Fashion Lifestyle

Woordvoerder Suit Supply Shameless

5 november 2010
Pasgeleden noemde ik de campagne voor Suit Supply Shameless nog schaamteloos saai. Daar denken ze aan de overkant van de plas toch anders over. De foto’s voor de campagne werden verbannen van Facebook.

Een woordvoerder van Suit Supply vindt de reactie van Facebook verbazingwekkend: “Het is een zorgvuldig, artistiek vormgegeven campagne, gemaakt door Carli Hermès, een van de beste fotografen ter wereld.”

Sorry, maar ik moest behoorlijk lachen om het bovenstaande. Dit argument vind ik behoorlijk puberaal. Dat doet me denken aan die scene van Alicia Silverstone in Clueless waarin ze vrolijk de trap af  huppelt in een jurkje dat meer op ondergoed lijkt dan op een kledingstuk. En ze verwacht daarmee wel ongezien het huis te kunnen verlaten opweg naar een schoolfeest. Natuurlijk blijft het niet onopgemerkt en als haar vader haar dan vraagt wat ze aanheeft antwoordt ze “Een jurk” waarop haar vader scherp vraagt “Zegt wie?!”en Alicia antwoordt “Calvin Klein”.

Grappig, in deze situatie want ze speelt een materialistische puber van een jaar of 16. Wanneer je als bedrijf een controversiële campagne lanceert, moet je verwachten dat daar reactie op komt en dat je woordvoerder dan met stevigere argumenten aankomt dan “Ja, maar het is wél gemaakt door een van de beste fotografen van de wereld.”

Ja duhuh….daar trapt toch niemand in?! Kun je wel zielig verongelijkt gaan zitten mokken en  zeggen: “Ik vind het een oppervlakkige reactie, dat geeft dan wel weer aan dat een sociaal platform als deze er niet is wanneer er echt iets interessants is om over te discussiëren. Het moet dan altijd op zijn Amerikaans, volgens alle regeltjes en vooral op safe. Dat haalt het interessante van zo’n platform weg.
Dat kon je ook wel weten als je wat meer voorwerk had gedaan. Ook bij sociale platforms geld, ken je doelgroep en houd je aan de codes. Dus Suit Supply volgende keer iets minder tijd steken in een campagne en iets beter kijken naar welke middelen je kunt inzetten voor je campagne. Oh en of het materiaal geschikt is om zo 1 op 1  te plaatsen. Overigens vinden ook andere blogs de verwijdering redelijk terecht.

Bron citaat: Nu.nl

    Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Instagram

    Volg mij op Instagram!