Geen categorie

Pölka

489 views
Op een van mijn vele zoektochten ‘Down Under’ ontdekte ik het merk Pölka. Nou ja ontdekte? Als ik eerlijk ben, kon ik niet om Pölka heen. De felle kleuren, de futuristisch geïnspireerde look die refereert aan Scandinavische mode maar met een knipoog naar de jaren 60 van de vorige eeuw en de mini-Mod look moest en zou dan ook weten wie er achter dit merk zat. Gelukkig kreeg ik daar al snel antwoord op per e-mail.

Pölka is het troetelkind van Jo en Marika. In de zomer van 2008 lanceerden ze hun eerste collectie. Tot dan toe hadden beide vrouwen altijd al een onderscheidende stijl waarmee ze erg van elkaar verschilden. Jo ziet er geweldig uit in een style die je het beste kan omschrijven als futuristisch, Scandinavisch en Mod. Ze is dol op grijs- en zwarttinten. Heeft meer oog voor de details van een kledingstuk dan uit welke kleur het gemaakt is.

De smaak van Marika is weer een totaal ander verhaal. Ze is helemaal weg van alles wat met de jaren 60 en 70 te maken heeft en is dan ook van mening dat ze in het verkeerde tijdperk geboren is. Mod mini-jurkjes, en jaren ’70 maxi-rokken zijn helemaal haar ding. Ze is gek van verschillende stijlen, kleuren en retro-stoffen.
Ondanks dat hun persoonlijke smaken zo verschillen zijn Jo en Marika het altijd met elkaar eens wanneer het om het ontwikkelen van een kindercollectie gaat: het moet een mix van beide stijlen zijn.

Pölka kinderkleding-kindermoedeblog-GoodGirlsCompany-mama blog-kinderkleding uit Australie

Pölka is kinderkleding om in te spelen en te feesten

De eerste ideeën voor een kindercollectie ontstonden toen ze hun smaak op hun eigen kinderen uit probeerden. Dezelfde style alleen een maatje kleiner. Sindsdien werken Jo en Marika hard aan Pölka. Ze ontwikkelden hun smaak verder, boorden nieuwe bronnen aan en breiden hun team en fans uit.

Pölka streeft er voortdurend naar om opvallend gedetailleerde outfits te ontwerpen met leuke kleuren, prachtige patronen en op Scandinavië geïnspireerde retro-prints die prachtig staan bij kleine kinderen. Maar bovenal kleding waar je goed in kan spelen en feesten.

Sinds februari is Pölka uitgebreid met Geogami. Een merk speciaal voor tieners. De wintercollectie is fris, eigentijds met een dikke knipoog naar hoe mensen in de jaren’60 dachten dat wij er in 2010 uit zouden zien. Het mixt jaren ’60 Mod cultuur met retro sciencefiction en Tokyo en Scandinavische streetstyle. Wij moeten nog even geduld hebben…tot aankomend najaar want Pölka ziet er naar uit om dan Pölka en Geogami ook in Europa te lanceren!

Polka Geogami-kinderkleding voor grote meiden-meisjeskleding-kindermodeblog-GoodGirlsCompany-mama blog

Review Pölka

Het duurde even voordat Pölka mijn e-mail beantwoordde maar toen het antwoord kwam, was het ook meteen hele uitgebreid. Marika zelf had moeite genomen mijn e-mail te beantwoorden en haar enthousiasme was tussen de regels door te lezen. Het is datzelfde enthousiasme, liefde en overgave waarmee ze Pölka’s kleding maakt. Het is dan ook geen wonder dat Pölka in haar eerste jaar als door Kidstylefile verkozen werd tot ‘Best New Australian Kidswear Designer’. Ook ’s wereld meest bekende modepeuter van deze tijd, Suri Cruise, werd al in een van hun creaties gespot. Pölka is dan ook een welkom aanvulling en ik kan niet wachten tot het najaar!

Tot die tijd koop je Pölka bij:
Minifashionista
Little pinwheel
Kidostore

Josan
Trotse moeder van 3 lieve, grappige en intelligente dochters. Houdt niet (alleen maar) van roze maar ziet het leven wel door een roze bril. Geniet van kleine momenten en blogt voor moeders met dochters over moederschap, lifestyle, (natural) beauty, (kids) fashion, DIY's en alles wat ik leuk vind.

Praat mee!