Lifestyle

8 Musthaves voor reizen met kinderen

27 februari 2016
Musthaves voor reizen met kinderen

Voordat ik kinderen kreeg, dacht ik dat het onmogelijk was om met kleine kinderen te reizen. Inmiddels weet ik wel beter. Onmogelijk is het niet. Wel moet je je gewoon wat beter voorbereiden. Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer echt een probleem. Dagelijks worden er producten ontworpen om het ouderschap te vergemakkelijken.

Reizen met kleine kinderen-wat heb je nodig

Op reis hanteer ik altijd het credo dat ik zo licht mogelijk wil reizen. Het is de kunst van het weglaten van spullen die ik echt nodig heb. Maar ook rekening houdend met wat ik eventueel wel nodig zou kunnen hebben. Je zal altijd zien dat die kiezen doorkomen terwijl jij op vakantie bent in Verwegistan. Dan is het wel zo prettig als je gewoon paracetamol bij je hebt die geschikt is voor je kleintje.

Paracetamol

Bovenstaand voorval over die tandjes is gebaseerd op onze reis naar Rhodos. Gelukkig hadden we wel een aantal zetpillen bij ons. Dat maakte het net iets aangenamer voor Miss B toen ze moe van de warmte en slecht slapen ook nog tandjes kreeg.

Draagdoek/draagzak

Een voordeel van reizen met kleine kinderen is dat je meestal vrij snel mag baarden. Yep je komt laat aanzetten en geheid dat je de wachtende rij voorbij kan schuifelen, want klein kind. Zodra je je bagage inclusief buggy of kinderwagen hebt ingecheckt, moet je of je kind de hele tijd dragen of je stopt haar in een draagdoek. Dit laatste doen wij dus altijd. Je kan hem al omhangen of opgevouwen in je tas stoppen. Mijn dochtertjes slapen er altijd goed in en ik heb mijn handen vrij.

Afleiding

Het wordt inmiddels beter met de oudste meiden, maar ooit hadden ze een spanningsboog van 20 minuten. Hierna was langer stilzitten een behoorlijke uitdaging. Wat meestal betekent dat je als ouders fulltime bezig bent je kroost te entertainen. En dat de hele reis lang want je wilt geen boze blikken in jouw richting omdat jouw kinderen het hele vliegtuig bij elkaar gillen. Voor elke reis verzamel ik maanden van tevoren verschillende leuke dingen. Alles wat nieuw is, vinden z leuk. Boeken, knuffels, kleurboeken, reisspelletjes stop ik in een eigen rugzakje die ik ze tijdens het baarden geef. Zo zijn ze meetal wel even zoet.

Reispilletjes

Voor opstijgen of landen neem ik altijd een pilletje tegen luchtziekte. Zonder gaat het meestal verkeerd. En ik vind niks zo irritant dan zelf kotsmisselijk zijn en in die staat ook nog voor mij kroost zorgen. Of mijn dochters luchtziek zijn, weet ik niet maar ze krijgen van mij altijd wel standaard een stukje. Voorkomen is beter dan genezen.

Thermometer

Ik heb niet de gave om met blote handen aan te voelen of mijn kinderen koorts hebben. Laat staat hoeveel. Daarom heb ik een oorthermometer bij me. Weet ik precies waar ik aan toe ben.

Kopie van paspoorten

Zo hoef ik de paspoorten zelf niet overal mee naar toe te slepen. E ik vin het handig mocht ik ze kwijt raken.

Name Tags

Op de luchthaven of op reis in het land van bestemming telkens wanneer ik de deur uit ga met mijn kinderen dragen ze een name tag met hun naam en mijn telefoonnummer. We zijn elkaar nog uit het oog verloren maar voor het geval dat vind ik het handig dat ze mij kunnen bereiken.

Luiers

Een heel pak Pampers heb ik niet nodig, maar een paar losse luiers om de reis door te komen of andere noodgevallen is wel handig. Dat geldt ook voor billendoekjes en eventuele crème .

Dit zijn een aantal van mijn musthaves voor reizen met kinderen. Wat vind jij onmisbaar tijdens het reizen?

Liefs Josan

  • Reply
    Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla
    27 februari 2016 at 20:29

    Oef tandjes die doorkomen tijdens vakantie lijkt mij helemaal niet prettig. Onmisbaar voor mij zijn de vochtige doekjes en altijd een schoon drinkflesje voor de kinderen.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Instagram

Volg mij op Instagram!