Lifestyle

10 tips zo houd je bloggen leuk

1 april 2015

Vol goede moed ben je een blog gestart. Bloggen is helemaal hip en het leek je leuk om te doen. Je schreef vroeger best leuke stukjes voor de schoolkrant. Bovendien als je een beetje goed bent, mag je misschien wel leuke hippe events bezoeken zoals andere bloggers. Zover is het nog niet. Je moet nog even door buffelen. Maar het gaat goed. Je hebt al verschillende blogposts het internet op geslingerd. En enkele bezoekers lieten zelfs een reactie achter. Maar dan ontdek je opeens: bloggen is best wel hard werken.
Houd behoud je inspiratie? Waar haal je de tijd vandaan om regelmatig wat te posten? Voor je het weet zit je in een blogdip. Blijk je geen blog maar een writers block aan je been te hebben. Andere bloggers gaan als een speer. Mogen de mooiste giveaways organiseren, krijgen gratis producten en zitten altijd first row bij de beste events.  Dit was niet zoals je het had bedacht en je twijfelt. Moet je misschien stoppen? Waarom kan jij nu niet meekomen? Vandaag geef ik je 10 tips zo houd je bloggen leuk.

Hoe houd je bloggen leuk-tips voor writers block-blog

Inmiddels blog ik al weer 8 jaar. Daarvan blog ik ruim 6 jaar voor GoodGirlsCompany. Niet onafgebroken. Vanwege privé-omstandigheden ben ik er ook even anderhalf jaar tussenuit geweest. Maar eens een blogger, altijd een blogger. Vandaar dat ik weer online ben en mijn troetelkindje nieuw leven heb in geblazen.

Wel zie ik dat de wereld van bloggers veranderd is. Het is veel commerciëler geworden. Ook zijn de beweegreden van bloggers veranderd. Veel bloggers van het eerste uur begonnen hun blog vanuit een idealisme om online verhalen te vertellen en deze met elkaar te delen. Tegenwoordig lijkt het wel alsof men een blog start vanwege de gratis goodies en events. Het saamhorigheidsgevoel heeft plaatsgemaakt voor jaloezie. Dat vind ik soms jammer en ik weet dat meerdere bloggers dit gevoel delen.

Ik bouw graag online relaties op. Zoals ik in de Blogspiratie Tag schreef, vind ik het mooi wanneer een merk mij bedankt omdat ik al vanaf het eerste uur over ze schreef. Daar krijg ik een warmer gevoel bij dan wanneer ik een bedrijf, product of merk benader en ze als eerste vragen hoeveel unieke bezoekers ik heb. Je ziet toch of ik kan schrijven en of je met mij geassocieerd wilt worden of niet? Ik ben best trouw dus als we eenmaal bevriend zijn, is de kans groot dat je vaker op mijn blog voorbij mag komen. Maar goed, dit blog is niet bedoeld als klaagzang. Hiermee wil ik andere bloggers 10 tips geven om het bloggen leuk te houden.

