Interieur Lifestyle

5 Musthaves voor een nieuwbouwhuis

19 mei 2017
Musthaves_voor_een_nieuwbouwhuis_GoodGirlsCompany

Wie droomt er niet van een eigen huis je eigen plek onder de zon. Zodra het lente zonnetje .  schijnt kijk ik op Funda. Stiekem droom ik ervan om mijn eigen huis te laten ontwerpen helemaal van scratch. En helemaal naar onze smaak. Als jij droomt van je nieuwbouwhuis zijn er een paar dingen die niet mogen ontbreken in jouw nieuwe paleisje.

5 Musthaves  voor een nieuwbouwhuis

Nieuwbouwhuizen worden steeds slimmer. Tegenwoordig combineren ze woongenot met  allerlei handige gadgets. Apparatuur waarvan je het bestaan niet eens kende. Nuchter als we zijn, denken we dan vaak; als ik het nu niet heb, mis ik het straks ook niet. Maar, ik wil het even omdraaien. Je weet niet wat je mist totdat je het hebt.

Gasloos wonen

Het klinkt misschien raar, maar wijken zonder gas zijn de toekomst. In het afgelopen jaar waren er verschillende incidenten waardoor ik maar wat blij ben dat wij niet zijn aangesloten op het gasnetwerk. Bovendien scheelt het in kosten als je niet twee verschillende netwerken aan hoeft te leggen. En oh ja, de mensen in Groningen zijn je vast ook dankbaar dat jouw gasverbruik in elk geval niet leidt tot aardbevingen.

Convectorput

Het maakt me niet uit hoe design proof radiatoren zijn. Het liefst heb ik ze niet en al helemaal niet in zicht. Gelukkig kan dat ook. En ja zonder dat je het koud hebt. Neem gewoon net zoals ons een convectorput. Het grote voordeel daarvan is dat de lucht gelijkmatiger en sneller verwarmd wordt. Het is energiezuinig en een die irritante koude luchtstroom vanaf ramen wordt ook geneutraliseerd.

Water ontharder

Kalkafzetting in de badkamer, op kranen, sanitair en apparatuur lijkt onvermijdelijk. Verschillende hacks leren je hoe je het makkelijk verwijderd. Want hoe goed je het ook schoonmaakt, het komt weer terug. Tenzij je het probleem bij de bron aanpakt. Zorg gewoon er voor dat er geen kalk meer in je water zit. Scheelt een hoop schoonmaken en verlengt de levensduur van je wasmachine en andere huishoudelijke apparaten. Sinds wij een  Aquacell waterontharder in huis hebben, heeft mijn schoonmaakster een stuk minder schoon te maken in de badkamer, heeft mijn dochter minder eczeem en hoef ik de huishoudelijke spullen nagenoeg niet meer te ontkalken.  Een waterontharder is echt zo’n apparaat die je gewoon in huis moet hebben om het gemak ervan te ervaren. En als je het hebt, vraag je je af; waarom heb ik daar niet eerder aan gedacht. Tja, omdat je niet wist dat het kon.

Washok

Leuk, hoor die wasmachine in de badkamer. Maar als je maar een beetje op mij lijkt (Of je hebt gewoon een groot gezin) dan pat dat dus niet. Zelfs als ik ontzettend mijn best doe om de stapel was weg te werken, gaat het niet in mijn badkamer passen. Ik heb 3 manden en dan nog iets van 6 verschillende manden waarin ik het allemaal sorteer. Of liever gezegd onze schoonmaakster want wat zij met onze stapel was kan, is echt magie. Gelukkig heeft ons huis op de bovenste verdieping een washok. Er zit een deur voor en die kan dicht zodat ik niks zie en ik blijf graag in die waan. De strijkplank staat er ook. Maar ik ben enkele kinderen terug al overgestapt op kleding dat ik praktisch niet hoef te strijken.

Inloopkast

Helaas heb ik er nu niet de ruimte voor. Maar als het aan mij ligt, heeft mijn droomhuis een inloopkast. Het lijkt me ideaal om al mijn kleding en bijpassende accessoires op een vaste plek te hebben. Dus niet de plek waar ik ook nog moet slapen en andere dingen doe. Maar echte en aparte ruimte. Ik denk zelfs eerlijk dat het mij als rommelkont ten goede komt als ik een eigen kamertje daarvoor heb. Of in elk geval is dat het argument dat ik zou moeten gebruiken om mijn man over de streep te trekken.

Zou jij graag je eigen huis ontwerpen? En wat zijn dan de musthaves voor jouw nieuwbouwhuis?

 

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

foto via Shutterstock

 • Reply
  Lauren de Bruijn
  29 november 2017 at 16:05

  Nu huur ik een kamer, maar volgend jaar bouw ik mijn eigen huis! Ik ben er het helemaal mee eens dat nieuwbouwhuizen steeds slimmer worden. Ik heb altijd een inloopkast willen hebben net als de auteur! Ik hoop dat er genoeg ruimte in mijn huis zal zijn om zo’n kast daar te maken!

 • Reply
  Annemiek Visser
  19 mei 2017 at 11:01

  een huis zelf ontwerpen…. wat ik dan graag zou willen? Gelukkig is hier geen waterontkalker nodig want we hebben echt zacht water, nauwelijks kalkaanslag in de waterkoker. Dat valt dus mee. Maar als ik het dan echt zelf mag bepalen. Dat gasloos wonen spreek mij echt steeds meer aan en dat zou ik ok graag willen. 3dubbel glas zou ik ook fijn vinden. Een speelkamer en een slaapkamer voor onze zoon. Een hobbykamer voor manlief en mijzelf (mag ook 1 kamer zijn met elk een eigen helft) een garage Voldoende zonnepanelen en wind energie om te bezuinigen op de energie rekening. En een washok zou inderdaad ook wel handig zijn. Ik denk dat manlief heel gelukkig word van een bad of iets anders waardoor hij zijn spieren lekker kan verwarmen en verwennen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]