Moederschap

15x waarom jij een super moeder bent

9 maart 2017
je weet dat je een supermoeder bent als

Super moeders dragen geen capes. Waarschijnlijk zien ze eruit zoals jij en ik. Wie niet goed oplet, zal ze missen. Maar ze zijn belangrijk en ze hebben geweldige skills. Talenten waarvan je het bestaan niet wist, maar die je ontwikkelt als je moeder bent. Ja, ook jij hebt ze. Wedden? 

Jij bent een supermoeder omdat….

 1. niemand zo goed kan zeggen “kijk daar komt het vliegtuigje” als jij
 2. je een ingenieuze manier gevonden hebt hoe je onopvallend kan snoepen/de kamer uit sneaken of een ander momentje van only-me time kan claimen.
 3. je kusjes spontaan zere knieën en ander leed verzachten
 4. jij je totaal niet op je vingers voelt gekeken als je onder het toeziend oog van je kroost op het toilet gaat zitten. En ja er ook nog iets uitkomt. Zij moeten nooit meer zeuren dat ze het niet kunnen als er iemand kijkt…
 5. een mama-stem hebt. Een stemgeluid die misschien wel 2 octaven hoger ligt dan normaal. Echt Pixar had je moeten bellen voor hun volgende animatiefilm.
 6. je over poep, plas en andere onsmakelijke dingen kan praten zonder een spier te verrekken
 7. je een bevalling hebt doorstaan en het zo weer zou doen. Ooit…over een paar jaar of zo.
 8. je zelfs de namen kent van de favoriete cartoons van je kinderen
 9. je met onverminderd enthousiasme blijft proberen om dezelfde paar sokjes in de stapel schone was terug te vinden.
 10. je van tevoren vast een hele lijst had opgesteld met wat je allemaal niet zou gaan doen. Maar zie hier…je hebt je er niet aan gehouden en het mooiste is, You’re loving it!
 11. je feilloos weet welke vlekken er wel/ niet uit kleding gaan. Die spuitluiers? Kansloos. Babykots? Ach even weken, in de wasmachine op 6o graden en hup het kan weer op Marktplaats. Blijft toch een merkpakje.
 12. je weet waar het dichtstbijzijnde toilet in de stad is als je kind heel nodig moet. Het is alsof je een Toiletkaart in je hoofd hebt. Echt, patent op vragen of zet het om in een app.
 13. je kookkunsten hongerige kindermonden voedt. Okay de ene keer heb je wat hulp nodig van de gele M maar toch…je doet het wel.
 14. je al weken van tevoren bezig bent met het zoeken van het perfecte verjaardagscadeautjes van je kind.
 15. je geleerd hebt dat er soms periodes zijn waarin je je afvraagt wanneer je voor het laatst gedoucht hebt. Mocht er ooit een zombie apocalyps komen en je moeten vluchten diep de jungle in dan heb je in elk geval al een streepje voor op degenen die 2 keer per dag moeten douchen om zich schoon te voelen. Dat ga jij overleven.

Maar bovenal ben je een geweldige super moeder omdat je zielsveel van je kind houdt. Wat maakt jou een echte onvervalste super moeder?

15 tekenen waardoor je weet dat je een supermoeder bent

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Super held via Shutterstock

Super held meisje via Shutterstock

 

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]