Hoe houd je bloggen leuk-10 tips zo houd je bloggen leuk-tips voor bloggers

 1. Word geen statistiekslet. Natuurlijk is het leuk wanneer niet alleen je moeder en de rest van je familie je blogs lezen en er op reageren. De eerste keer dat je beseft dat er 1000 onbekenden je blog lezen, geeft best wel een kick. Ook geeft het positieve energie als je ziet dat anderen je blogs willen lezen. Maar staar je niet blind op de stijging van het aantal unieke bezoekers of pageviews. Voor je het weet, slinger je alleen nog maar blogs het internet op die aan elkaar hangen van de SEO termen, ongeïnspireerd zijn en niet bij je passen. Geen wonder dat je geen inspiratie meer hebt. Naast aantal bezoekers, is het ook best aardig als ze lang op je blog blijven hangen en de moeite nemen om meerdere pagina’s te lezen.
 2. Wees niet jaloers op het succes van anderen. In het blogwereldje lijkt het gras altijd groener. Misschien komt het ook wel omdat we selectief een inkijkje in ons leven geven. We krijgen leuke gratis goodies, je ziet ons bij hippe evenementen, we winkelen ons suf en de gekochte buit moet in een plog, vlog of een unboxing challenge gedeeld worden. Maar ook wij hebben mindere dagen en zijn ongeïnspireerd. En niet ieder van ons is even succesvol. Dat hoeft ook niet zolang je er zelf maar lol aan beleeft.
 3. Wees authentiek. Misschien denk je nu wel Er zijn al zoveel bloggers wat voegt mijn blog daar nu aan toe? Het klopt voor elk onderwerp bestaat er haast bijna wel een blog. Zo zijn er beauty bloggers, mama bloggers, travel bloggers en natuurlijk de fashion bloggers. Omdat we ervan houden onszelf opnieuw uit te vinden en graag denken dat we ‘meer zijn dan alleen maar…’ zie je ook genoeg crossover varianten. Maar wat maakt jou nu uniek? Nou jouw persoonlijkheid. Jouw manier waarop je tegen een bepaald onderwerp of product aankijkt. Jouw belevenissen en persoonlijk verhaal. Het starten van een blog kost minder moeite dan het vinden van je eigen manier van bloggen. Ook ik ben nog steeds bezig mijzelf opniew uit te vinden en mijn grenzen te verleggen. Maar ik merk wel dat het mij beter lukt om een blog te schrijven over een product of onderwerp waar ik iets mee heb dan dat ik het moet forceren. Zodra je je stem gevonden hebt, moet je die vooral laten horen. Uiteindelijk zullen er bezoekers zijn die je aanspreekt en fan worden.
 4. Bedenk: wat inspireerde je om te gaan bloggen? Ontmoedigd doordat andere bloggers deze maand over de 10000 pageviews hadden en jij al blij mag zijn als je de 2000 aantikt? Kan gebeuren, maar zeg eens eerlijk: ben jij je blog gestart omdat je elke maand 10000 pageviews wilde hebben? Of was er iets anders wat je inspireerde? Bedenk deze reden. Onthoud het, schrijf het op en haal het tevoorschijn op je mindere dagen.
 5. Werk samen met andere bloggers. Persoonlijk vind ik het leuk om met andere bloggers samen te werken. Ik zie ze niet als concurrenten, maar als collega’s van wie ik iets kan leren. Soms op technisch vlak als het gaat om SEO, plugins, en het beheren van een levendige online community. Maar ook inhoudelijk is hun kennis en input gewenst. Ben je op zoek naar input voor een artikel? Vraag eens de mening van een ander. Dat levert vaak verrassende resultaten op. Interview ze, laat ze een gastblog schrijven. Uiteindelijk gaat bloggen ook om het schrijven en publiceren van goede content. En waar kun je dan beter bij terecht dan bij andere online verhalenvertellers?
 6. Vul een tag in. Zoals je ziet heb ik op mijn blog al verschillende tags ingevuld. Wat begon als hulpmiddel om wat meer persoonlijk te worden, is het inmiddels een vast onderdeel. Ik vind het een mooi hulpmiddel om random facts over mijzelf te delen. Het dwingt me om over bepaalde zaken na te denken. Grote voordeel is dat ik altijd een tag kan gebruiken als ik zelf geen inspiratie heb.
 7. Gebruik vaste rubrieken. Even een writers block of inspiratiedip? Dit kan je voorkomen door het gebruik van vaste rubrieken. Je weet dan in elk geval dat je wekelijks over een bepaald thema zal schrijven. Zelf probeer ik regelmatig een zwangerschapsupdate te geven en mijn 7 geluksmomentjes met bezoekers te delen.
 8. Reageer op andere blogs. No man is an island. Dat geldt zeker voor bloggers. Reageer op andere artikelen. Nee, niet om online overal linkjes naar jouw blog te spammen, want dat is irritant. Op andere blogs reageren is ook vooral leuk. Je leert andere bloggers kennen. En echt, ze bijten niet.
 9. Word lid van een online blog community. Op Facebook maar ook andere platformen zijn levendige community’s voor bloggers. Hier kun je links naar je blogposts, Facebook, Bloglovin of Twitter delen zodat je meer bezoekers krijgt. Maar daarnaast kun je er ook van andere bloggers leren doordat men hier tips en trics deelt of vragen stelt. Het is een prima verzamelplaats om contact te zoeken met andere bloggers voor een gastblog of hun medewerking aan een blogpost.
 10. Sharing is caring. Deel je blogs met anderen. Niet alleen op je domeinnaam maar ook via verschillende social mediakanalen zoals Twitter, Facebook, Pinterest en Instagram. Je weet nooit wie zich aangesproken voelt door jouw blog en een reactie achter laat. Of misschien retweet iemand je blog wel en levert dit nieuwe bezoekers of leuke discussies op. Hoe dan ook: houd je blog niet alleen voor jezelf. Be loud and proud en vertel er over….
 • Reply
  Shit, ik ben een blogger - GoodGirlsCompany
  4 juli 2015 at 19:00

