Interieur Lifestyle

5 Musthaves voor een nieuwbouwhuis

19 mei 2017
Musthaves_voor_een_nieuwbouwhuis_GoodGirlsCompany

Wie droomt er niet van een eigen huis je eigen plek onder de zon. Zodra het lente zonnetje .  schijnt kijk ik op Funda. Stiekem droom ik ervan om mijn eigen huis te laten ontwerpen helemaal van scratch. En helemaal naar onze smaak. Als jij droomt van je nieuwbouwhuis zijn er een paar dingen die niet mogen ontbreken in jouw nieuwe paleisje.

5 Musthaves  voor een nieuwbouwhuis

Nieuwbouwhuizen worden steeds slimmer. Tegenwoordig combineren ze woongenot met  allerlei handige gadgets. Apparatuur waarvan je het bestaan niet eens kende. Nuchter als we zijn, denken we dan vaak; als ik het nu niet heb, mis ik het straks ook niet. Maar, ik wil het even omdraaien. Je weet niet wat je mist totdat je het hebt.

Gasloos wonen

Het klinkt misschien raar, maar wijken zonder gas zijn de toekomst. In het afgelopen jaar waren er verschillende incidenten waardoor ik maar wat blij ben dat wij niet zijn aangesloten op het gasnetwerk. Bovendien scheelt het in kosten als je niet twee verschillende netwerken aan hoeft te leggen. En oh ja, de mensen in Groningen zijn je vast ook dankbaar dat jouw gasverbruik in elk geval niet leidt tot aardbevingen.

Convectorput

Het maakt me niet uit hoe design proof radiatoren zijn. Het liefst heb ik ze niet en al helemaal niet in zicht. Gelukkig kan dat ook. En ja zonder dat je het koud hebt. Neem gewoon net zoals ons een convectorput. Het grote voordeel daarvan is dat de lucht gelijkmatiger en sneller verwarmd wordt. Het is energiezuinig en een die irritante koude luchtstroom vanaf ramen wordt ook geneutraliseerd.

Water ontharder

Kalkafzetting in de badkamer, op kranen, sanitair en apparatuur lijkt onvermijdelijk. Verschillende hacks leren je hoe je het makkelijk verwijderd. Want hoe goed je het ook schoonmaakt, het komt weer terug. Tenzij je het probleem bij de bron aanpakt. Zorg gewoon er voor dat er geen kalk meer in je water zit. Scheelt een hoop schoonmaken en verlengt de levensduur van je wasmachine en andere huishoudelijke apparaten. Sinds wij een  Aquacell waterontharder in huis hebben, heeft mijn schoonmaakster een stuk minder schoon te maken in de badkamer, heeft mijn dochter minder eczeem en hoef ik de huishoudelijke spullen nagenoeg niet meer te ontkalken.  Een waterontharder is echt zo’n apparaat die je gewoon in huis moet hebben om het gemak ervan te ervaren. En als je het hebt, vraag je je af; waarom heb ik daar niet eerder aan gedacht. Tja, omdat je niet wist dat het kon.

Washok

Leuk, hoor die wasmachine in de badkamer. Maar als je maar een beetje op mij lijkt (Of je hebt gewoon een groot gezin) dan pat dat dus niet. Zelfs als ik ontzettend mijn best doe om de stapel was weg te werken, gaat het niet in mijn badkamer passen. Ik heb 3 manden en dan nog iets van 6 verschillende manden waarin ik het allemaal sorteer. Of liever gezegd onze schoonmaakster want wat zij met onze stapel was kan, is echt magie. Gelukkig heeft ons huis op de bovenste verdieping een washok. Er zit een deur voor en die kan dicht zodat ik niks zie en ik blijf graag in die waan. De strijkplank staat er ook. Maar ik ben enkele kinderen terug al overgestapt op kleding dat ik praktisch niet hoef te strijken.

Inloopkast

Helaas heb ik er nu niet de ruimte voor. Maar als het aan mij ligt, heeft mijn droomhuis een inloopkast. Het lijkt me ideaal om al mijn kleding en bijpassende accessoires op een vaste plek te hebben. Dus niet de plek waar ik ook nog moet slapen en andere dingen doe. Maar echte en aparte ruimte. Ik denk zelfs eerlijk dat het mij als rommelkont ten goede komt als ik een eigen kamertje daarvoor heb. Of in elk geval is dat het argument dat ik zou moeten gebruiken om mijn man over de streep te trekken.

Zou jij graag je eigen huis ontwerpen? En wat zijn dan de musthaves voor jouw nieuwbouwhuis?

 

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

foto via Shutterstock

 • Reply
  Energie besparen met je gezin, met deze tips houd je extra geld over
  26 maart 2018 at 20:30

  […] Musthaves voor een nieuwbouwhuis […]

 • Reply
  Anders Wonen, over je woondromen durven nastreven
  1 december 2017 at 21:32

  […] Musthaves voor een nieuwbouwhuis […]

 • Reply
  Lauren de Bruijn
  29 november 2017 at 16:05

  Nu huur ik een kamer, maar volgend jaar bouw ik mijn eigen huis! Ik ben er het helemaal mee eens dat nieuwbouwhuizen steeds slimmer worden. Ik heb altijd een inloopkast willen hebben net als de auteur! Ik hoop dat er genoeg ruimte in mijn huis zal zijn om zo’n kast daar te maken!

 • Reply
  Annemiek Visser
  19 mei 2017 at 11:01

  een huis zelf ontwerpen…. wat ik dan graag zou willen? Gelukkig is hier geen waterontkalker nodig want we hebben echt zacht water, nauwelijks kalkaanslag in de waterkoker. Dat valt dus mee. Maar als ik het dan echt zelf mag bepalen. Dat gasloos wonen spreek mij echt steeds meer aan en dat zou ik ok graag willen. 3dubbel glas zou ik ook fijn vinden. Een speelkamer en een slaapkamer voor onze zoon. Een hobbykamer voor manlief en mijzelf (mag ook 1 kamer zijn met elk een eigen helft) een garage Voldoende zonnepanelen en wind energie om te bezuinigen op de energie rekening. En een washok zou inderdaad ook wel handig zijn. Ik denk dat manlief heel gelukkig word van een bad of iets anders waardoor hij zijn spieren lekker kan verwarmen en verwennen.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!