Zwangerschap

14 babynamen geïnspireerd door anticonceptiemiddelen

26 september 2017
Babynamen-afgeleid-van-anticonceptiemiddelen-GoodGirlsCompany

Het vinden van de perfecte babynaam kost bloed, zweet en tranen. Maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? De top 20 meest gebruikte anticonceptiemiddelen biedt voldoende inspiratie voor creatieve babynamen.

Wie herinnert zich nog de foto van de baby die een spiraaltje vasthield? Het bericht van de moeder ging viral want het was natuurlijk ook hartstikke grappig. Ik heb geen idee of het een Mirena spiraaltje was of niet, maar sommige merknamen van anticonceptie lenen zich er prima voor om gebruikt te worden als roepnaam. Ik bekeek even de Top 20 meest gebruikte anticonceptiemiddelen met hormonen en daar zaten toch een aantal leuke babynamen tussen.Anticonceptiemiddelen-GoodGirlsCompany

14 babynamen geïnspireerd door anticonceptiemiddelen

Rosal

Enkele jaren geleden werden er in hetzelfde jaar allemaal meisjes geboren die identieke namen kregen. Allemaal een variatie op de naam Roos. Van Rosa, Anna- Roos, Roselaine tot aan Rozalien. Niet mijn smaak en al helemaal niet als je allemaal babykaartjes binnenkrijgt met een soortgelijke identieke naam. Rosal is een leuke variatie voor moeders die ook een Roos-naam zoeken. Uniek, maar ook weer niet zo uniek dat het apart is.

Kyleena

Kyleena is de naam van een Spiraaltje maar ik vind de naam zelf haast bijna thuis passen in Game of Thrones. Het heeft wel wat weg van Khaleesi. Als Kylie en Kaithlynn niks voor je zijn, is dit misschien wel een leuk alternatief.

Yasmin

10 jaar geleden was de Yasmin pil het antwoord op makkelijk gewicht verliezen. Of het nu wel of niet zo was, het ding scheen ook te helpen tegen acne. Yasmin is een veelvoorkomende naam uit het midden-Oosten. Het is de Perzische naam voor Jasmijn. Geschreven met een Griekse Y past het prima in de trend van Y-namen als Yaden, Yada, Yara en Yason, Variaties op deze naam zijn Yasmine, Jasmine, Jasmyn, Yazmin, Yasmina, Jessamine, Jazmin, Jazmine.

Yaz

De Yaz pil is een anticonceptiepil op basis van twee hormonen. Ook wel een combinatiepil genoemd. Yaz is hipper dan de naam Yasmin en past daarmee perfect is de trend van korte krachtige namen. Bovendien is hij redelijk genderneutraal.

Volina

Ook Volina is de naam van een anticonceptiepil, maar deze naam heeft ook wel een beetje Slavische charme. Vind je niet? Hij is leuker dan Viola en net iets origineler dan Violetta. Wederom een naam die uniek is, maar ook wel weer heel bekend klinkt.

Daylette

Daylette is een pil, maar het heeft ook wel weer wat als naam. Je kan het altijd afkorten naar Day. Risico van namen die eindeigen op deze klank, is wel dat Nederlanders de neiging hebben om het dan ook echt als ‘lettu’ uit te spreken in plaats van een stomme klank. Maar als je dat niet stoort, is het een prima naam.

Sayana

Sayana is de naam van een prikpil. Zou je niet gedacht hebben hè bij deze ietwat exotische naam.

Mirena

Bij Mirena moet je waarschijnlijk direct denken aan het spiraaltje. Maar omdat een spiraaltje een naam heeft die lekker in het gehoor ligt, wil het nog niet zeggen dat deze naam geheel ongeschikt is. Toen ik destijds van Miss G beviel, beviel een buurvrouw 3 huizen verderop van een dochter die Milena heette. Een letter verschil, maar bijna hetzelfde. Past prima tussen namen zoals Marina, Mirre of Mira.

Nuva

Nuva is natuurlijk afgeleid van de Nuva Ring. Deze anticonceptiering kwam enkele jaren geleden op de markt en ben ik zelf ook bekend mee. Maar inmiddels heb ik hem al weer vele jaren aan de wilgen gehangen. De naam Nuva is een alternatief voor de naam Nova of misschien wel Luna.

Zoely

Zoely is de naam van een combinatiepil. Maar de naam ligt lekker makkelijk in er gehoor en sluit prima aan bij namen als Zoey, Zoë, Joelle of Joey. Laatstgenoemde naam heb ik nooit leuk gevonden als jongensnaam. Sorrynotsorry maar ik heb er bepaalde associaties bij. Terwijl ik de naam Joey voor een meisje wel leuk vind. Er zijn verschillende actrices met deze naam zoals Joey King en Joey Fisher.

Skyla

Skyla is de meer vrouwelijke vorm van Skylar of ook wel Skyler. Eeen naam die in Amerika genderneuyraal is en Skyla is de naam van een spiraaltje. In Nederland niet verkrijgbaar daar heet het Jaydress geloof ik, maar in Amerika heel bekend onder deze naam.

Evra

De Meisjesnaam Eva staat al jaren in de top 10. In mijn eigen omgeving ken ik inmiddels ook heel wat Eva’s. Maar op de een of andere manier raken ouders deze naam nooit beu. Zelf heb ik ook gekozen voor de naam Eva voor mijn jongste dochter. Maar wel de Ierse variant dus Aoife. Maar andere voor de hand liggende namn zijn Ava of Eve,. Wil jij nu wel iets wat op Eva lijkt zonder dat je kind op den duur Eva nummer zoveel is, dan is Evra misschien wel wat. Die ‘r’ ertussen doet het hem. Daardoor sluit hij ook weer mooi aan bij Esra of Ezra.

Qlaira

Qlaira is een vier fasen pil en bevat 2 placebopillen. De naam is natuurlijk een leuk alternatief voor Claire of Clara. Als je deze meisjesnamen mooi vindt, maar wat gedateerd is Qlaira jouw ding. De Q is meteen een ongewone letter en de naam oogt wel stoer.

Diane

De Diane-35 pil, wie kent hem niet. Diane is zo’n bekende klassieke naam dat het ook eigenlijk geen uitleg nodig heeft. Korte variaties van deze naam zijn Dian, Maar je kan de e natuurlijk ook altijd vervangen en er Diana van maken.

En, zit er iets voor je tussen wat je mooi vindt?

babynamen

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]