Babyspullen Moeder & Kind

Review Stokke Tripp Trapp Newborn Set

26 september 2015
Ervaringen Stokke New Born seat-GoodGirlsCompany-kinderstoel voor baby-ervaringen Stokke

Een van de babyproducten die hoog op mijn uitzetlijst stond, was een Stokke Tripp Trapp Newborn Set. Dit speciale kinderzitje voor baby’s is al weer een aantal jaren op de markt. Toch is mijn derde dochter pas de eerste die er gebruik van maakt. Datzelfde geldt voor een Stokke Tripp Trapp. Mijn andere dochters hadden een andere meegroeistoel. Maar voor dochter nummer 3 konden we een mooi exemplaar van Marktplaats op de kop tikken. Het Newborn setje had ik al. Deze hadden we meteen in een bestelling bij Babypark besteld. Benieuwd of ik het een aanwinst vind of niet? Lees dan snel verder.

Is een Stokke New Born seat handig-GoodGirlsCompany-ervaringen Stokke New Born Set

Tijdens mijn zwangerschap vroeg ik bij vriendinnen na of zij ook een Stokke Tripp Trapp Newborn Set hadden. De meesten antwoordden ontkennend. Ze vonden een Maxi-Cosi op tafel ook prima kunnen. Ik kan me voorstellen dat als je met zijn tweeën bent en je krijgt een baby erbij dat je dan nog genoeg ruimte hebt op een grote eettafel. Maar in huishouden GoodGirlsCompany zitten er al 2 volwassenen en 2 kinderen aan tafel. Inclusief borden, bestek en pannen. Er is niet echt heel veel ruimte om ook nog een baby in autostoeltje midden op de tafel te zetten. Zeker niet tot de leeftijd waarop ze nu echt in een kinderstoel kan zitten. Wij hadden een handige oplossing nodig. Met dat idee in het achterhoofd kocht ik de Newborn set van Stokke voor de Tripp Trapp.

Stokke Tripp Trapp Newborn speelset

Speelgoedhanger zodat je kindje lekker kan spelen

Hoe werkt de Stokke Tripp Trapp Newborn Set

Wanneer je een nieuwe set koopt zitten er een aantal onderdelen in de doos. Allereerst het zitje met de bekleding. Ook zit er een speelgoedhanger bij die je op het zitje kan monteren. Hier kan je vervolgens iets aan hangen zodat je kindje kan spelen wanneer het in haar stoeltje zit. Ook niet onbelangrijk zijn de verlengde glijders zodat de Tripp Trapp stabieler staat. Je moet er niet aan denken dat wanneer je kindje iets groter is, zij zich met zo’n kracht tegen de tafelrand afzet dat ze omvalt. Zekerheid voor alles vandaar dat ze er in zitten zodat hij stevig staat. En natuurlijk vind je een handleiding en garantiebewijs.

Stokke Tripp Trapp Newborn set

stevige driepuntsgordel

Past de Stokke Newsborn Set op alle Tripp Trapps?

In eerste instantie dacht ik dat de Stokke Tripp Trapp Newborn set op alle Tripp Trapps bevestigd kon worden. Maar dat bleek niet zo. Dus wanneer je net zoals ik via Marktplaats een tweedehandse aanschaft is het raadzaam om hier rekening mee te houden. Ik vroeg Stokke via Twitter om raad. Wat ik me zo kan herinneren past het setje op Tripp Trapps die gemaakt zijn vanaf 2009.

hoe zie je of de Stokke Newborn Set goed gemonteerd is

aan de indicatoren, zie je of hij goed gemonteerd is.

Hoe monteer je de Stokke Tripp Trapp Newborn Set?

Montage op een Tripp Trapp kinderstoel is eigenlijk best wel simpel. Aan de zijkant zitten twee schuiven die je moet in knijpen. Vervolgens plaats je het stoeltje op de rugleuning van de Tripp Trapp. Hoe je weet of hij goed bevestigd is? Als hij goed is bevestigd zijn de indicators aan de zijkant groen. Duidelijker wordt het niet.

Review Stokke Newborn Set-Stokke New born seat-GoodGirlsCompany

Review Tripp Trapp Newborn Set

Eigenlijk heeft Miss C er al vanaf haar geboorte in gezeten. Toen ze pas geboren was, was het echt een heel klein hummeltje in het zitje. Maar dat heb je ook met een autostoeltje. Met een dekentje over zich heen zat ze heerlijk warm. Soms was ze wakker maar meestal sliep ze. Pas vanaf een maand was ze lang genoeg wakker om het ook echt mee te maken. Dan keek ze aandachtig om zich heen. Genoot ervan om ook lekker dichtbij ons te zitten tijdens de avondmaaltijd. Maar normaal vind ze het ook leuk om er in  te zitten. Vanuit haar zitje heft ze goed zicht op alles. Of ik haar nu in de keuken neerzet zodat ze mij kan zien koken of op een strategische plek in de kamer zodat ze haar zusjes in de gaten kan houden.

Voordelen

 • bruikbaar vanaf dag 1
 • bekleding uitwasbaar
 • gebruiksgemak
 • riempjes in hoogte en breedte verstelbaar
 • hoge zit waardoor kindje ook echt aan tafel zit
 • makkelijk te monteren
 • handige indicator om te zien of het zitje goed op de Stokke Tripp Trapp is gemonteerd.

Nadelen

 • voor mij geen

Ook leuk om te lezen:

Stokke Tripp Trapp Newborn set

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+, Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!