Baby's en kinderen Lifestyle Opvoeding Spelen

SmoeltjesSchrift dagboek

16 februari 2015
Scrivomedia-SmoeltjesSchrift-dagboek voor hoogbegaafde en hoogsensitieve kinderen-GoodGirlsCompany

Als kind beleefde ik veel plezier aan het bijhouden van een dagboek. Hier schreef ik niet dagelijks in, maar toch wel regelmatig. De dag van mij afschrijven werd een vast ritueel. Nu vele jaren later vind ik het grappig om te lezen wat ik toen meemaakte en dacht. Datzelfde gun ik mijn dochters ook. En als moeder stimuleer ik het dat ze in schriftjes hun gedachten opschrijven. Daarom was ik ook erg enthousiast om te lezen dat uitgeverij Scrivo Media het SmoeltjeSchrift op de markt brengt. Een dagboek voor kinderen van nu.

In het SmoeltjesSchrift kunnen kinderen op een prettige manier de dag van zich ‘af schrijven’. Maar het boek biedt meer: herkenning, begrip, uitleg en tips, speciaal voor hoogsensitieve en/of hoogbegaafde kinderen, die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Want, is het motto van het boek, iedereen verdient een smile op zijn gezicht.

SmoeltjesSchrift_dagboeken voor kinderen_dagboek voor hoogbegaafde kinderen_dagboek voor hoogsensitieve kinderen-GoodGirlsCompany

Gevoelens uitdrukken met smileys

Het SmoeltjesSchrift is een speels vormgegeven invuldagboek voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar. Zij kunnen elke dag, aan de hand van de populaire smileys, hun gevoelens uitdrukken. Van heel vrolijk tot heel verdrietig en alles daartussen in. Ook krijgen ze een aantal vaste en wisselende zinnen voorgelegd, zoals: ‘Vandaag heb ik voor het eerst…’ óf ‘Ik heb wel/geen zin in morgen, want…’. Kortom: een vrolijk en gestructureerd hulpmiddel om de dag goed af te sluiten en alvast vooruit te kijken.

Goed zoals je bent

Elke dagboekpagina bevat een leestekstje, speciaal bedoeld voor gevoelige kinderen. Hierin worden belangrijke onderwerpen als piekeren, faalangst, een negatief zelfbeeld en te veel prikkels behandeld. De tekstjes hebben steeds één centrale boodschap: het kind is goed zoals het is. Dit alles is eenvoudig en luchtig opgeschreven, zodat de kinderen zich er gemakkelijk in kunnen herkennen. Ze leren zo om zelfstandig om te gaan met hun gevoelens én steviger in hun schoenen te staan.

Scrivo Media

Auteur Josina Intrabartolo is samen met haar man Mark het brein achter uitgeverij Scrivo Media. Vijf jaar geleden brachten ze hun eerste boek op de markt. Dit naar aanleiding van hun eigen kinderen, die hooggevoelig zijn en waar ze geen geschikt kinderboek voor konden vinden. Inmiddels is Scrivo Media gegroeid en zijn er verschillende, hoogwaardige titels gelanceerd, zoals de succesvolle Langmuts-reeks (voor 4-8 jaar). Het SmoeltjesSchrift sluit naadloos aan op de huidige collectie.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Instagram

Volg mij op Instagram!