Opvoeding

Mommy Monday winactie Vraag maar!

19 comments947 views
Vraag-maar-vragenspel-ouder-kind-GoodGirlsCompany

Vraag maar! is een vragenspel dat Elma van Vliet ontwikkelde voor ouders en kinderen. Het spel bevat verschillende kaartjes. Door er over in gesprek te gaan met kind, leer jij haar beter kennen en zij jou ook. Vandaag maak je kans op je eigen setje Vraag maar!

Praat jij met je kind of tegen je kind? Er zit namelijk best een verschil tussen deze twee manieren van een gesprek voeren. Daar werd ik mij pas bewust van toen mijn jongste dochter geboren was. Met haar zussen was ik gewend om te praten als in dat we samen een gesprek hadden. En toen kwam Miss C. Op huilen na, kwam er niet echt veel geluid uit. Ik merkte dat het voor mij heel onwennig was om tegen haar te praten. Door mijn oudere dochters was ik ongemerkt een moeder geworden die heel veel met haar kinderen praat. Ik wil weten wat ze bezighoudt, en we schuwen geen enkel onderwerp.

winactie-Vraag-maar-vragenspel-ouder-kind-GoodGirlsCompany

Vraag maar!

Vraag maar! Werd ontworpen door Elma van Vliet. Zij is onder andere bekend van de Mam, vertel eens boeken. Boeken die ouders, grootouders en andere helpen om echt contact te hebben met hun (klein) kinderen. Maar ook om grote en kleine herinneringen te maken. Vaak vormen ze het startpunt voor goede gesprekken.

Vraag maar! Ligt eigenlijk ook in het verlengde hiervan. In de drukte van alledag is het vaak lastig om een momentje van quality time met je kinderen te hebben. En meer dan “goed” hoor je ook vaak niet van kinderen wanneer je vraagt “Hoe was het vandaag op school?” Het is een uitdaging om er achter te komen wat je kind bezighoudt. Of ingang te vinden in de belevingswereld van je kind zonder dat ze dat als bemoeizucht ervaren. Vraag Maar!, helpt je spelenderwijs om meer over elkaar te weten te komen. Wat kan je kind bijvoorbeeld beter dan jij? Of wat vind je kind raar aan grote mensen? Zelf vond ik de antwoorden die mijn dochters geven op de vraag “waarom denk je dat het leuk is om jouw moeder te zijn?” Erg leerzaam.

vragenspel-Vraag-maar-ouder-kind-GoodGirlsCompany

Vraag maar! proberen met de meiden

Vraag maar! Is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en geschikt voor twee personen. Wat is nu een leuker moment om zoiets te spelen dan op Moederdag? Ik vroeg mijn beide dochters het hemd van het lijf. Sommige antwoorden waren verrassend en anderen vermoedde ik al. Ook is het leuk om je fantasie de vrije loop te laten. Het verhaal dat ik moest verzinnen waarin Miss B en ik allebei in voor kwamen, zal niet snel worden vergeten. We hadden tranen van het lachen.

Het leuke aan Vraag maar! Is dat je het kan spelen door alle kaartjes te behandelen. Maar je kan het ook spelen door op een vast moment een kaartje te lezen. Zoals elke dag een. Door het handige reisformaat ken je het ook onderweg spelen. Wat voor ons wel handig is. Meestal hebben wij hele goede gesprekken ’s Ochtends in de auto. Nu kunnen we dus een kaartje trekken.

vragenspel-Vraag-maar-gezelschapspel-ouder-kind-GoodGirlsCompany

Win de Vraag maar!

Vraag Maar! is sinds 8 mei verkrijgbaar bij boekhandels, kinderboetieks en webshops. Er is een versie voor vaders en voor moeders. Het spel kost € 15,- Speciaal voor Mommy Monday mag ik 1 kaartensetje van Vraag Maar! weggeven onder een van mijn lezers.

Wat moet je daar voor doen?

Voorwaarden

  • Je moet lid zijn van de GoodGirlsCompany op Facebook
  • Laat in de reactie hieronder je naam achter (met een geldig e-mailadres)
  • Laat op Facebook onder de actie weten dat je meedoet.
Extra kans maken?

Let op: Om kans te maken op deze leuke prijs moet je lid zijn van de GoodGirlsCompany Facebookpagina. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. Deze actie loopt tot en met maandag 22 mei 2017.  De winnaar krijgt na 23 mei  via e-mail persoonlijk bericht van mij. Je verplicht jezelf om binnen 48 uur na ontvangst van e-mail te reageren. Doe je dit niet, dan kom je te vervallen als winnaar en kies ik een andere. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Winnaars worden getrokken door middel van random loting dus zielige verhalen hebben geen zin.

Wie ga jij deze Moederdag blij maken en heb jij nog leuke tips?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product.

Josan
Trotse moeder van 3 lieve, grappige en intelligente dochters. Houdt niet (alleen maar) van roze maar ziet het leven wel door een roze bril. Geniet van kleine momenten en blogt voor moeders met dochters over moederschap, lifestyle, (natural) beauty, (kids) fashion, DIY's en alles wat ik leuk vind.

19 Comments

  1. Dit vind ik heel origineel en zou er graag mee aan de slag gaan. Ben erg benieuwd naar alle vragen en vooral de antwoorden van mijn meiden!

Praat mee!