Spelen

Webshop Wednesday: Qiddie houten speelgoed

17 juni 2015
GoodGirlsCompany-Qiddie-Qid houten speelgoed-Ballenbaan-Huis-Vilac

Als je zoals ik in Arnhem woont, is het controversieel om over iets uit Nijmegen te schrijven.  Al jaren heerst er een gezonde rivaliteit tussen de twee steden. Iets waar ik als import Arnhemmer om moet lachen. Kinderspeelgoed webshop Qiddie komt uit Nijmegen. Bovendien zijn ze daar ook nog erg trots op. n is daar trots op. Deze eigenzinnigheid kenmerkt Qiddie. Dat Qiddie lekker eigenzinnig is, zie je ook terug in de leuke quotes op hun Facebookpagina “Van de bal bij de boze buurman krijg je problemen. Maar van problemen met de boze buurman krijg je ballen”. Tijd om deze webshop Wednesday Qiddie in het zonnetje te zetten en eens nader kennis te maken.

GoodGirlsCompany-Qiddie-Qid houten speelgoed-driewieler-Vilac-houten kinderspeelgoed

Men neme een bouwer, gereedmaker, muziekfanaat, vrijetijdsoplosser, ontdekkingsreiziger en cultureel beschouwer. Zet deze bij elkaar en dan krijg je Qiddie, een speelgoed webshop. Niet zomaar een webshop maar een van de leukste van Nederland, tenminste als je dit team van zeven jonge creatievelingen mag geloven.

“Van de bal bij de boze buurman krijg je problemen. Maar van problemen met de boze buurman krijg je ballen”.

GoodGirlsCompany-Qiddie-Qid houten speelgoed-houten-speelgoed-zelf-maken-red-toolbox-vishengel-junior-play-days

Voordelen van Qiddie

QIDDIE.com biedt bijzonder speelgoed via themashops aan. Zoals houten speelgoed. Je weet wel. Van dat speelgoed wat heel lang mee kan gaan en waarbij je kind zelf haar fantasie moet gebruiken. Bovendien doet Qiddie net een stapje extra door:

 1. veel aandacht te besteden aan productfoto’s. Geen wazige kwaliteit waarbij je nauwelijks kan zien wat er op staat. De foto’s zijn helder en duidelijk. Bovendien kan je ze uitvergroten.
 2. het toevoegen van een uitgebreide beschrijving en specificaties bij het product. Dit voorkomt dat het achteraf tegenvalt en je het moet retourneren.
 3. Zelf filmpjes te maken waarin ze het speelgoed testen. Nou ja testen, mee spelen want laten we eerlijk zijn; mannen blijven altijd kleine jongetjes 😉

GoodGirlsCompany-Qiddie-Qid houten speelgoed-binnentent-speeltent voor kinderen-Tipi-Nathalie-Lete-Vilac

Vrijetijdsoplosser Thomas Meijer: “Met mijn praktijkervaring  als vrijwilliger op scouting houd ik me graag bezig met het vermaken van kinderen, het uittesten van speelgoed en ben ik graag bezig met social media. Ik vind het leuk om mezelf en kinderen uit te dagen. Iedereen kan speelgoed kopen, maar niet iedereen kan een simpele leuke bezigheid bedenken. “

GoodGirlsCompany-Qiddie-Qid houten speelgpoed-houten-kinderkeuken-hape-multi-function-keuken-playfully-delicious

Jong geleerd

Als moeder met twee dochters ben ik een groot fan van houten speelgoed. Voornamelijk omdat het niet heel stereotype of rolbevestigend is. Natuurlijk mogen mijn dochters koken, poetsen en hebben we ook ene overschot aan roze speelgoed. Maar regelmatig kiezen ze er ook voor om met iets te spelen dat speelgoed is. Waarbij het niet uitmaakt of je een jongen of meisje bent. Bovendien zijn mijn beide dochters fan van zelf dingen in elkaar knutselen. Onder de categorie houten speelgoed zelf maken vind je vogelhuisjes, vishengels, vliegtuigen en raceautootjes. Leuk om samen met je kind in elkaar te knutselen. Handig is dat je in deze  categorie ook een gereedschap set kan kopen zodat je kind al vroeg leert om  met gereedschap om te gaan. Want jong geleerd is oud gedaan.

Qiddie heeft een Facebookpagina waar dagelijks leuke nieuwtjes verschijnen. Volg ze voor amusement, proefjes, weetjes, speeltips en inspiratie over spelen met kinderen. Of bekijk er speelideeën voor een leuke middag wanneer het buiten regent.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  19 juni 2015 at 11:46

  Wat een leuk speelgoed allemaal! Ik vind het allemaal even mooi. Die wigwam zou ik zo kopen.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Hoe houd je je huis netjes als je kinderen hebt?My Profile

  • Reply
   Josan
   20 juni 2015 at 10:01

   Ja, dat lijkt me ideaal voor in de zomer lekker buiten spelen.

 • Reply
  Karen
  19 juni 2015 at 10:31

  Leuke spullen. Wat misschien ook een leuke webshop is voor jouw rubriek is Selected by James. (is van een vriendinnetje van mij, dus ik spam ‘m even). En jij moet je bio hierboven nog even aanpassen… 😉

  • Reply
   Josan
   20 juni 2015 at 10:01

   Dank je wel voor de tip!

Leave a Reply

CommentLuv badge

Instagram

Volg mij op Instagram!