Opvoeding

Je kind outsourcen, is dat in?

24 november 2016
je-kind-outsourcen-is-dat-in-goodgirlscompany

Nachtnanny’s die op je kind passen zodat jij weer even de 8 uur aantikt. Verwende adolescenten die bij wijze van proef even een baby kunnen huren. Kinderen outsourcen lijkt helemaal de next best thing. Nog even en je hoeft de bevalling en opvoeding niet eens meer zelf te doen.

Ik kan me de woorden van mijn afdelingsmanager op stage nog goed herinneren “Alles wat je niet leuk vindt of niet goed kan, moet je outsourcen”. Zij voegde de daad bij het woord door wekelijks een aantal keren met het gezin in een etablissement enkele huizen verderop te eten. En kwam dit niet uit? Dan brachten ze het gewoon naar haar toe. Zelf had ze er geen tijd voor. Ze werkte meer dan 40 uur in de week. Man ook. Naast vaste kok had ze ook een schoonmaakster want de overige tijd thuis wilde ze graag aan leuke momenten met haar kinderen besteden. Ze worden zo snel groot…. En kijk, dat snappen we.

Kinderen outsourcen

Toen ik jaren later zelf kinderen kreeg, was zij mijn lichtend voorbeeld. Ik werkte ook ‘gewoon’ 32 uur in de week. Dochter ging naar het kinderdagverblijf en dat was prima. Al die mensen die zeurden over dat je geen kinderen neemt om ze daarna in het kinderdagverblijf te stoppen, daar had ik geen boodschap aan. Kinderen neem je niet. Je krijgt ze.

Elke ouder die ooit zelf kinderen op de wereld heeft gezet, weet dat die quality time overdag leuk is. Maar het kan niet op tegen de quality time in de nachtelijke uurtjes. Als de hele wereld stil en vredig is en je je afvraagt of de buren ook vinden dat jouw kleine ‘een goed stel’ longen heeft. Dat zijn toch echt wel de uurtjes waarin blijkt of een vent een man is en een meisje een vrouw. Momenten die je niet kan outsourcen. Als je ze doormaakt is het pittig. Soms lijk je er bijna aan onderdoor te gaan. Maar wanneer je achteraf terugkijkt, besef je: Wonderwoman haalt het in de verste verte niet eens bij jou!

Ik ben gezegend

Ik heb het me wel eens afgevraagd. Of het moederschap me niet gewoon heel makkelijk is komen aanwaaien. Zonder het intense verdriet van onvruchtbaarheidsperikkelen, miskramen, traumabevallingen of depressies. Ik bedoel; wat weet ik nou? Nee, mijn zwangerschappen gingen niet over rozen. Maar geen betere reality check dan een rondje in je vrienden- en kennisenkring. Dan knijp ik mij toch maar in mijn handjes.

Ongepland zwanger zijn, is even een shock. Maar uiteindelijk ook niet het einde van de wereld. Er viel altijd wel een mouw aan te passen. En nu achteraf had ik het zelf niet eens beter kunnen bedenken. Drie geweldige maar bovenal gezonde dochters. Mensen wat ben ik gezegend.

Momenten die ik niet had willen outsourcen

Het is dat besef wat mijn brandstof is op de mindere momenten. Want mindere dagen heb je als moeder ook. Moederschap is zo nu en dan eentonig, saai, zwaar, slopend en laten we eerlijk zijn; je doet ook maar wat. Maar ergens is een moeder wiens kinderwens misschien wel nooit in vervulling gaat. Of een moeder wiens kind het eerste jaar al vaker het ziekenhuis van binnen heeft gezien dan haar eigen huis. Een moeder die liever wakker ligt door haar kind dan de zorgen die ze er over heeft.

Met dat in gedachten, valt het nachtelijke gespook dan toch ook een stuk beter te verdragen. Vind ik het niet erg dat een van ons de BOB moet zijn na een feestje want stel dat dreumes in de nacht naar de huisartsenpost moet. Kan die smartphone wel even wachten want alleen in het hier en nu zijn, is niet saai. Het is juist alles. Zo nu en dan hulp ik schakelen is niet erg. Zeiden we allemaal maar eerlijk wat we nodig hebben. En durfden we ons allemaal maar kwetsbaar op te stellen wanneer het ons boven de pet gaat. Maar kies niet op voorhand al voor weg van de minste weerstand.

Vraag jij makkelijk hulp aan anderen?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Nanny via Shutterstock

 • Reply
  Lees mee #5: mijn favoriete blogs van de afgelopen week - Lotus Writings
  25 december 2017 at 11:23

  […] ook probeert- het zelf niet half zo goed zou kunnen. Dat gebeurde laatst, toen Josan dit blog over nachtnanny’s publiceerde. En als je dan toch bij GoodGirlsCompany rondhangt, lees dan gelijk dit stuk over […]

 • Reply
  Merel
  24 november 2016 at 15:11

  Helemaal mee eens. Ik vraag niet gemakkelijk hulp aan anderen nee, daarom lopen we nu al zeventien maanden elke nacht te tobben. Maar uitbesteden? Nee, ik kan me niet voorstellen dat ooit te doen. Het houdt heus wel op voor ze zestien is, denk ik dan maar 🙂

 • Reply
  Van Gaans
  24 november 2016 at 09:24

  Iedereen moet zijn of haar leven invullen zoals het hen goeddunkt. Ik vraag niet snel hulp/oppas omdat ik het liefst zelf bij mijn kinderen ben en alles het liefst zelf doe op mijn manier. Dag en nacht. Ik slaap liever niet dan dat ik een nacht nanny inhuur. Ik vind het sowieso een raar idee dat er snachts iemand rondspookt in de kamer van mijn kinderen. Mijn dochter is 1 jaar en slaapt nog niet door. Maar dat is ook een kant van het moederschap, ik ben heel erg blij dat ik dat mee mag maken. Moeder zijn van twee prachtige kinderen, 24 uur per dag.

 • Reply
  Carlijn
  24 november 2016 at 07:44

  Iedereen moet zelf weten hoe hij het moederschap invult. 40 uur werken en een kok hebben? Prima hoor, maar mijn keuze zou het niet zijn. Dat jij ‘gewoon’ 32 uur werkt(e) en je kindjes naar het kinderdagverblijf bracht/brengt, helemaal prima. Wie zijn mensen om daar een mening over te hebben? Ik heb zelf veel moeite met hulp vragen. Mijn ouders en schoonouders passen een paar uur per week op als ik werk, maar dit hebben zij zelf aangeboden en had ik ze hoogstwaarschijnlijk nooit zelf gevraagd. Daarnaast vind ik het heel lastig om mijn schoonouders een avondje per maand te vragen als wij uit eten willen. Ik vind dan eigenlijk dat ik ze daarmee belast. Dus nee, hulp vragen zit niet in mijn aard en een nachtnanny zou dus NO WAY een optie zijn hier.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!