Persoonlijk

10x Haat aan… #1

3 september 2015
Haat aan-GoodGirlsCompany-irritaties

Wie GoodGirlsCompany al wat langer bezoeket, weet dat ik het woord haat zelden in de mond neem. Mijn blog draait om liefde, vriendjes zijn, elkaar ondersteunen en dat soort container begrippen. Regelmatig verras ik mijn lezers met winacties. Gewoon omdat het kan. En omdat ik het leuk vind om mij Sinterklaas te voelen in plaats van die andere. Anyways….Toch ontkom ik niet aan haat. Je bent geen mommy blogger als je geen haters hebt. Op internet is er zelfs een echte mommy bloggers haatforum. Mooi want je grootste haters, zijn misschien wel je trouwste fans. Linksom of rechtsom het zorgt toch voor bezoekers. So keep on talking!

Vandaag maak ik even een uitzondering. Verruil ik alles is liefde voor wat anders. Sommige dingen zijn namelijk zo hatelijk. Ja met hoofdletter H dat ze een speciaal plaatsje verdienen. Niet in de hel, maar op mijn blog. Lees je even mee? En als jij je hier schuldig aan maakt, heb je nu de mogelijkheid om het te veranderen.

 1. Haat aan… mensen die 100 rijden waar je 120 mag. Of 60 op een Provinciale weg, HAAL ZE VAN DE WEG!!!! Ja, je leest het goed. Typisch gevalletje road rage, maar ik kan er echt zo slecht tegen. Als je op zo’n eenbaansweg- waar je niet mag inhalen- gewoon echt uuuren ( want zo voelt dat altijd) achter een zo’n droeftoeter zit, die het gaspedaal nog steeds niet gevonden heeft.
 2. Haat aan…ouderen in de ochtendverkeer. Begrijp me goed ik heb niks tegen ouderen. Ik mag ze graag. Ze hebben altijd wel oog voor mij of mijn baby. Ooit zat ik op een koor waarbij de meerderheid ruim boven de 50 was. Leverde boeiende gesprekken op. Helaas valt dat zelfde niet te zeggen over ouderen in het ochtendverkeer. Voor sommige is doorrijden niet hun sterkste ding. Over trein of bus nog maar te zwijgen. Dit zijn plekken waar je niet graag in de ochtendspits komt. Dus waarom als oudere die toch niet meer werkt? Ik snap dat niet. Als ik zo oud ben dat ik niet meer ’s ochtend op tijd hoef op te staan om te werken, zie je mij ook echt niet in het ochtendverkeer. Ik zou pas ’s middags uit mijn bed kruipen . Ook omdat ik ik het idyllische idee heb dat ik in het verzorgingstehuis tot diep in de nacht boeken zal lezen, Netflix kijken of gezellig dansen. Met man en als ik weduwe ben met een buurman op leeftijd die ook nog soepel in de heupen is.
 3. Haat aan… de Tv die een update installeert net nu je Netflix wilt gaan kijken. Ja Samsung, gewoon dus niet doen. Tenminste niet als je nog langer deel wilt uitmaken van mijn huishouden.
 4. Haat aan… regenbuien als ik mijn paraplu niet bij me heb. Yep ik heb regelmatig een paraplu bij mij. Gewoon omdat het helpt. An apple a day keeps the docter away en mijn onnodige paraplu houdt de regenbuien weg. Maar helaas als ik hem vergeet gaat het regenen. Altijd.
 5. Haat aan… je boodschappenlijstje afwerken en bij thuiskomst ontdekken dat je 1 ding vergeten bent. En gek genoeg is het bij mij altijd een ingrediënt waar ik dus niet zonder kan. Wereldproblematiek op micro-niveau, maar daarom niet minder ingrijpend.
 6. Haat aan… de post die na 2 keer bezorgen het pakketje op een afhaalpunt brengt. En het is weekend. Dus de eerstvolgende mogelijkheid om hem op te halen is pas volgende week. Zo irritant vooral wanneer blijkt dat de buren wel thuis waren en het pakketje met alle liefde daar naar toe gebracht had kunnen worden zodat ik hem wel meteen had. Je begrijpt het: irritatiepuntje. Helemaal als de eerstvolgende maandag daarop een feestdag is. Zo’n Eerste nog wat dag en de daaropvolgende dinsdag een tweede nog wattes dag is waardoor het pas WOENSDAG(!!!) is waarop je het kan ophalen. Niet leuk PTT, PTT post, TNT , PostNL of hoe jullie ook heten.
 7. Haat aan …je nagel die afknapt juist nu hij zo lekker lang is. Happens. Every. Single. Time. Ondanks de tips van beauty bloggers.
 8. Haat aan… ijs-dieven. Van die personen die stiekem het laatste restje ijs uit de Ben & Jerry’s ijsbeker scoopen. Dat je je de HELE dag al op dat restje verheugd. In de supermarkt de verleiding weerstaat om een nieuwe beker te kopen want je hebt nog wat. En ’s avonds laat ontdekt dat iemand je is voor geweest. En de winkels dicht zijn. Echt er zijn huwelijken ontbonden om minder.
 9. Haat aan…muziek op blogs of websites. Zo irritant wanneer je meerdere tabs open hebt staan en ze een voor een af moet om te achterhalen waar die herrie vandaan komt. Een tip: Gewoon. Niet. Doen.
 10. Haat aan… je wekker die vroeg afgaat op je vrije dag. Niet omdat je vroeg moet opstaan, maar omdat je vergeten bent hem uit te zetten.

