Persoonlijk

10x haat aan…. #2

9 april 2016
Haat-aan-GoodGirlsCompany-irritaties

Sommige dingen zijn namelijk zo hatelijk. Met hoofdletter H dat ze een speciaal plaatsje verdienen. Niet in de hel, maar op mijn blog. Mijn laatste hatelijke blogje ligt al weer enkele maanden achter ons. Het is niet zo dat de wereld er sindsdien beter op is geworden. Maar als je niet bewust stilstaat bij alle hatelijkheden, verdwijnen ze in de waan van de dag. Dus heb ik heel zen vorige week heel bewust in het hier en nu mijn hatelijkheden beleefd…

 1. Haat aan…45 kilometer wagentjes. De tijd dat die krengen alleen werden gebruikt door minder validen die ook wilden deelnemen aan de maatschappij en het ding nodig hadden om van A naar B te komen, ligt al weer jaren achter ons. Tegenwoordig zijn het pubers die geen rijbewijs hebben, bang zijn nat te worden bij de eerste de beste regenbui die je al cruisend in zo’n ding aantreft. ‘s Ochtends in de ochtendspits op de drukke rijbaan. Zodat ik, moeder met 3 kinderen op de achterbank en enigszins te laat van huis vertrokken, dat rot ding niet kan inhalen. Riskeer om te laat te komen en mee te maken dat zo’n PABO-stagiair in opleiding me geïrriteerd aankijkt omdat mijn kind al wéér bijna op tijd te laat de klas in komt zeilen.
 2. Haat aan…het Oekraïne referendum. Ik geef toe, ik stond op het punt om niet te gaan stemmen. Maar in het kader van mijn democratisch recht, generaties vrouwen die gevochten hebben voor stemrecht en weet ik wat voor een blabla, trok ik 20:30 een jas aan over mijn pyjama, schoot mijn stoute schoenen aan en trotseerde een regenbui om bij het dichtstbijzijnde stemlokaal te komen. Plicht gedaan…iedereen blij. Maar om nu te horen dat er waarschijnlijk niet zoveel mee gedaan wordt, is onrecht.
 3. Haat aan…zonnige weersvoorspellingen terwijl het echte weer dus bagger is. Niet alleen moet ik dan mijn kleding aanpassen, ook mijn bezigheden en humeur. Kost tijd die ik liever ergens anders voor gebruik.
 4. Haat aan…winkels die na maanden van verbouwing een nieuwe vestiging in je stadscentrum openen. Dus besluit je om eens de plaatselijke middenstand te ondersteunen en niet online te kopen. Om er vervolgens in de winkel achter te komen dat ze jouw item niet in de winkel hebben, maar alleen online…why do I even try?
 5. Haat aan…doorkomende tandjes. Net nu ik gewend ben aan het doorslapen van jongste telg haalt de natuur een streek met mij uit: tanden. Weer weken van slecht slapen achter de rug. En echt deze keer komt het zo hard binnen!
 6. Haat aan…katten van anderen die in jouw tuin schijten. Als ik een kat had willen hebben die mijn tuin onder schijt, had ik er wel een gekocht. Maar in plaats daarvan heb ik kinderen en geen katten. Ik weet het, het is even werk voordat ze zindelijk zijn maar inmiddels hebben we er erg veel plezier van. Dat geldt helaas niet voor alle buurpoezen.
 7. Haat aan…de tuin. In mijn fantasie heb ik hele groene vingers. De praktijk is alleen dat ik in de afgelopen maanden heel weinig behoefte voelde om het koude natte donkere weer te trotseren en iets in mijn tuin te doen. Het onkruid groeit en bloeit waar het niet moet. De rest heeft ook een onderhoudsbeurt nodig en ik heb nog steeds weinig zin… .
 8. Haat aan..mannen die ziek zijn. Natuurlijk houd ik van mijn wederhelft maar als hij ziek ik…kost dat gewoon net iets meer moeite. Ik mag dan zonder verdoving ons laatste kind op de wereld hebben gezet, als hij ziek is heeft hij het zwaarder dan dat. Vindt hij voornamelijk zelf. In een huishouden met een overschot aan oestrogeen, is daar alleen weinig begrip voor. Maar dat weerhoudt hem er niet van te klagen… .
 9. Haat aan…de Belastingdienst. Door hun miscalculatie met de kinderopvangtoeslag moest ik bijna € 3000,- terugbetalen. In eerste instantie voor eind april maar volgens de tweede brief in mei. Ik ben helemaal klaar met die klungelende clownen daar. Op 1 april maakte ik het hele bedrag in 1 keer over. Leuker kunnen we het niet maken…
 10. Haat aan…kiezen die tot op de wortel afbreken. Het overkwam mij 2 dagen geleden. Ik wist dat mijn dropjesverslaving mij ooit fataal werd, maar dat het zo erg was…! Omdat het in zicht is, MOET ik er wel iets mee doen. Dat geintje gaat me meer dan  € 1700,- kosten…Dag vakantiegeld!

Wat was jouw meest hatelijke momentje van de afgelopen weken?

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Heb jij een uitvaartverzekering voor je kind? - GoodGirlsCompany
  6 juli 2017 at 06:34

  […] verzekerd toch ben ik soms verbaasd over wat ik bij moet betalen. Maar een wortelkanaal hier een afgebroken tand daar en je gaat snel over de standaard kosten heen. Al jaren probeer ik mijzelf in een hogere […]

 • Reply
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  13 april 2016 at 22:21

  Hahahahahahahah Heerlijk dit. Ik haat mijn tuin ook !

 • Reply
  Lotus Writings
  9 april 2016 at 15:11

  ?? op de laatste twee na, geweldig geschreven!

  Mijn haat gaat vooral uit naar mensen die moeite hebben met ‘laten leven’ en vinden dat hun wil wet is. Of het nou op lokale schaal (iemand die zich met mijn manier van opvoeden bemoeit) of op wereldschaal.

  Dat lucht op!

  • Reply
   Josan
   11 april 2016 at 06:40

   Dank je wel. Snap ik helemaal dat is ook irritant ?

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!