapen. Inmiddels weet ik dat talkpoeder ook wonderen doet.

Poep

Die ene keer dat ik me beroerd voelde en new born baby rustig naast mij lag te slapen, kan ik mij nog goed herinneren. Vertederd streek ik met mijn hand over haar rug. Vol verbijstering dat ik halverwege haar rug iets plakkerigs voelde, ik til de deken op en zie…POEP!! Je weet wel de ranzige variant van als een luier doorlekt. Paniek, hoe moet ik dat kind tactisch optillen en schoonmaken.

Om een lang verhaal kort te maken, uiteindelijk zat ik ook onder de poep en begon ze te plassen toen ik die luier afdeed… Totaal.niet.leuk. Brrrrr, mijn oudste dochters kunnen het nog steeds in geuren en kleuren vertellen. En het enige dat ik toen dacht was “Waarom moet dit gebeuren als ik mij een dag niet lekker voel?”

Spuug

Nee, ik heb het hier niet over babykwijl. Daar ben ik namelijk niet meer vies van. Ik heb het hier over een spuugvlek die je krijgt als je kind gedronken heeft. Het zij, je legde het in bed en er kwam toch nog wat onvoorziene spuug uit. Of dat je na het drinken net iets te enthousiast vliegtuigje speelde. Je kind precies zo weet te richten dat een sloot zure melkspuug vanuit je nek over je rug naar beneden loopt langs je pyjamabroek. Een deel langs je bilspleet en de ander lekt door je pyjamabroek tussen je bil en je hoeslaken weer op het bed…

Dat is dus het soort spuug waar ik het over heb… Ranzig en totaal niet grappig.

Welke smerige vlekken hebben jouw beddengoed al overleefd?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  • Reply
    Mary-Lou
    27 oktober 2016 at 11:55

    Krijg je met talkpoeder die ellendige vlekken eruit dan? Of begrijp ik het niet?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]