Zo dat lucht op! Misschien moet ik dat wel vaker doen.
Q wat vind jij echt mega irritant en past zo in dit rijtje thuis?!

 • Reply
  10x haat aan.... #2
  9 april 2016 at 11:49

  […] H dat ze een speciaal plaatsje verdienen. Niet in de hel, maar op mijn blog. Mijn laatste hatelijke blogje ligt al weer enkele maanden achter ons. Het is niet zo dat de wereld er sindsdien beter op is […]

 • Reply
  Irene
  3 september 2015 at 23:08

  jaaa 100 rijden en dan ook lekker links blijven rijden. Zooo hatelijk haha

 • Reply
  Judith | myfoodblog.nl
  3 september 2015 at 23:01

  Vooral 1 en 5 zijn erg herkenbaar 😀
  Wat betreft OV: super irritant van die mensen die tijdens de spits hun tas pontificaal naast zich neerzetten op een aparte stoel. Zucht…

 • Reply
  tineke
  3 september 2015 at 13:06

  Die ijsdieven! :’D Of überhaupt mensen die het laatste koekje/gebakje/broodje/IETS waar je je op verheugd </3

 • Reply
  Sylvie
  3 september 2015 at 12:47

  Hahaha waar gaat punt 2 naartoe… 😉

 • Reply
  Fleur
  3 september 2015 at 12:21

  Grappig geschreven Josan, ik moest erg lachen. Ik haat voetgangersstoplichten waarbij het kruisende fietspad niet mee doet. Ik moet dagelijks bij zo’n stoplicht oversteken. Dan sta je te wachten met een kinderwagen en twee drukke jongetjes, wordt het (kort) groen, maar dan mogen ze niet helemaal naar de overkant rennen, want die fietsers hebben ook groen. Niet te doen eigenlijk.

 • Reply
  Nicole
  3 september 2015 at 10:52

  Hahaha die laatste, irritatiefactor hier ook! Vooral omdat mn man t dus vergeet en ik dus met de gebakken peren zit!

 • Reply
  Judith
  3 september 2015 at 10:40

  Hahahahaha ik ben het met alles eens!!! Ik kan niet rijden, dus daar kan ik niks over zeggen. Maar word regelmatig van mijn fietsje geduwd door zo een muts met haar kin op het stuur. Waarom zij wel wel en ik niet dan he…

 • Reply
  Malou
  3 september 2015 at 10:30

  Haha, hele irritante dingen ja!

 • Reply
  Karen
  3 september 2015 at 10:08

  Ik kan me geloof ik in jouw hele lijstje vinden. Onnodige linksrijdend vind ik ook heeeeeel irritant.

  • Reply
   Josan
   3 september 2015 at 10:09

   Dat doet mijn man dus ook. Vandaar dat ik een eigen auto heb 🙂

 • Reply
  Elisabeth
  3 september 2015 at 09:32

  Herkenbaar 🙂 Haat aan auto’s die (half) op de stoep parkeren zodat je er niet langs kan met de kinderwagen. Haat aan auto’s die niet al het verkeer (ja ook voetgangers zijn verkeer) voorrang geven dat rechtdoor gaat op dezelfde weg. Nou dat zijn ze wel denk ik…

 • Reply
  Linda
  3 september 2015 at 08:10

  Hihi, ik maak me er regelmatig ook schuldig aan om 100 te rijden. Veel zuiniger en gaat nog hard genoeg. Wel voornamelijk op de terugweg, pop de heenweg is het tóch anders met tijdsdruk.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!