FoodLifestyle

Recept Valentijnscake

7 comments1292 views

Wil jij je Valentijn dit jaar eens echt een keer goed verrassen? Maak dan deze dit jaar een Valentijnscake. Misschien denk je in eerste instantie dat een cake saai en allesbehalve romantisch is. Maar zodra je geliefde hem opensnijdt wordt het schattige roze hartje dat binnenin verborgen zit zichtbaar. Hij moet er natuurlijk wel wat moeite voor blijven doen om de weg naar je hart te vinden 😉

De cake is afgewerkt met bijpassende roze botercrème en bestrooid met witte pareltjes. Leuk om te zien en erg lekker om te eten. Natuurlijk is hij ook heel lekker om er op andere speciale momenten van te genieten. Denk bijvoorbeeld aan een trouwerij. Vervang het hartje door de vorm van een beertje en hij is geschikt als lekkernij om je kraamfeest mee op te fleuren. Door het gebruik van kleurstof kun je het hartje elke kleur geven die je maar wilt. Speciaal voor Valentijnsdag kozen wij voor de kleur fuchsia roze. Maar een beetje femme fatale gaat natuurlijk voor knalrood.

Valentijnsdagcake maken

Benodigdheden:
• 2 bakblikken van 28 cm
• mixer met gardes
• beslagkom
• Koekjesvormpje in de vorm van een hart
• Bak spray
• garneerspuit

Ingrediënten:
Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt voor het bakken van 1 cake. Voor het maken van 2 cakes herhaal je natuurlijk gewoon onderstaande stappen.
• 1 pak Koopmans cake mix (goed voor 2 cakes)
• 200 gram roomboter of margarine
• 50 ml melk
• 3 eieren
• 200 gram witte basterdsuiker
• Poedersuiker
• Roze voedselkleurstof

Bereidingstijd:
Bereiding: 20 minuten
Baktijd: 60-70 minuten

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor

Vet het bakblik in met bak spray

Klop de boter zacht in een beslagkom met de mixer

Valentijnscake maken_baken voor Valentijnsdag_voeg suiker toe

Voeg 200 gram suiker toe en meng het geheel met een mixer tot een gladde massa

Valentijnscake maken_recepten voor Valentijnsdag

Mix de 3 eieren er één voor één doorheen en klop het op de hoogste stand tot een glad beslag. Doe dit minimaal 3 minuten. Zo wordt het lekker luchtig.

Bakken voor Valentijnsdag_recepten voor Valentijnsdag_DIY voor Valentijnsdag_tutorial

Voeg een half pak cakemeel en de melk geleidelijk toe en mix alles op de hoogste stand tot een glad beslag.

Valentijnsdag cake bakken_recepten voor Valentijnsdag_DIY_bakken voor Valentijnsdag

Voeg vervolgens een aantal druppels roze kleurstof toe en mix deze door het mengsel heen.

Valentijnsdag cake maken_Roze Valentijnsdag cake_bakrecepten voor Valentijnsdag

Wanneer je een egaal gekleurd beslag hebt, doe je het in een bakblik

Bak de cake in 60-70 gaar en goudbruin roze 😉

Terwijl je cake in de oven staat te bakken, kun je ondertussen het beslag voor de tweede cake maken. Herhaal bovenstaande stappen, maar voeg geen roze kleurstof toe. Zo behoudt je cake zijn natuurlijke kleur.

Haal de cake uit de oven en laat deze afkoelen.

Is de cake genoeg afgekoeld? Snijd hem dan in plakken.

Valentijnsdag cake bakken_recepten voor Valentijnsdag_DIY_bakken en koken voor Valentijnsdag

Pak de koekjesvorm en snijd vervolgens cakehartjes uit de roze cake.

Plaats de cakehartjes achter elkaar in het midden van het bakblik. Uit eigen ervaring weet ik dat het best lastig kan zijn om dit netjes te doen. Ze vallen om en wanneer je de plakken te fijn gesneden hebt, kunnen ze breken. Als je al het nieuwe beslag gemaakt hebt, kun je alvast wat de zijkant en de bodem van het bakblik bedekken. Zo kun je de hartjes er als het ware tegen aan/in drukken zodat ze iets meer grip hebben. En anders is mijn tip: zorg dat er meerdere handen in de buurt zijn om je te helpen.

Valentijnsdag_ Valentijnscake maken_bakrecepten voor Valentijnsdag_originele recepten voor Valentijnsdag

Vul de rest van het bakblik op met het gewone cakebeslag. De andere zijkanten en bovenop de hartjes.

Klaar? Plaats de cake in de oven en laat het weer 60-70 minuten bakken.

Bakrecepten voor Valentijnsdag_originele recepten voor Valentijnsdag

Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen.

Als hij afgekoeld is, snijd je hem in plakjes.

Valentijnsdag recepten_bakken voor Valentijnsdag_cake maken

Bon apetit!

Wil je je Valentijnscake nog iets feestelijker maken? Versier hem dan met roze botercrème en witte pareltjes. Dat geeft het cakeje net dat extra’s en zorgt voor een vrolijke aanblik.

Ingrediënten voor boter crème
200 gram roomboter of margarine
poedersuiker

  • Zorg dat de boter op kamertemperatuur.
  • Klop de boter in 5 minuten tot een romig en glad.
  • Voeg vervolgens geleidelijk de poedersuiker toe. Wij doen dit altijd naar eigen smaak en inzicht.
  • Voeg enkele druppels roze kleurstof toe.
  • Als je alle poedersuiker toegevoegd hebt, laat je de mixer nog even doordraaien.
  • Valentijnsdag_ Valentijnscake maken_bakrecepten voor Valentijnsdag
  • Schep vervolgens de botercrème in een garneerspuit.
  • Garneer het plakje cake met de boter crème en besprenkel het met de pareltjes. Wees creatief en versier hem op je eigen manier met verschillende soorten cupcake versiering.

Fijne Valentijnsdag!

Valentijnsdag 2015_ Valentijnscake_Valentijnscake maken_bakrecepten voor Valentijnsdag_ heerlijke recepten voor Valentijnsdag_botercreme maken

Josan
Trotse moeder van 3 lieve, grappige en intelligente dochters. Houdt niet (alleen maar) van roze maar ziet het leven wel door een roze bril. Geniet van kleine momenten en blogt voor moeders met dochters over moederschap, lifestyle, (natural) beauty, (kids) fashion, DIY's en alles wat ik leuk vind.

7 Comments

Praat mee!