DIY Lifestyle

10 last minute Valentijnscadeautjes low budget

12 februari 2016
10 last minute Valentijnscadeaus- low budget Valentijnscedaus-cadesu inspiratie

Nog 2 dagen en dan is het weer Valentijnsdag. Omdat veel webwinkels niet op zondag leveren is het vandaag je kans om een last minute Valentijnscadeau te scoren. Maar wat?! Valentijnsdag is vaak toch een beetje een lastige feestdag. Aan de ene kant is het natuurlijk verschrikkelijk commercieel. Waarom zou de liefde een speciale dag nodig hebben? Moet je niet gewoon elke dag laten merken dat je van elkaar houdt?

Ja al die clichés zijn waar. Maar aan de andere kant is het stiekem toch ook best heel ongemakkelijk als je partner wel een cadeau verwacht en je komt met niks aanzetten. Dus opgelegd of vrijwillig uiteindelijk gaan  we allemaal massaal voor de bijl.

10 last minute Valentijnscadeaus- low budget Valentijnscedaus-cadesu inspiratie-GoodGirlsCompany

Ten diepste gaat Valentijnsdag natuurlijk om het gebaar dat je maakt. De blijk van waardering voor een ander. Dat hoeft natuurlijk geen honderden euro’s te kosten want liefde is gratis. Mijn oudste dochters zijn er een expert in om naast Valentijnsdag en Moederdag op low budget  mij te laten weten dat ze van mij houden. Dus moet het mij ook wel lukken 1o cadeautjes of cadeau ideeën onder € 10 te vinden.

 1. Cadeaubon(nen). Hiermee bedoel ik niet de varianten die je in winkel aantreft en waarop je alleen maar een bepaald bedrag hoeft te storten. Maar wees creatiever. Maak een cadeaubon waarmee je de ontvanger iets immaterieels geeft. Van Miss B kreeg ik voor mijn verjaardag bijvoorbeeld een pakketje met cadeaubonnen. Op de een stond ‘ik ga een ontbijtje voor jou maken’ de ander las ‘ ik ga de hele dag goed naar jou luisteren en doe alles wat jij zegt’ . *Smelt* Zo lief en schattig. Lisanne maakte een leuke video met wat creatieve inspiratie.
 2. Een lekker hapje. Ze zeggen liefde gaat door de maag. Dus maak iets lekkers. Kook eens iets anders dan normaal en versier je woonkamer voor een romantisch avondje thuis. Of probeer deze 30 snacks voor Valentijnsdag voedsel. Helemaal weg van cupcakes? Dan zijn hier 35 verschillende recepten om Valentijns cupcakes te maken. Maar natuurlijk kan je ook gewoon onze Valentijnscake of sweet heart pie maken.
 3. Handverwarmend. Ik ben een koukleum en heb ALTIJD koude handen (en voeten). Zoals overigens wel meer vrouwen. Daarom vind ik handwarmers zoals deze ook altijd handig. En deze past natuurlijk helemaal bij het thema.
 4. Sweets for my sweet. Het gaat niet om kwantiteit maar on kwaliteit. Dit chocolaatje is gewoon om op te vreten. Maar ook een glazen potje waarin je de favoriet snoepjes van je lover stopt en personaliseert met een romantisch etiket zoals deze of deze is natuurlijk leuk
 5. Filmavondje. Liefde is samen bankhangen onder een dekentje en naar je favoriete series kijken op Netflix. Kijk jij normaal Pretty Little Liars en vind je hubby dat verschrikkelijk? Kies dan voor deze  avond een film of serie die jullie allebei leuk vinden. Misschien wel die ene film die ze draaiden tijdens jullie eerste bioscoopbezoekje.
 6. Maak een kledingstuk. Gisteren kon je lezen hoe ik samen met mijn man een Marc O’Polo trui kocht. Zo ben ik er toch een beetje bij tijdens zijn mens only ski tripje met vrienden. Maar als je een klein budget hebt, moet je creatiever wezen. Koop wat kledingstiften en een wit T-shirt en schrijf eens op dit stuk katoen wat je nu zo waardert/leuk vindt aan je partner.
 7. Sinterklaas en Valentijnsdag hebben iets gemeen. Het is een goed excuus om aan het dichten te slaan. Natuurlijk kan je een emotioneel liefdes epistel neer pennen. Maar misschien vindt je partner een grappig geschreven gedicht waarin je bepaalde tegenstellingen of anekdotes van het afgelopen jaar op de korrel neemt ook wel grappig.Wees wel lief, okay?
 8. Game night. Normaliter een hekel aan computer games? Strijk voor Valentijnsdag eens met je hand over je hart. Het kan super leuk zijn om met je partner een avondje games te proberen die normaliter alleen je kinderen spelen. Toch op zoek naar meer actie? Wat dacht je van een romantisch Nerf gevecht? Doe de lichten uit, steek de kaarsjes aan en ACTIE. In het halfdonker rennend door je huis is toch erg grappig. Mocht je elkaar toch ongelukkig raken, dan heb je nu een goede reden om het goed te maken 😉
 9. Versier een beker. Thuis of op het werk gaan er heel wat liters drinken door. Nu hebben we op het werk van die kartonnen milieuverantwoorde bekertjes. Allemaal leuk en wel, maar het drinkt toch anders dan uit een stevige Mok of beker. Eentje waar je niet bij hoeft bang te zijn dat wanneer je je handen er net iets te stevig omheen vouwt het niet helemaal goed gaat. Dus koop een mooie beker zonder print bij Hema, Action, Blokker of een andere winkel. Met Sharpies of een Edding stift kun je er mooie patronen op maken.
 10. Zeg het met bloemen. Geen geld om een grote boze met wel 100 rode rozen te kopen? Houdt het dan bij eentje of een paar in een klein lief vaasje.

Dit waren mijn 10 last minute Valentijnscadeautjes voor een low budget.

Liefs Josan

 

 

 

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’,Twitter,Instagram, Facebook of YouTube?

 • Reply
  Mandy- All Lovely Things.nl
  13 februari 2016 at 12:45

  Een filmavondje, heerlijk! En super lief dat je mijn sharpie diy hebt gebruikt!

 • Reply
  Mariska
  12 februari 2016 at 14:10

  Lekker samen eten, filmpje kijken of een game avondje vind ik het leukst!

  • Reply
   Josan
   13 februari 2016 at 10:03

   My kind of girl Mariska. Ik kan alleen zo slecht tegen mij verlies :-)))

Leave a Reply

CommentLuv badge

Instagram

Volg mij op Instagram!