Lifestyle

15 eigenschappen van een high value woman

20 november 2023
High Value woman-themillenialmom

De opkomst van de high value woman laat zien dat vrouwen met een inhaalslag bezig zijn.
Op het gebied van relaties, carrière maar ook zelfontplooiing. Veel vrouwen hebben de vrijheid, onafhankelijkheid en kansen waar generaties voor hen alleen maar van konden dromen.

Steeds vaker kiezen vrouwen ervoor om een relatie te beëindigen. Ook laat een onderzoek van het CBS zien dat vrouwen na een scheiding minder snel gaan samenwonen. Een opvallende trend vooral als je het vergelijkt bij mannen. Daarvan woont een groot deel na een scheiding wel weer samen. En logisch want zeker voor de oudere generatie mannen, garandeert samenwonen dat er wordt voorzien in de ‘zorgtaak’. Grote kans dat de huishoudelijke taken door de vrouw worden opgepakt en er wordt voor hem gezorgd.

Lees: 18 christelijke affirmatiekaarten

Wat is een high value woman?

Voor vrouwen ligt dit anders. Samenwonen betekent voor ons vrouwen vaak dat we een bepaalde vorm van vrijheid moeten opgeven. Als je niet oppast, lever je al die verworvenheden weer in voor een man die the bare minimum in huis doet door weaponized incompetence probeert onder huishoudelijke taken uit te komen. De term ‘high value women’ wordt dan ook gebruikt voor vrouwen die hun eigen leven en carrière stellen boven een partner. Niet omdat ze geen partner kunnen vinden, maar omdat ze van mening zijn dat als ze een man toelaten in hun leven deze iets moet toevoegen. Uiteindelijk concurreert hij niet met alle andere mannen op dating apps, maar met het leven dat een high value vrouw zichzelf biedt.

Maar wat betekent het eigenlijk om een vrouw met hoge waarde te zijn? Het gaat niet alleen om uiterlijke schoonheid, maar eerder om innerlijke kracht, zelfvertrouwen en het vermogen om een gezonde relatie op te bouwen. In dit blog ga ik dieper in op de eigenschappen van een high value woman.

De voordelen van een high value woman

De 15 eigenschappen-van-een-high-value-woman-themillennialmom

Een high value woman zijn brengt tal van voordelen met zich mee in verschillende aspecten van het leven. Deze vrouwen stralen niet alleen zelfvertrouwen uit, maar trekken ook gezonde en waardevolle relaties aan. Ze zijn in staat om op een positieve manier bij te dragen aan de mensen om hen heen en hebben een sterk gevoel van eigenwaarde. Laten we nu dieper ingaan op de 15 eigenschappen die een High Value Woman definiëren.

De 15 Eigenschappen van een high value woman

1. Sterke zelfbewustzijn

Een High Value Woman begrijpt zichzelf goed en is zich bewust van haar sterke en zwakke punten. Waarbij ze niet alleen haar sterke punten omarmt maar ook in vrede heeft met haar zwakheden.

2. Zelfvertrouwen

Ze straalt zelfvertrouwen uit, wat haar aantrekkelijk maakt voor anderen. Haar zelfvertrouwen straalt als een magneet, waardoor ze niet alleen aantrekkelijk is voor anderen maar ook in staat is gezonde relaties aan te trekken.

3. Onafhankelijkheid

Onafhankelijkheid is een sleutelkenmerk. Ze heeft haar eigen doelen en ambities, los van haar relatie.Onafhankelijk en vastberaden volgt ze haar eigen pad, zonder haar individualiteit te verliezen

4. Empathie

Haar empathie en zorgzaamheid gaan hand in hand, waarbij ze niet alleen oog heeft voor haar eigen behoeften maar ook voor die van anderen. Ze heeft het vermogen om zich in te leven in anderen en oprechte interesse te tonen in hun gevoelens en behoeften.

5. Zorgzaamheid

Ze geeft om de mensen om haar heen en toont zorgzaamheid zonder haar eigen behoeften te verwaarlozen.

6. Communicatievaardigheden

Wat haar echt onderscheidt, is haar vermogen om effectief te communiceren. Een High value woman kan haar gevoelens en gedachten op een respectvolle manier uiten.

7. Zelfliefde

Ze waardeert zichzelf en neemt de tijd om aan zelfliefde te werken.

8. Respectvol

Respect is wederzijds in haar relaties, ongeacht de omstandigheden.

9. Zelfontwikkeling

Ze streeft voortdurend naar zelfverbetering en persoonlijke groei. Wat haar kracht en veerkracht geeft.

10. Veiligheid

Een High Value Woman voelt zich veilig in haar eigen huid en straalt deze innerlijke veiligheid uit.

11. Positiviteit

Ze heeft een positieve kijk op het leven en kan zelfs in uitdagende situaties optimisme behouden. Haar positieve kijk op het leven en het vermogen om optimisme te behouden is werkelijk inspirerend.

12. Grenzen stellen

Het stellen van gezonde grenzen is een teken van zelfrespect, en een High Value Woman weet hoe belangrijk dit is. Ze kent haar waarde en is niet bang om weg te lopen van situaties die haar eigenwaarde aantasten.

13. Verantwoordelijkheid nemen

Ze neemt verantwoordelijkheid voor haar eigen leven en maakt keuzes die in lijn zijn met haar waarden.

14. Zelfdiscipline

Ze heeft zelfdiscipline en kan doelen bereiken met doorzettingsvermogen.

15. Authenticiteit

Tenslotte is een High Value Woman authentiek en laat ze haar ware zelf zien, zonder zich te verschuilen achter maskers.

De voordelen van een high value woman

Het nastreven van de eigenschappen van een high value woman gaat verder dan persoonlijke groei; het heeft invloed op alle aspecten van het leven. Deze eigenschappen vormen niet alleen de bouwstenen van gezonde en betekenisvolle relaties, maar ze dragen ook bij aan het welzijn van de samenleving. Vrouwen met hoge (eigen)waarde brengen niet alleen verandering teweeg in hun eigen leven, maar ze fungeren ook als inspiratiebronnen voor andere vrouwen om hetzelfde te doen. Daarom is het zijn van een high value woman niet een status die je wordt toegekend. Het is eerder een voortdurende reis van zelfontdekking en groei. Dus terwijl je je ontwikkelt, heb je niet alleen invloed om de kwaliteit van je relaties te verbeteren, maar ook om een positieve impact te hebben op de wereld om je heen.

Lees ook:

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]