Mama

Organiseer de perfecte babyshower

5 oktober 2015
Hoe organiseer je de perfecte babyshower-spelletje voor op een babyshower

De eerste keer dat ik een babyshower op tv zag, was ik verkocht. Het leek mij superleuk om voor de geboorte van je kindje even een moment te hebben met je girl squad. Vriendinnen heb ik genoeg. Maar toch is het organiseren van de perfecte babyshower voor een zwangere vriendin toch wel even een dingetje. Uiteindelijk is het toch iets dat je naast je baan of gezin moet doen. En als je zoiets doet wil je natuurlijk wel de perfecte babyshower organiseren. Vooral dat laatste legt de lat erg hoog. Gelukkig heeft Westwing een service waarmee het organiseren van de perfecte babyshower een eitje is.  Je vindt er inspiratie voor lekkere hapjes, handige cadeautips voor je babyuitzet, mooie decoratie en natuurlijk leuke spelletjes.

Hoe organiseer je een babyshower-spelletjes voor op een babyshower-Westwing Babyshower

Van oorsprong werd een babyshower alleen voor het eerste kind georganiseerd. Ervaring leert dat je daarna voldoende babyspulletje hebt voor eventuele daaropvolgende kinderen. Ook was het een feetje waarop alleen je vriendinnen waren uitgenodigd. Maar tijden veranderen. De komst van een baby betekent feest en dat mag gevierd worden. Zowel met vriendinnen als familie en waarom 1 keer als je het ook 3 keer kan doen? Het kost een beetje organisatie maar dan heb je ook wat.

Organiseer de perfecte babyshower met Westwing
Woonwarenhuis Westwing snapt dat de hippe moeder van nu het druk heeft. Daarom heeft het een concept bedacht waarmee je de perfecte gastvrouw kan zijn. Niet alleen voor een babyshower maar ook voor een girls night, romantisch avondje en housewarming party. Dit scheelt jou weer avonden websites af zoeken naar leuke ideeën en een lamme hand van het verzamelen van de pins op Pinterest.  De gastvrouw service kun je eigenlijk het beste zien als een pagina boordevol inspiratie. Zo zijn er lekkere makkelijke recepten zoals aardbeien in bladerdeeg en natuurlijk cupcakes.

Hapjes voor op een babyshower-makkelijk een babyshower organiseren

Maar naast hapjes is een mooie aankleding met prachtige accessoires natuurlijk ook een must. En laten ze daar bij het woonwarenhuis nou lekker veel verstand van hebben. Maak je eigen sweet table. Kleed hem mooi aan met een tafelkleed en wat nonchalante paper pom poms of honey combs. Naast de sweet table is de cadeautafel natuurlijk belangrijk. Ook deze versier je met linten en andere vrolijke accenten.

En als laatste zijn er natuurlijk de spelletjes. Tijdens de zwangerschap van Miss B kreeg ik wel een babyshower. Enkele spelletjes die we toen speelden zijn:

 • raad de buikomtrek. Iedere aanwezige moet een stuk wol afknippen dat volgens haar overeenkwam met de grootte van mijn buik. Degene die er het dichtst bij zat won.
 • raad de geboortedatum. Iedere deelnemer schreef op een lootje de geboortedatum op en een wens voor de moeder. Dit werd in een pot gedaan. Tijdens de weken die daarna kwamen, opende ik regelmatig even een lootje om de lieve tekstjes en berichtjes te lezen. Volgens mij wa ser uiteindelijk niemand die de juiste datum had, maar om tijdens de laatste zware loodjes de lieve berichtjes te lezen, vond ik geweldig.

Meer leuke babyshower ideeën vind je op de pagina van Westwing.

Heb jij ook een babyshower gehad? Of heb je deze wel eens georganiseerd?

*Dit is een samenwerking met Westwing

 • Reply
  Zippora
  6 oktober 2015 at 08:29

  Ik heb de afgelopen jaren zoveel babyshowers georganiseerd met de meest verschillend uiteenlopende thema’s. Nu ben ik (Miss lat-misschien-te-hoog-gelegd) zelf aan de beurt en ze willen me al blokkeren want ik “bemoei” teveel…lol

  • Reply
   Josan
   7 oktober 2015 at 07:47

   Bridezilla’s kende ik al maar vrouwen die los gaan over hun babyshower vind ik ook wel grappig.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Instagram

Volg mij op Instagram!