Download Feestdagen Kerst Sinterklaas

4 cadeautjes regel – 4 gift rule voor Sinterklaas en Kerst

30 november 2017
4 cadeautjes regel-4 gift rule-themillennialmom

De Feestdagen staan weer voor de deur. Dat betekent weer een heleboel cadeautjes voor de kinderen. Ook omdat ze in deze periode hun verjaardag vieren. Met de 4 cadeautjes regel voorkom je dat je kind een overload aan speelgoed krijgt tijdens Sinterklaas en Kerst.

Wat is de 4 cadeautjes regel?

4 cadeautjes regels Sinterklaas_The Millennial mom

De 4 cadeautjes regel of 4 gift rule komt eigenlijk uit Amerika. Het is een handig ezelsbruggetje voor het kopen van geschenken. Het dwingt de persoon die het verlanglijstje opstelt om serieus na te denken over de cadeaus die zij écht wil hebben. Tegelijkertijd maakt dit principe het kopen van een cadeau voor een ander gemakkelijker. En vergroot de kans dat je geschenk ook echt nuttig is en gebruikt gaat worden. En het niet het zoveelste cadeau is dat op een grote stapel belandt. In het kort draait het hierom:

 • 1 thing they want
 • 1 thing they need
 • 1 thing they wear
 • 1 thing they read

In het Nederlands kan je het vertalen met:

 • 1 cadeau wat ze graag willen hebben
 • 1 cadeau dat ze nodig hebben
 • 1 cadeau wat ze kunnen aantrekken
 • 1 cadeau om te lezen

Lees ook: deze opvoedregels zijn heilig voor mij

kerstverlanglijstje-4 cadeautjes regel

Wat ze graag willen hebben

Allereerst kan je kind op het lijstje aangeven wat ze graag willen hebben. Dit kan een cadeau zijn waar ze al een tijdje om vragen. In de speelgoedwinkel bij stilstaan of waarvan je weet dat zit al een tijdje hoog op hun verlanglijstje staat. Het mag een iets groter of duurder cadeau zijn dan de anderen. In elk geval is het iets dat de ontvanger zelf beslist en graag wil hebben. Eventueel is een gecombineerd cadeau van meerdere gevers.

Iets wat ze nodig hebben

Als moeders weten we dat kinderen altijd wel iets nodig hebben. Nieuwe tas, laarzen, fiets, stiften, knutselspullen, muziekboek voor hun muziekinstrument of kleding voor de sport. Er is vast wel iets nuttigs wat je nu te binnenschiet. Aan de ene kant misschien niet perse cadeau-achtig. Aan de andere kant het is ook niet gratis. En het kan geen kwaad om je kind dit te leren.

Lees ook Alternatieven voor cadeaus

4 cadeautjes regel interklaas_Sinterklaastips

Iets wat ze dragen

Je denkt misschien niet meteen aan een kledingstuk bij een cadeau voor je kind. Maar een mooie pyjama, lekkere warme sokken, een leuke onesie of een kledingstuk dat ze heel graag willen maar jij in de afgelopen periode niet wilde kopen van de kinderbijslag kan zeker als een cadeau voelen. Mijn dochters hebben heel wat onpraktische glitterschoentjes gekregen. Of kleding met veeg-pailetten en opdrukken die ik zelf verschrikkelijk vond voor de normale kledingkast maar waarbij ik voor kerst nog wel eens een uitzondering wilde maken.

Lees ook De beste tips voor Pakjesavond

Iets om te lezen

Een prachtig prentenboek, fantastievol voorleesboek of misschien wel een leuk magazine zoals Donald Duck of Tina kan je natuurlijk ook gewoon cadeau geven. Lezen is goed voor je kind. Het stimuleert de taalontwikkeling en fantasie. Door er voor te zorgen dat ze regelmatig nieuw leesvoer krijgen, blijft het ook leuk

Gratis Download 4 Cadeautjes regel printable

Free Printable_ 4 gift rule Christmas wishlist_Themillennialmom

Schrijf je in voor The Millennialmom Nieuwsbrief en ontvang een gratis download waarin ik de 4 cadautjes regel verwerkt heb in een verlanglijstje. Zo kan je zelf kiezen welk lijstje je wilt afhankelijk van welke Feestdag je viert.

(Als de download na inschrijving niet werkt, stuur mij dan even een e-mail op Josan (at) goodgirlscompany.nl

Gratis Download 4 cadeautjesregel

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

 • Reply
  Marushi
  9 november 2019 at 20:33

  Dat is wel super handig ja! 😀

  • Reply
   Josan
   10 november 2019 at 21:43

   Ja, het voorkomt echt dat je teveel krijgt. Ik word echt gek van al het speelgoed voor 3 kinderen 🙂

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]