  […] technisch gesproken zou ik enorm falen. Dat klopt. Maar zoals ik al eens in het blog, zo houd je bloggen leuk beschreef is het goed om af en toe bij je motivatie stil te staan. Ik ben mijn blog begonnen om […]

 • Reply
  voorlief
  26 april 2015 at 12:54

  Wat een fijne tips! Ik merk zelf ook op dat ik het liefst iedere minuut mijn statistieken wil checken. Ik moet dit afleren, ik weet het. Soms denk ik, ik ga er mee stoppen, maar de tip om de reden van het bloggen op te schrijven vind ik een goed plan, ik ga het direct doen.
  XOXO voorlief

  • Reply
   Josan
   26 april 2015 at 21:17

   Ja, daar hebben veel bloggers last van. Uiteindelijk bepaalt het aantal bezoekers en je naamdbekendheid toch voor welke interessante evenementen je wel of niet wordt uitgenodigd. Maar scoren kan ook averechts werken. Vandaar mij tip

 • Reply
  Het Sushimeisje
  1 april 2015 at 19:57

  Mooi artikel waar ik me helemaal in kan vinden!
  Maar zou je een aantal blog communities kunnen opnoemen die niet op Facebook staan? Ik vind het namelijk nog niet zo prettig om mijn naam en foto aan mijn blog te koppelen 🙂

 • Reply
  diana
  1 april 2015 at 19:27

  goede tips. ik probeer zo min mogelijk een statestiekslet te zijn, maar vind het toch lastig. ik check toch weer elke dag mijn aantallen. ik moet dat echt afleren.
  voor de rest gaat het wel heel goed hoor met het bloggen leuk houden. ik ben nog elke dag heel erg blij dat ik begonnen ben met bloggen.

 • Reply
  Fleur
  1 april 2015 at 19:09

  Wat een mooi rijtje met goede tips!
  Het moet natuurlijk wel leuk blijven en inderdaad, als deze tips ongeveer volgt dan kom je al een heel eind:)!

 • Reply
  Nele
  1 april 2015 at 15:44

  helemaal mee eens – ik merk bij mezelf de statistiekslet wel s opsteken ! TY for sharing

 • Reply
  Astrid
  1 april 2015 at 09:22

  Leuke tips! De meeste kan ik me helemaal in vinden. Maar reacties achterlaten met daarin een linkje is toch wel echt not done! Als mensen comment luv hebben, dan is het leuk meegenomen. Maar ik denk niet dat het erg gewaardeerd wordt, als ik in elke reactie zelf mijn blog spam 😉

  • Reply
   Josan
   1 april 2015 at 09:25

   Ik bedoelde juist dat je níet moet spammen. Maar dat je de dialoog met andere bloggers aan moet gaan. Niks is zo irritant als reacties die nergens op slaan alleen omdat de persoon even zijn blog wil dumpen

