Opvoeding

4x Typische kinderopvang dingen

23 augustus 2017
Waarom-een-zusje-zo-leuk-is-GoodGirlsCompany

Er zijn nu eenmaal van die typische kinderopvang dingen. Dingen die daar wel gebeuren en thuis niet. Thuis ziet mijn kind er aan het einde van de dag bijvoorbeeld net iets netter en frisser uit. Herkenbaar?

Als ik werk, gaat Miss C naar het kinderdagverblijf. Dat doen we al sinds ze heel klein is. Ze hebben haar letterlijk zien opgroeien en kennen haar erg goed. Ook ik ken de meeste leidsters en andersom. We zijn zelfs zo bekend met elkaar dat het ze opvalt als ik in een broek kom aanzetten “Heb jij dan broeken of zat alles in de was?” Meestal is het een combinatie van die twee.

4x Typische kinderopvang dingen

Doorlekken

Volgens mij heb ik ooit wel eens verteld dat ik de luiers van op de kinderopvang niet gebruik omdat ik die slecht vind. Ze gebruiken daar Kruidvat luiers. Naast dat ze constant in die dingen doorlekt en ik de labeltjes eraf trok bij alleen maar het openen van de luier, kreeg ze er ook uitslag van. Ik ben dus fervent Pampers fan. Hebben we thuis nooit problemen mee. Staat als een huis. Ik weet niet wat ze op het kinderdagverblijf doen, maar ik krijg toch wel eens zakjes met vieze was mee omdat ze is doorgelekt. Hoe dan? Volgens de reclame kunnen ze wel 12 uur mee.

Smeerpoets

De kledingkast van mijn dochter heeft twee soorten kleding. Kleding voor thuis en voor het kinderdagverblijf. Lees merkloos, bijna te klein of ik vind het spuuglelijk. Waarom? Omdat ze er na een dag crèche –hoe zullen we dat netjes zeggen- uitziet alsof ze op haar kop in de sloot heeft gestaan. Echt ik weet niet hoe ze het voor elkaar krijgen, hoor. Knieën die zwart zijn van het zand. Een shirtje dat waarschijnlijk net zoveel gegeten heeft als de vloer. Haar waar ik een complete zandbak uit klop. En het is echt niet zo dat ze thuis de hele dag stil zit, maar ze wordt wel minder vies.

Wat kan die meid lekker eten zeg!

Mijn dreumes schijnt op het kdv de oren van je hoofd te eten. Er gaan heel wat broden, fruit en andere snacks in. Okay, thuis ook wel. Tenzij het avondeten is. Daar is ze tegenwoordig iets kieskeuriger mee. Maar op het kinderdagverblijf eet ze altijd net iets meer. Net alsof ze thuis nooit wat te eten krijgt.

Ruzie

Net zoals elke moeder denk ik dat mijn kinderen de meest schattige, lieve en vooral beste kinderen van de wereld zijn. Okay, het is misschien een beetje overdreven, maar moeilijk zijn de mijne niet. En Miss C is echt wel een heel schattig kindje met een lief en vrolijk karakter. Toch was ze nu al een aantal keer in haar gezicht gekrabd. Momenteel zit het niet in haar karakter om iets terug te doen. Maar nu ze voor de zoveelste keer een pluk krulhaar kwijt is en een rode streep op haar gezicht rijker, heb ik haar gezegd dat ze best wel even van zich af mag bijten. Ik bedoelde figuurlijk, Echt waar. Geen idee of ze het verschil tussen letterlijk of figuurlijk snapt.

Welke dingen herken je? En heb je aanvullingen?

Liefs JosanVolg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Carmelina
  23 augustus 2017 at 23:02

  Allemaal herkenbaar! Ik geef ook de luiers mee omdat ik heen kV luiers om hun billen heen wil. Hier is de oudste thuis, in de speeltuin, bij opa en oma overal eigenlijk hartstikke zindelijk alleen op het kdv plast hij altijd in zn broek.. hij is er nog niet aan toe zeggen ze dan bij het ophalen als ik het zakje met natte kleding in zijn tas prop… vind ik persoonlijk best een beetje irritant. Want waarom kan hij wel zonder luier met mij door ballorig heen stuiteren en aangeven dat hij moet plassen maar daar tijdens het buitenspelen niet.

 • Reply
  Lynn Mahieu
  23 augustus 2017 at 21:21

  Ik werk zelf in een kinderdagverblijf en herken hier en daar wel wat van wat je zegt. Dat is niet fijn he, als je kindje met krabben thuis komt… 🙁 Wat ik wel al opgemerkt heb is dat kindjes met zo’n mooie krulhaartjes vaak ‘het slachtoffer’ zijn van harentrekkers omdat die haartjes er zo aantrekkelijk uitzien… Misschien heeft jou dochtertje die pech ook wel?…

 • Reply
  Charlotte
  23 augustus 2017 at 20:13

  Dat doorlekken! Elke week opnieuw… Zo irritant. Als je weet dat een kind elke week doorlekt dan controleer je toch wat vaker?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]