Kinderen en baby's Kinderkamer Kinderkleding Lifestyle

Webshop Wednesday: Te lief

27 januari 2016
Te lief-GoodGirlsCompany-webshop wednesday

Het is woensdag en zoals ik een tijdje geleden opmerkte, wil ik de rubriek Webshop Wednesday weer nieuw leven in blazen. Weten jullie het nog? Webshop Wednesday is de rubriek waarin ik je elke week meeneem voor een kijkje achter de schermen van een van ’s lands leuke winkeltjes op internet. Dit nieuwe jaar trappen we af met Te Lief. De leuke webshop van eigenaresse Rianne Postma. Te Lief verkoopt Scandinavische kinderkleding die op een duurzame manier geproduceerd is. Vind je Scandinavische kinderkleding leuk, maar trek je die vrolijke printjes en kleuren slecht? Dan is Te lief echt een aanrader. Het uitgangspunt is namelijk dat de kleding ook heel fashionable moet zijn.

Te lief-Rianne Postma-GoodGirlsCompany-Webshop Wednesday

1. Wie ben je?

Mijn naam is Rianne Postma, ik ben 24 jaar en woonachtig in het mooie noorden van Nederland. Oprichtster van www.telief.nl en naast mijn webshop nog in loondienst in de zakelijke dienstverlening.

Duurzame Scandinavische kinderkleding-GoodGirlsCompany

2. Wilde je altijd al dit werk doen?

Niet specifiek dit werk. De wens om iets voor mezelf te beginnen is er echter al heel lang. Op je 16e moet je bedenken wat je wilt met je carrière en ik tastte nog volop in het duister. Uiteindelijk heb ik de diploma tot managementassistente afgerond en ben ik gaan werken. Allen kwam ik er nogal snel achter dat het bedrijfsleven eigenlijk niet echt bij me past. De gedachte kwam al snel: “Ik wil iets léuks doen, iets voor mezelf en het liefst iets met kleding!” En toen begon de zoektocht, want wat ga je dan precies doen/wat ga je verkopen? Dit is niet van de één op de andere dag gekomen maar al gauw kwam ik er achter dat ik me wil onderscheiden in de baby- en kinderkleding. Ik bedoel: wie houd nou niet van schattige baby’s en de prachtigste kleding, zo lief en klein? Daarnaast houd ik bijvoorbeeld van de Scandinavische eenvoud en vanaf daar ben ik verder gaan kijken. Scandinavische kleding staat bekend om de verantwoorde productie: veelal biologisch katoen die geen giftige stoffen voor je kindje bevatten, geen kinderarbeid en kwalitatief ontzettend goede artikelen. Na een zoektocht had ik al gauw door dat de Scandinavische kleding zoals wij die hier kennen (lees: Maxomorra, Småfolk etc.) mij niet echt trokken. Toen ik vervolgens op andere merken uit Scandinavië stuitte kon ik mijn enthousiasme niet op: dit past bij de webshop die ik voor ogen heb!

Te lief-GoodGirlsCompany-Scandinavische kinderkleding

3. Wat/wie was je inspiratie om je webshop te beginnen?

Al die lieve kleine kindjes die je ziet zitten, liggen, kruipen of rondlopen. Kleding doet
ontzettend veel voor het uiterlijk van mensen, dat zie je alleen al bij volwassenen. Bij kinderen is dat net zo. Hoe leuk is het als je kindje niet alleen comfortabele en verantwoorde kleding kan dragen waar je een goed gevoel bij hebt, maar er ook nog eens fashionable uit ziet?

 

4. Wat is je doel/wat wil je met je webshop bereiken?

Hoewel ik in eerste instantie de intentie had alleen Scandinavische kleding te verkopen kwam ik al snel uit bij een merk welke ontworpen wordt in Duitsland, Noé & Zoë. Zij hebben het zelfde voor ogen als de Scandinavische ontwerpers en zorgen er voor dat alle kleding op een verantwoorde manier worden gemaakt. Uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat ik en mijn doelgroep blij worden van de kleding die ik verkoop. En weet je, uiteindelijk willen we allemaal de wereld een klein beetje beter maken. Door deze kleding te produceren, verkopen én kopen zorgen we hier met z’n allen voor! Minder giftige stoffen, minder kinderarbeid. Daar moeten we naar toe, we willen tenslotte allemaal het allerbeste voor onszelf en de kinderen in de wereld!

Te lief-GoodGirlsCompany-duurzame kinderkleding

5. Waar hoop je over 5 jaar te staan?

Over 5 jaar hoop ik volledig rond te kunnen komen van de webshop. Geen loondienst meer maar lekker voor mezelf aan de slag met leuke, blije en tevreden klanten! Geen dag meer “werken” maar lekker aan de slag met mijn passie: kleding, klantcontact, marketing en alles er omheen!

Liefs Josan

 

 

 

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter, Instagram, Facebook of YouTube

 • Reply
  Marushi
  27 januari 2016 at 19:22

  Leuk artikel! Ik vind dit soort dingen altijd heel interessant om te lezen, mensen die voor zich zelf zijn begonnen. -x-

  • Reply
   Josan
   28 januari 2016 at 22:09

   Dank je Marushi

 • Reply
  Elisabeth
  27 januari 2016 at 19:12

  Hele leuke kleding inderdaad! Vooral dat oranje printje vind ik enig.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Instagram

Volg mij op Instagram!