Bloggen Lifestyle

Wat doet een blogger?

15 februari 2016
VLOG dagje persevents in Amsterdam

Vanochtend kon je een setje van het meisjeskledingmerk LoFff winnen in maat 62. Deze zat in mijn goodiebag. Miss C heeft inmiddels maat 68 heeft en is hard op weg is naar maat 74. Daar leek het mij beter om hem weg te geven aan een meisjesmoeder die er echt blij mee is. Dat soort dingen  doe ik trouwens wel vaker. Zo besloten mijn dochters om dit aapje weg te geven. Ik vind dat mijn kinderen genoeg spullen krijgen daarom wil ik ze bij brengen om ook aan andere te denken.

Dooky-autostoelhoed voor Maxi-Cosi-GoodGirlsCompany-Dooky autostoelhoes

Dooky heeft nu ook autostoelhoezen

De eerste paar maanden dat ik met mijn man samenwoonde, keek hij raar op van alle pakketjes die de postbode wekelijks bracht. Hij bestelt of koopt zelden producten online dus was het wel even wennen om met iemand samen te leven die wekelijks pakketten ontvangt. Dat is natuurlijk toch al gauw wat als eerste in het oog springt. Ook anderen hoor ik wel eens gekscherend zeggen dat als ze gratis producten willen “dan start ik toch een blog?!”

Klik hier als je het filmpje niet kan zien

Ik ben mijn blog nooit begonnen met als intentie gratis spullen te krijgen. Toen ik begon waren er nog niet veel bloggers en het was meer een uit de hand gelopen hobby. Als ik zin had, plaatste ik een blog online. Zo niet? dan deed ik dat niet en was er nog geen man overboord. In de jaren dat ik een alleenstaande moeder was, heb ik nagenoeg niet geblogd. Dus zo kwam het dat mijn blog zo’n 3 jaar stil lag. In die tijd zijn blogs als paddenstoelen uit de grond geschoten. Toen ik het bloggen weer oppakte, moest ik daar aan wennen.

Lil g-GoodGirlsCompany-zomerkleding voor meisjes-blog voor meisjesmama

Noppies Baby zomer 2016-GoodGirlsCompany-wat doet een blogger

Noppies Baby zomer 2016

 

Wat doet een blogger?

Opeens moest ik mij bezig houden met statistieken, SEO, wilde ik wekelijks of dagelijks bloggen? Welke onderwerpen pasten bij mij? Wilde ik een soort online magazine worden boordevol inspiratie die lezers doorverwees naar andere sites of wilde ik zoveel mogelijk eigen content maken. Dus persoonlijke verhalen en eigen foto’s maken? En zo ja hoeveel van mijn privéleven legde ik dan bloot? Hoe zat het met de privacy van mijn kinderen? Allemaal vragen waar ik niet in een keer meteen een antwoord op wist. Hoe vaker ik blogde, hoe meer ik daar een antwoord op wist. Waar ik in 2014 nog wel eens periodes had dat ik minder blogde, besloot ik in 2015 dagelijks te bloggen. Dat is grotendeels gelukt. En inmiddels is bloggen voor mij ‘a way of life’.Room Seven 2016 bedding-GoodGirlsCompany- nieuwe kinderkledingcollecties

Room Seven Zomer 2016 -GoodGirlsCompany- nieuwe kinderkledingcollecties

Room Seven Zomer 2016

Wanneer het mogelijk is, bezoek ik blog events, zoals Bratz, PrimarkPersdag of Waterbabies. Maar sinds ik werk, moet ik er ook veel aan mijn neus voorbij laten gaan. Ik heb gewoon minder tijd.Achter de schermen heb ik ook veel contact net collega bloggers, zo schrijf ik gastblogs voor ze, organiseren we samen swaps

fopspenen van natuurrubber-GoodGirlsCompany-persdag

British Knights-GoodGirlsCompany-wat doet een blogger

Hippe sneakers in pastel tinten

Persevent PR4kids

Vorig jaar miste ik het persevent van PR4kids omdat ik toen wegens zwangerschapskwaaltjes niet aanwezig kon zijn. Alle reden om dit jaar wel te gaan. Gelukkig viel het ook nog eens gunstig: in mijn vakantie. Middelste dochter had geen zin om mee te gaan dus leverde ik haar af op de BSO. Het werd dus een gezellig dagje met mijn oudste en jongste dochter.Nadat we de nodige files hadden getrotseerd, kwamen we aan. Hier kregen we leuke presentaties van B.nosy en nOeser. Ook had ik de mogelijkheid om Le chic, nOeser, Room Seven en LoFff met eigen ogen te zien.