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 𝐻𝑜𝓂𝑒 𝒾𝓈 𝓌𝒽𝑒𝓇𝑒 𝓉𝒽𝑒 𝒽𝑒𝒶𝓇𝓉 𝒾𝓈⁣
⁣
Allereerste #weekvlog online op #YouTube waarin ik jullie meeneem in ons nieuwe huis! Na maanden van wachten, veel regelen en stress is het dan bijna zover. Hij is bijna af dus we mochten gezellig met een helmpje op ons koppie rondlopen over de bouwplaats. ==> https://youtu.be/D2CvsWDiass⁣
⁣
Heb je nog tips waar ik op moet letten bij de oplevering?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
⁣
#nieuwhuis #nieuwbouw #vlog #thuis #verhuizen #video # ⁣
#vlogger #vlogging #videography #filming #youtubechannel #mama #mamablogger #arnhem #nederland #momblog #momblogger #subscribe #mommyblog #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #mommyblogger #smallyoutuber
 • Iedere zwangere vrouw schijnt last te hebben van zwangerschapscravings. Ik ook...in de nieuwste video vertel ik openhartig over waar ik mijn man voor op pad stuur en hoe agressief ik word als hij het opeet. ====> https://youtu.be/NpzbxGPPDos⁣
⁣
#zwanger #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world n #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother # #foodie #foodlove #eten #gezomd #foodpassion #foodaddict #foodheaven #foodcoma #foodigers
 • ⭐𝟯𝟬 𝔀𝓮𝓴𝓮𝓷 𝔃𝔀𝓪𝓷𝓰𝓮𝓻⭐⁣
⁣
Gisteren bij de gyneacoloog geweest. Baby is netjes boven de groeicurve dus met een beetje geluk wordt het een groot kind net zoals zijn zus. Omdat het zo goed gaat, mag ik waarschijnlijk poliklinisch bevallen. Ik ben echt zo happy!!! Donderdag nog even verschillende prikken en onderzoeken doorstaan, maar het ziet er naar uit dat ik verder deze maand niet terug hoef te komen voor controles. ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #expectingmom #mommytobe #pregnantlife #pregnancystyle #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #dutchmom #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #30weeks #30weken
 • They'd say I hustled, put in the work
They wouldn’t shake their heads and question how much of this I deserve
What I was wearing, if I was rude
Could all be separated from my good ideas and power moves
And they would toast to me, oh, let the players play
I’d be just like Leo in Saint-Tropez .
.⁣
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019
 • ⭐️KLEINTJE ⭐️
⠀⠀
Hoi, ik ben Josan en ik ben ‘maar’ 1.56 m lang. Met een 👶🏽 in mijn buik🤰🏾 die ongeveer 50 cm is, kom ik een beetje lengte kort. 😅Het schijnt dat kleintjes altijd eerder bevallen. ⠀⠀
💖Is er iemand die dat bevestigen kan?💖
.
.
.
#kleintje #zwanger #zwangerschapsshoot #melanin #pregnancydiary #m#pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #tbb #babyontheway #motherhoodunplugged #bumpstyle #babyonboard #maternitystyle #maternity #stylethebump #pregnantandperfect #pregnantmoms
 • ⭐I got 99 problems but a snitch ain’t one⭐⁣
Snitches get stitches. Elves don’t come to play⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019
 • Vanavond is het #Pakjesavond en dan is Sinterklaas gelukkig voorbij. Het begint het me steeds meer tegen te staan.Wij vieren geen Sinterklaas en eigenlijk is dat nooit een probleem geweest. Totdat Chloe naar school ging en vooral bleek dat volwassenen het daar erg moeilijk mee hebben. 🤬In het kader van dat ze zielig is, wordt ze geïndoctrineerd met een geloof waar wij zelf niet achter staan. Als het om een religie zou gaan, zou ik het ook niet okay vinden als school dit aan haar opdrong🙄
