Boeken Mindset

5 belangrijke lessen uit Nice Girls don’t speak up

1 januari 2024
Nice girls don't speak up_themillennialmom

Geschatte leestijd: 4 minuten

Wij vrouwen communiceren er wat af. En ondanks mijn eigen communicatie achtergrond moet ik ook bekennen: dat kan beter. Vandaar dat ik met veel interesse het (luister)boek Nice Girls don’t speak up doornam. In dit boek leert auteur Lois P. Frankel vrouwen hoe ze authentiek, duidelijk en zelfverzekerd kunnen communiceren.

Gebaseerd op meer dan 20 jaar ervaring schreef Lois P. Frankel haar boek “Nice Girls Don’t Speak Up. Het viel haar op dat veel vrouwen er last van hebben dat ze geleerd hebben om te pleasen. En aardig te zijn. Waardoor ze vaak niet de waardering krijgen en over hun eigen grenzen heen gaan.

Dit boek, geschreven door de gerenommeerde carrièrecoach, biedt vrouwen inzichten en strategieën die helpen effectiever te communiceren en succesvol te zijn in zowel professionele als persoonlijke situaties.

5 belangrijke lessen uit Nice Girls don’t speak up

Het Belang van Assertiviteit

Frankel benadrukt het cruciale belang van assertiviteit voor vrouwen in de professionele wereld. Veel vrouwen hebben de neiging om conflict te vermijden en concessies te doen om ‘aardig’ gevonden te worden. Nice Girls don’t speak up, moedigt lezers aan om assertiever te zijn, hun eigen behoeften duidelijk te communiceren en standvastig te blijven in het nastreven van hun doelen. Frankel laat zien dat assertiviteit niet betekent dat je onaardig moet zijn. Maar eerder dat je effectief kunt opkomen voor jezelf zonder anderen te schaden.

De Kracht van Zelfpromotie

Een ander belangrijk inzicht uit Nice Girls don’t speak up is het belang van zelfpromotie. Veel vrouwen aarzelen om hun prestaties en vaardigheden te benadrukken uit angst als arrogant te worden bestempeld. Frankel moedigt aan om trots te zijn op prestaties en deze actief te delen in professionele omgevingen. Het boek biedt strategieën om op een zelfverzekerde manier over successen te praten, waardoor vrouwen zichtbaar worden en erkenning krijgen voor hun bijdragen.

Effectieve Communicatie: Non-Verbaal en Verbaal

Frankel wijst op het belang van zowel verbale als non-verbale communicatie. Ze benadrukt dat lichaamstaal en stemgebruik net zo belangrijk zijn als de woorden die worden gesproken. Lezers worden aangemoedigd om bewust te zijn van hun non-verbale signalen en stemintonatie, omdat deze aspecten vaak krachtiger kunnen zijn dan de daadwerkelijke woorden. Door effectieve communicatie te omarmen, kunnen vrouwen hun boodschap krachtiger overbrengen en serieuzer worden genomen.

Ontwikkel je onderhandelingsvaardigheden

Een ander belangrijk punt dat Frankel behandelt, is het belang van onderhandelingsvaardigheden. Veel vrouwen aarzelen om te onderhandelen over salaris, arbeidsvoorwaarden of andere aspecten van hun professionele leven. Het boek biedt concrete strategieën en voorbeelden om vrouwen te helpen zich voor te bereiden op en succesvol te onderhandelen. Door deze vaardigheden te ontwikkelen, kunnen vrouwen gelijkwaardige kansen creëren en het respect verdienen dat ze verdienen.

Leer omgaan met kritiek en conflicten

Als laatste behandelt Frankel hoe vrouwen effectief kunnen omgaan met kritiek en conflicten. In plaats van terug te deinzen bij tegenstand, moedigt ze aan om kritiek als een kans voor groei te zien en conflicten op een constructieve manier aan te pakken. Nice Girls don’t speak up biedt praktische tips om emotionele reacties te beheersen en assertief te reageren. Waardoor vrouwen in staat zijn om met vertrouwen en integriteit met uitdagende situaties om te gaan.

In conclusie biedt Lois P. Frankel’s “Nice Girls Don’t Speak Up” waardevolle inzichten en praktische adviezen voor vrouwen (en eigenlijk voor iedereen) die hun communicatievaardigheden willen versterken en succesvol willen zijn in hun professionele en persoonlijke leven. Door assertiviteit, zelfpromotie, effectieve communicatie, onderhandelingsvaardigheden en conflicthantering te omarmen, kunnen lezers stappen zetten richting een zelfverzekerde en succesvolle toekomst. Het boek dient als een gids voor vrouwen die hun stem willen laten horen en hun plaats willen opeisen in elke arena van het leven.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]