Opvoeding

De 10 geboden voor het eten van voedsel..aldus dreumes

20 december 2016
De-10-geboden-voor het-eten-van-voedsel-dreumes-eet-lastig-GoodGirlsCompany

Toen dreumes pas vast voedsel kreeg at ze alles. Inmiddels is ze wat kieskeuriger. Vandaag deel ik haar 10 geboden voor het eten van voedsel. Is dit herkenbaar voor andere moeders?

De 10 geboden voor het eten van voedsel

 1. Gij zult mij op tijd van voedsel voorzien.

  Met op tijd bedoel ik voordat mijn maag rommelt en ik van ongeduld heel hard moet jengelen, schreeuwen of zelf al richting de la met brood loop of de voorraadkast plunder. Kan jij wel waarschuwend kijken, maar ik heb een mededeling vrouw-mens; ik ben uw grootste prioriteit

 2. Gij zult mij tijdens de maaltijd voldoende aandacht geven.

  Het maakt niet uit of mijn zussen nu graag willen vertellen wat ze op school gedaan hebben. Papa even kwijt moet wat hij de hele dag op dat kantoor doet. Als ik van mij laat horen, zijn alle ogen weer op mij gericht want ik uw dreumes duld geen concurrentie.

 3. Gij zult niet iets anders eten dan ik.

  Tenzij het iets vies is zoals broccoli, bloemkool, spruitjes of gekookte worteltjes. Dan mag u het lekker zelf houden.

 4. Gij zult mij het voedsel van uw bord geven als ik daar naar wijs en dwingend ‘DIE ‘ zeg.

  Nee, er hoeft geen alstublieft achter die zin. Ik kan dan misschien nog wel niet zo goed praten, maar ik heb u wel door. Beetje stiekem iets anders eten dan ik en denken dat ik het niet door heb omdat ik het niet vertellen kan. Mocht ik na eigen onderzoek er achter komen dat het niet te nassen is, dan treedt gebod nummer 3 weer in werking.

 5. Gij zult geen afleidingsmanoeuvres en andere uitgekookte trucjes toepassen om mij te laten eten.

  Nee is nee. Een lepel met voedsel dat ik niet lust, blijft een lepel met voedsel dat ik niet lust. Ook als u er vliegtuiggeluidjes bij maakt, rare gezichten trekt of met een irritant hoog positief toontje gaat praten. De enige die ik leuk vind is als u zegt “Daar komt oma aan op de scooter” om dan vervolgens “Nee, zo dun is oma niet” te zeggen wanneer ik mijn mond niet wagenwijd open doe. Ik moet dan altijd lachen. Voornamelijk omdat u ook lacht en het sneu is om u alleen te laten lachen. Maar verwar mijn lachen niet met dat ik instem om een hapje te nemen.

 6. Gij zult mij zelf mijn voedsel laten eten.

  Daarbij doet het niet ter zake of ik een geweldige en bovenal schone outfit of the day aan heb, net in bad ben geweest, mijn haren heb gewassen of dat de schoonmaakster net is langs geweest is. ZELLUF doen is een recht.

 7. Gij zult het voedsel altijd zo serveren dat ik het lust.

  De eerste paar maanden van mijn leven mag u daar nog fouten mee maken. Maar na verloop van tijd verwacht ik dat u weet hoe ik mijn voedsel wil hebben. Bananen zonder schil, bruine plekken en die rare sliertjes. En brood natuurlijk zonder korstjes.

 8. Gij zult mij niet vertellen hoeveel ik moet eten.

  De ene keer voel ik dat het na 3 happen aardappel wel klaar is. Op een andere dag besluit ik dat ik vandaag alleen vlees wil eten en de groentes inclusief verantwoord sausje zonder pakjes en zakjes geen blik waardig keur.

 9. Gij zult de gevolgen van het overtreden van mijn geboden geheel voor eigen rekening nemen.

  Het valt mij niet te verwijten dat een bordje met spaghetti en rode saus op de grond belandt omdat u mij niet zelf laat eten. Noch valt het mij te verwijten dat de inhoud van een eetlepel tegen de muur belandt omdat u niet snel genoeg een lepel in mijn mond stopt en stomme afleidingsmanoeuvres toepast.

 10. Gij zult mij alleen voeren wanneer ik dit toesta en u volledig rekening houdt met mijn tempo.

  Dus een beetje op tempo -zonder stiekem hapjes uit uw eigen bord te nemen- als ik het lekker vindt. En zonder overduidelijk te zuchten of passief agressieve taal te bezigen als ‘Hallo, ik heb niet de hele dag de tijd’ of ‘Ik ben geen uithangbord’ als ik het die dag gewoon wat rustig wil aanpakken en van elk hapje heel mindfull echt wil beleven en ervaren hoe de smaak van uw kookkunsten mijn smaakpapillen prikkelt. Of juist niet. Dat kan natuurlijk ook.

De 10 geboden voor het eten van voedsel..aldus dreumes-GoodGirlsCompany

Dit waren de 10 geboden van mijn dreumes. Heeft jouw dreumes bepaalde eisen of geboden die je op moet volgen wanneer het op het avondeten, lunch of ontbijt aankomt?

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram, Facebook of YouTube?

 • Reply
  Channah
  20 december 2016 at 14:32

  Iets te herkenbaar hier momenteel, vooral die ‘gij zult niet iets anders eten dan ik’..

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  20 december 2016 at 14:11

  Wat een tirans zijn dreumesen eigenlijk : )

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]