Ik schreef een blog over waarom ik bijna geneigd was, mijn dochter deze hele maand thuis houden van school. 🤨Vanmiddag is Chloé weer eens vrij dus ik ben aan de wijn🥂
https://www.goodgirlscompany.nl/sinterklaas-pakjesavond-staat-mij-tegen/
.
.
.
#sinterklaas #feestje #mamablogger #mamaseerstewijntje #wijnen #geenalcohol #zwanger #alcoholvrij #gekregen #zwangerschap #feestdagen #mommytobe #noalcohol #preggobelly #preggo #pregnant #feestmaand #pregnantbelly #pregnantfashion #pregnantoutfit #pregnantshoot #feestjurk #zwangerschapskleding #zwangerschapsshoot #wijnenwijnenwijnen
 • ⭐️Goedemorgen⭐️ Ze zeggen an Apple a day keeps the doctor away.... mij trouwens ook want die appel hoef ik niet. 😂 Ik realiseerde me dat ik sommige fruitsoorten al meer dan 6 maanden niet kan eten. Als je me dit van tevoren had verteld had ik daar waarschijnlijk veel meer moeite mee gehad dan nu. Het scheelt in elk geval wel strooigoed kilo’s nu in december 🥝🍒🍎#appetitejournal #buzzfeast #foodlover #foodforfoodies #nergi #fruit #eten #ontbijt #gezond #zwanger #zwangerschap #instagood #breakfast #breakfastideas #ontbijt #gezondeten #gezondontbijt #kiwiberry #kiwibes #fruit #fruits #nomnomnom
 • ⭐𝓡𝓲𝓼𝓮 𝓪𝓷𝓭 𝓼𝓱𝓲𝓷𝓮⭐⁣ ⁣
Ik zit in mijn derde trimester! 🎉 Ik ben bijna 10 kilo aangekomen. 🙈 Het einde komt langzaam in zicht...ik heb zo'n vaag vermoeden dat babyboy wel eens eerder zou kunnen komen. In onze nieuwste video op YouTube klets ik je bij https://youtu.be/kehsMI_jS2A⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschapsaankondiging #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement ##pregnancydiary # #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #tbb #babyontheway #motherhoodunplugged #bumpstyle #babyonboard #maternitystyle #maternity #stylethebump #pregnantandperfect #pregnantmoms #
 • ⭐️I like big balls and I can not lie⭐️ You other elves can’t deny 😂🙈🤣
.
.
.
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf 
#christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #sirmixalot
 • ⭐️It’s my party! ⭐️Van de week vierde ik mijn verjaardag. Ook al koos ik er dit jaar bewust voor om niet groots uit te pakken, toch vond ik het belangrijk om er even bewust bij stil te staan. Wat ben ik gezegend. 🙏🏾 Drie gezonde kinderen, een vierde op komst. Een nieuw (t)huis in aanbouw. Afgelopen jaar was pittig en soms heel hectisch. Mijn gezondheid liet me bij vlagen in de steek en deze zwangerschap vraagt meer van mijn lichaam dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Maar ik ben er nog. Kan het einde zien en kijk er naar uit om mijn zoon straks veilig en warm vanuit het ziekenhuis mee naar huis te nemen. 👶🏽💙
.
Wie jarig is trakteert dus bij deze kan je een mooie carseat cover en hoody van Dooky winnen. https://www.goodgirlscompany.nl/dooky-carseat-cover-en-hoody/
.
.
.
#zwangerschap #baby #birthdaygirl #pregnant #pregnancyfashion #babybump #mommytobe #zwangerschap #winactie #giveaway #birthday #pregnant #tbb #pregnantbelly #pregnantfashion #preggers #preggo #dutchmom #mamabloggers #mama #mommylifestyle #mommylife #melaninpoppin #melanin #haiti #hatian #happybirthday #happy #blessed🙏

Dit zijn wij!