Kerst Lifestyle

Onze favoriete kerstmuziek

19 december 2016
Onze-favoriete-kerstmuziek-GoodGirlsCompany

Ik ben dol op kerstmuziek. Al van kinds af aan. Toen ik nog maar een klein Josannetje was hadden wij een cassettebandje met kerstmuziek. Het liefst luisterde ik die het hele jaar door. Alleen dat vond mijn moeder niet zo’n geslaagd idee. Vandaar dat hij pas rond advent de cassetterecorder in ging.

Nu ik zelf moeder ben en cassetterecorders hebben plaats gemaakt voor cd-spelers en die weer voor mp3 en Spotify lijstjes, kan ik kerstmuziek luisteren wanneer ik wil. En daar schaam ik mij ook niet voor. Zo deelde ik afgelopen zomer zonder gêne dat terwijl het buiten bloedheet was, wij naar Flappie luisterden. De oudste meiden kunnen die inmiddels woord voor woord mee zingen. Totdat ze op het eind niet meer gewoon kunnen zingen van het lachen omdat ze inmiddels de clou begrijpen.

Kerstmuziek in huize GoodGirlsCompany

Mijn dochters zijn net zo dol op kerstmuziek als ik. Zowel de religieuze als de populaire liedjes die je op de radio hoort, kennen ze. Ze kunnen net zo goed genieten van een in the Bleak Midwinter meerstemmig gezongen door een koor als All I want for Christmas. Ze krijgen het vanaf babyleeftijd naar binnen gegoten. De radio gaat harder en zelfs Miss C kan inmiddels al vrolijk op de maat mee klappen terwijl haar zussen samen uit volle borst in koor meeblèren. Het is niet eens een bijzondere verdienste, ze hebben later vast niks aan, maar stiekem maakt het me toch een beetje trots. Toen ik voor het aftellen naar Kerst adventsproject een activiteit mocht kiezen, kon het dan ook niet anders dan dat ik zou kiezen voor Kerstmuziek. Dat kan ik natuurlijk zo breed mogelijk invullen, maar het leek mij gewoon leuk om de favoriete kerstmuziek van de meisjes van GoodGirlsCompany te delen.

Onze favoriete kerstmuziek

Wat was het moeilijk om uit het grote aanbod aan kerstliedjes er 10 te kiezen. Maar uiteindelijk hebben we als graadmeter genomen; wat vinden wij nu leuk en krijgen we een instant kerstbelletjes gevoel van? Dus zie hier ons lijstje.

1 All I want for Christmas


Maakt niet uit of het hartje zomer is. Dit liedjes zorgt voor mijn ultieme kerstgevoel.

2. Oh Holy night

Een prahtige kerstlied. Goed gezongen ( ]en dan vooral de hoge noten) krijg ik er kippenvel van.Deze Glee versie vind ik leuk omdat ik gek op Glee ben.

3. Feliz Navidad

De ouderwetse klassieker vinden we al helemaal leuk. Maar dit clipje van Walk of the earth maakt het nog net iets grappiger.

4. Flappie – Youp van ‘t Hek

5. Light of Christmas- Owl City

6. Mary did you Know- Pentatonix

7. Wonderfull Dream – Melanie Thornton

Yep het liedje dat je in de reclame zag van een frisdrankmerk.

8. Christmas Time- Backstreet Boys


Ja, ik weet wat ik over de Back Street Boys schreef,maar blijkbaar heb ik deze toch mee gekregen 😉

9. Merry Christmas, Happy Holidays – *N Sync

Ja, ik durf om NSync achter de Bach Street Boys te zetten. Mara het is en blijft een guilty pleaure. Alleen al die kleding ;-D

10. Santa tell me- Ariana Grande

Dit is echt denk ik wel de favoriet van Miss B. Suikerzoet zodat je tandglazuur eraf spat, maar stiekem vind ik het wel schattig hoe enthousiast ze er van wordt.

Andere kerstactiviteiten

Gisteren kon op Maak het het vrolijk zien hoe je een samen met je kinderen een leuke kerstboom knutselt. Morgen krijg je van Minke inspiratie voor lekkere recepten voor het kinderkerstfeest.

[inlinkz_linkup id=680263 mode=1]

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram, Facebook of YouTube?

Afbeelding via Shutterstock

 • Reply
  Marsha
  20 december 2016 at 19:06

  Oh god nee niet flappie! haha. Die andere vind ik dan wel weer goed! 😉

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  20 december 2016 at 09:58

  Ik vind Bert en Ernie – “Ik bne een kerstbal” ook leuk.

  Mooi lijstje!

 • Reply
  Van Gaans
  19 december 2016 at 21:40

  Ik ben ook echt dol op kerstmuziek, de playlist gaat in november al aan!
  When Christmas Comes van Mariah Carey & John Legend is al een aantal jaar mijn favoriet. Maar ik kan zo nog 10 favorieten opnoemen 😀

 • Reply
  Els
  19 december 2016 at 18:37

  Mariah is mijn grootste favoriet!

 • Reply
  Yolanda
  19 december 2016 at 15:37

  Leuke lijst met kerstliedjes, van sommige liedjes krijg ik gelijk de melodietjes in mijn hoofd.

 • Reply
  Marijke
  19 december 2016 at 13:27

  Oh je hebt pentatonix er tussen staan! Zo mooi!
  De versie van Glee ken ik nog niet, dus die ga ik zo even luisteren!

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!