Interieur Lifestyle

3 x ideeën voor een fotoalbum voor Moederdag

12 april 2016
Fotofabriek-creatieve ideeen voor fotoalbum-GoodGirlsCompany-Moederdag

Op zondag 8 mei is het weer Moederdag. Je hebt nog iets minder dan een maand om het perfecte cadeautje te vinden. Wanneer je kinderen hebt, word je op Moederdag meestal verwend met een zelfgemaakt ontbijtje. Ook mag een knutselwerkje niet ontbreken. Meestal zijn ze hier weken mee bezig geweest. Het knutselen was vaak niet het moeilijkst, maar er al die weken over zwijgen des te meer. Als het moment dan eindelijk daar is tonen ze mama apetrots hun nieuwste creaties.

Wie kinderen heeft, verzamelt er wat af. Foto’s, tekeningen, knutselwerkjes en leuke uitspraken vliegen je om de oren. Als je niet uit kijkt, slibt je hele huis dicht. Bij ons staan de felicitatiekaarten ter ere van Miss C’s geboorte nog bovenop een kast stof te vangen. Lief en leuk? Jazeker! Maar het is inmiddels al bijna een jaar geleden! Er moest dus hoognodig worden ingegrepen. Gelukkig kreeg ik via Fotofabriek de mogelijkheid om een fotoalbum samen te stellen.

3 creatieve ideeën voor fotoalbums

Bij fotoalbums denken de meeste mensen aan een album met foto’s. Natuurlijk kan je ook een fotoalbum maken bij Fotofabriek. Niet voor niets werden ze door het consumentenprogramma AvroTros Radar recent uitgeroepen tot de beste fotoboekenleverancier. Albums zijn verkrijgbaar in hardcover, softcover en als spiraalfotoboeken. En je hebt de mogelijkheid om het album uit te breiden tot maar liefst 200 pagina’s!

Maar wij wilden eens wat anders. Daarom bedacht ik 3 creatieve manieren voor een fotoalbum:

  1. Een fotoalbum met kindertekeningen. Naast foto’s heb ik in de afgelopen jaren heel wat knutselwerkjes verzameld. Eerst plakte ik ze op de kast. Maar deze hing al snel vol. Eens in de zoveel tijd haalde ik de lading eraf en voorzag ik de kast van de nieuwste aanwinsten. Maar wat doe je nu met die oudere knutselwerkjes? Ik stopte ze in een map. Maar de mappen van beide meiden zijn nu vol. Tijd voor weer een nieuwe map? Of moet dat ook anders kunnen? Digitaliseer kindertekeningen door er een foto van te maken. Upload ze in het fotoprogramma en stel zo je eigen fotoboek met kindertekeningen samen. Leuk voor nu en later.
  2. Een fotoalbum met kaarten. Felicitaties ter ere van de geboorte, verjaardagen. zomaar een kaartje. Een mens krijgt wat post in zijn leven. Ben jij ook het type dat elk lief aandenken bewaart en herleest op de momenten dat je het even nodig hebt? Digitaliseer ze! Op kleur, categorie, bemoedigende boodschap… de mogelijkheden zijn eindeloos.
  3. Een fotoalbum met quotes en uitspraken. Kinderen doen de meest rare uitspraken. En het is verbazingwekkend hoe makkelijk je ze vergeet. Maar niet als je ze in een fotoalbum stopt. Plaats de uitspraak als tekst over een foto of als tekst naast een foto.

Met een productietijd van maximaal 5 werkdagen heb je  je Fotofabriek album binnen een week in huis. Daarmee heb je voldoende tijd om een van de bovenstaande creatieve ideeën uit te voeren voor Moederdag. Succes met kiezen! Binnenkort laat ik je op mijn blog het album zien dat ik gemaakt heb.

Hoe bewaar jij de tekeningen van je kinderen? En heb je wel eens een fotoalbum gemaakt met een andere inhoud dan foto’s?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 

♥ Dit blog is een samenwerking. Voor meer informatie lees mijn disclaimer.

  • Reply
    volgmama
    12 april 2016 at 23:05

    Dat idee met de tekeningen en knutselwerkjes vind ik een goed idee. Al zijn er bij ons ook al heel wat plotseling in het blauwe archief beland 😉

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]