Lifestyle Persoonlijk

Suit Supply Shameless

1 oktober 2010

Sinds ik enkele weken geleden de eerste paar foto’s van de Suit Supply Shameless Campagne zag, vond ik dat er iets over moest schrijven. Ik had al gezien dat de campagne het nodige stof deed opwaaien, maar tot nu toe was het een ver van mijn bed show.

Dat wil zeggen tot eerder op deze avond. Ik zag een folder liggen op het kastje waar ik altijd de binnengekomen post netjes op een stapeltje neerleg. Ik had geen idee hoe hij daar gekomen was. Ik had hem daar niet neergelegd. Vlug bladerde ik het door en bekeek uitgebreid de door  geschoten foto’s. Terwijl ik hoopte dat niet mijn 3 jarige dochter het ding er neergelegd had en puur uit nieuwsgierigheid het ook had doorgebladerd. (Ik ben er nog niet aan toe om haar bepaalde dingen uit te leggen).

In eerste instantie vond ik de foto’s wel mooi. Ik ben niet vies van bloot. Om als vrouw nu meteen elk bloot als ‘vrouwonvriendelijk’ te bestempelen vind ik een beetje te gemakkelijk. Naast klagers is er ook altijd wel een groep mensen die er wél positief tegenover staat.

SuitSupply_Shameless_man-kijkt-onder-jurkje_slipje_ad

Gewoon leuke platen

“We just love this nonchalant, but deliberate boob slip on the homepage of Suit Supply”, is de reactie. Er zit weliswaar veel suggestie in, veel seksuele suspense, maar dat is ook absoluut de bedoeling. Je zíet toch niks? Ja, hier en daar eenblote borst, maar in Nederland zijn we best wel wat gewend, hoor. Het zijn toch heel leuke platen?”, verdedigt hij de campagne in BN de Stem.

Ja, op het eerste oog zijn het inderdaad leuke platen. Het beeld is zinnenprikkelend en heeft erotische suspense, maar als je beter kijkt, valt je de afstand tussen de personages op. Het lijkt net alsof de man (in pak) en de vrouw behoorlijk op elkaar uitgekeken zijn en elkaar niet meer weten te bekoren. Een uitgebluste relatie waarbij men het nog net op kan brengen om seks te hebben. Gewoon, omdat dat gedeelte van de relatie nog wél aardig gaat of omdat je als vrouw niet altijd kunt zeggen dat je hoofdpijn hebt.

SuitSupply_Shameless_Nipple-slip_boob-slip_ad

Duracel konijn

Heel erg zielig vind ik de foto waarbij een man (in pak) een vrouw op de keukentafel ‘neemt’. Op het eerste oog gewaagd maar blijkbaar doet hij toch iets verkeerd. De vrouw doet meer moeite om het laatste slokje koffie (Nespresso what else?) uit haar kopje op te drinken dan dat ze nu onder de indruk is van het Duracel konijn achter haar die wat fantasieloos tegen haar aan staat te rijden.

Onbewust trek ik dan toch de lijn door naar de pakken van Suit Supply. Een man in een Suit Supply pak maakt op ons dames zo weinig indruk dat hij niet eens het sprankje hartstocht weet aan te wakkeren en we ook geen moeite nemen om in het heetst van de strijd hem het pak van zijn lijf te scheuren!

 • Reply
  Woordvoerder Suit Supply Shameless - GoodgirlsCompany
  12 maart 2015 at 17:38

  […] noemde ik de campagne voor Suit Supply Shameless nog schaamteloos saai. Daar denken ze aan de overkant van de plas toch anders over. De foto’s voor de campagne […]

 • Reply
  Ik houd van Polygamie - GoodgirlsCompany
  12 maart 2015 at 07:58

  […] alles wat ik schreef over de campagne van Suit Supply, denk ik dat je bij het zien van de titel van dit blog niet meer verbaasd je wenkbrauwen ophaalt. […]

 • Reply
  Ko van Dijk
  23 november 2010 at 12:11

  Ha, een redelijk nuchtere kijk op de campagne van Fokke de Jong. Ik heb er 4 columns aan besteed maar de pakken nauwelijks bekeken. Pas gisteren heb ik serieus de collectie bewonderd. Je hebt gelijk, de pakken zijn behoorlijk saai. Voorheen waren ze niet alleen goedkoper maar ook modieuzer.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Instagram

Volg mij op Instagram!