Interieur Lifestyle

3 x ideeën voor een fotoalbum voor Moederdag

12 april 2016
Fotofabriek-creatieve ideeen voor fotoalbum-GoodGirlsCompany-Moederdag

Op zondag 8 mei is het weer Moederdag. Je hebt nog iets minder dan een maand om het perfecte cadeautje te vinden. Wanneer je kinderen hebt, word je op Moederdag meestal verwend met een zelfgemaakt ontbijtje. Ook mag een knutselwerkje niet ontbreken. Meestal zijn ze hier weken mee bezig geweest. Het knutselen was vaak niet het moeilijkst, maar er al die weken over zwijgen des te meer. Als het moment dan eindelijk daar is tonen ze mama apetrots hun nieuwste creaties.

Wie kinderen heeft, verzamelt er wat af. Foto’s, tekeningen, knutselwerkjes en leuke uitspraken vliegen je om de oren. Als je niet uit kijkt, slibt je hele huis dicht. Bij ons staan de felicitatiekaarten ter ere van Miss C’s geboorte nog bovenop een kast stof te vangen. Lief en leuk? Jazeker! Maar het is inmiddels al bijna een jaar geleden! Er moest dus hoognodig worden ingegrepen. Gelukkig kreeg ik via Fotofabriek de mogelijkheid om een fotoalbum samen te stellen.

3 creatieve ideeën voor fotoalbums

Bij fotoalbums denken de meeste mensen aan een album met foto’s. Natuurlijk kan je ook een fotoalbum maken bij Fotofabriek. Niet voor niets werden ze door het consumentenprogramma AvroTros Radar recent uitgeroepen tot de beste fotoboekenleverancier. Albums zijn verkrijgbaar in hardcover, softcover en als spiraalfotoboeken. En je hebt de mogelijkheid om het album uit te breiden tot maar liefst 200 pagina’s!

Maar wij wilden eens wat anders. Daarom bedacht ik 3 creatieve manieren voor een fotoalbum:

 1. Een fotoalbum met kindertekeningen. Naast foto’s heb ik in de afgelopen jaren heel wat knutselwerkjes verzameld. Eerst plakte ik ze op de kast. Maar deze hing al snel vol. Eens in de zoveel tijd haalde ik de lading eraf en voorzag ik de kast van de nieuwste aanwinsten. Maar wat doe je nu met die oudere knutselwerkjes? Ik stopte ze in een map. Maar de mappen van beide meiden zijn nu vol. Tijd voor weer een nieuwe map? Of moet dat ook anders kunnen? Digitaliseer kindertekeningen door er een foto van te maken. Upload ze in het fotoprogramma en stel zo je eigen fotoboek met kindertekeningen samen. Leuk voor nu en later.
 2. Een fotoalbum met kaarten. Felicitaties ter ere van de geboorte, verjaardagen. zomaar een kaartje. Een mens krijgt wat post in zijn leven. Ben jij ook het type dat elk lief aandenken bewaart en herleest op de momenten dat je het even nodig hebt? Digitaliseer ze! Op kleur, categorie, bemoedigende boodschap… de mogelijkheden zijn eindeloos.
 3. Een fotoalbum met quotes en uitspraken. Kinderen doen de meest rare uitspraken. En het is verbazingwekkend hoe makkelijk je ze vergeet. Maar niet als je ze in een fotoalbum stopt. Plaats de uitspraak als tekst over een foto of als tekst naast een foto.

Met een productietijd van maximaal 5 werkdagen heb je  je Fotofabriek album binnen een week in huis. Daarmee heb je voldoende tijd om een van de bovenstaande creatieve ideeën uit te voeren voor Moederdag. Succes met kiezen! Binnenkort laat ik je op mijn blog het album zien dat ik gemaakt heb.

Hoe bewaar jij de tekeningen van je kinderen? En heb je wel eens een fotoalbum gemaakt met een andere inhoud dan foto’s?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 

♥ Dit blog is een samenwerking. Voor meer informatie lees mijn disclaimer.

 • Reply
  volgmama
  12 april 2016 at 23:05

  Dat idee met de tekeningen en knutselwerkjes vind ik een goed idee. Al zijn er bij ons ook al heel wat plotseling in het blauwe archief beland 😉

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!