Pura flessen-GoodGirlsCompany-thermo flessen voor babies

hippe schooltassen-GoodGirlsCompany-leuke kindertassen

Persdag X factor

Vlak voor mijn bevalling was ik al langs de X -factor geweest. Ook toen ik met Dineke ging babyzwemmen, waren we even langs gegaan. Ik had toen al de nodige foto’s gemaakt die nog steeds allemaal op mijn computer stonden. Afgelopen dinsdag bekeek ik samen met mijn dochters de lente zomercollecties van Noppies Baby en Kids, Funky XS en Lucky NO7.

Ik vind bloggen ontzetten leuk. Ik haal er veel energie uit omdat het samenbrengt waar ik het meest van geniet; nieuwe dingen ontdekken samen met mijn dochters.

Liefs Josan

 

 

 

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

 • Reply
  Bloggelientje
  16 februari 2016 at 10:32

  Ik lees altijd graag hoe anderen bloggen en hoe ze het ervaren. Leuk dat jij vaak naar events gaat. Ik ga daar dan weer nooit heen. Grappig die verschillen!

 • Reply
  Nathalie
  15 februari 2016 at 21:32

  Wat een leuk verslag. Hoop er de volgende keer ook bij te zijn.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨Slaap kindje slaap✨ Overdag slaapt hij het liefst aan een stuk door. 🥰Ik heb geprobeerd dat ritme te doorbreken maar dan zit ik met een hele chagrijnige baby. Wel sliep hij toen de hele nacht door. Dus toch maar doorzetten of hem met rust laten?
.
.
.
#momlife #cutebabys #mixedandhappy #sleepwell #babyboy #baby #instacutebaby #dontgrowuptoofast #lethembelittle #mamablogger #mommyblogger #blogmama #dutchmom #haiti
 • ✨JONGENS MAMA✨ Yep jullie hadden gelijk. Een jongetje is leuk. Niet omdat ik al 3 dochters hen en het hoog tijd werd. Maar omdat dit kereltje gewoon zo super schattig, lief, vrolijk en op zijn eigen manier zichzelf is. 
.
.
.
#babyboy #babyboyclothes #cutebabies #cutebabys #babyboy💙 #mamablogger #mama #mommylife #baby #babyboy #emsearmuffs @emsforkids #mixedandhappy
 • ✨EERSTE WERKWEEK✨ Daar zit ik weer: op het sociaal domein. Nadat ik 1 jaar thuis zat. Ik kan me nog goed herinneren dat een voormalig wethouder die ik ondersteunde zei dat het verschil tussen werken en thuiszitten is dat je als je werkt, er weer onderscheid is tussen werkdagen en het weekend. Yep dat gevoel heb ik nu ook. Voor mij is het nu weekend. Lekker met baby knuffelen. Eindelijk de rest van de verhuisdozen uitpakken en Netflixxen. Mijn eerste werkweek zit erop. Ik moet mijn ritme nog een beetje vinden. Maar het is leuk en interessant.
.
.
. #ambtenaar #mama #mamablogger #girlbosses #girlboss #mama #weekend #ambtenaarzijnisoké #ambtenaarlife #sociaaldomein #haiti🇭🇹 #haiti #melaninpoppin #melaninbeauty #melanin #melaninqueen #melaninmagic #bgm #athomewithchichi #iamchichi #stayhome #stayhomestaysafe
 • ✨Eerste werkdag✨ Novan is precies 5 maanden oud en gaat vandaag voor het eerst naar de kdv. Een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het natuurlijk mijn vierde kind. Aan de andere kant, is hij ook nog zo klein 😭 Gelukkig is hij in goede handen. Dezelfde lieve leidsters die 4 jaar lang met veel liefde voor Chloé gezorgd hebben, gaan dat nu voor hem doen 💖 Vond jij het ook een dubbel gevoel toen je weer ging werken?
.
.
. .
#babyboy #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Zo daar ben ik weer! Na een hele lange tijd stilte. Een kind krijgen, verhuizen en een nieuwe baan slokten best veel van mijn tijd op. En Okay ik ben gewoon niet zo’n instagrammer. Langzaam maar zeker beginnen de verhuisdozen leeg te raken. En nu ik in een grote-mensen-huis woon, heb ik ook planten 🌱 Spannend want de laatste keer dat ik actief voor een plant zorgde en hem in leven hield is ruim 12 jaar geleden 🙈Hands up als jij ook altijd alle plantjes om zeep helpt #girlboss #pink #melaninbeauty #melaninpoppin #melaninqueen #weavehairstyles #momlife #momsofinstagram #mamablog #mamablogger #plants #plantjes #plantgirl #iamchichi #athomewithchichi #stayhome
 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist

Dit zijn wij!