Food Lifestyle

Foodie Friday NERGI ® chocolade torentjes

11 september 2015
Recepten-cheesecake toetje-roomkaas-GoodGirlsCompany-Nergi

Afgelopen dinsdag schreef ik over NERGI ®. Een mini-kiwi die eigenlijk tot de bes behoort en heerlijk smaakt als tussendoortje. Door de fris zoete smaak kan je het in veel gerechten combineren. Denk aan een frisse fruitsalade, lekker broodje of een heerlijke smoothie. Wie al vaker recepten op mijn blog bekeek, weet dat ik dol ben op gerechten die voortborduren op cheesecake alleen nergens even anders. Zo kreeg ik ook het idee om iets met NERGI ® te doen. Cheesecake in combinatie met cupcakes alleen net even anders. Vat jij het nog? Nee?! Lees dan snel verder.NERGI-recepten-babykiwi-kiwibes-Nergi-cupcakes-GoodGirlsCompany

September is altijd een rare periode. Het kan ’s ochtends erg fris zijn terwijl het in de middag warm is. En qua eten heb je de rare combinatie van barbecue voedsel in combinatie met pepernoten. Dit is de tijd voor exotische voedselcombinaties. Dus leek het me een prima idee om iets met dit nieuwe fruit te proberen. Something old Something New….

NERGI-babykiwi-kiwibes-Nergi-recepten-GoodGirlsCompany

NERGI ® chocolade torentjes

Dus maakte ik Cupcakes. Geen vanille maar chocolade cupcakes. Waarom?  Het staat leuk in combinatie met het felle groen van de kiwi-bes. Daarnaast is het gewoon lekker. Meer redenen heb je niet nodig. Toch?

Toen de cupcakes gebakken waren en afgekoeld, sneed ik ze door. Door ze andersom op een bordje te plaatsen krijg je een torentje. Tussen de laagjes cupcake smeerde ik de roomkaas. Zo plakken ze beter op elkaar, het staat leuk en het smaakt lekker. Een recept voor de roomkaas vulling vind je hier.

Strooi wat herfst versiering op je bordje om het geheel af te maken. Zo maak je een lekker herfst cakeje die er leuk uit ziet en lekker smaakt.

Bereidingstijd: 2,30 uur (waarvan 2 uur opstijven in koelkast)

Recepten-NERGI-babykiwi-kiwibes-Nergi-cupcakes-GoodGirlsCompany-

Benodigdheden:

  • Cupcake bakblik
  • Cupcake vormpjes
  • Mixer met deeghaken en garde
  • Spatel
  • lepeltje
  • 2 beslagkommen
  • Eventueel keukenmachine

Ingrediënten

  • Cupcake Mix
  • 1 reep Pure chocolade ( 70%)
  • 1 kuipje Philadelphia Naturel/ Philadelphia Naturel Light
  • 75 g roomboter
  • 200 g Griekse yoghurt (0 % vet)
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 zakjes Klopfix (à 8 gr)
  • 3 dl slagroom
  • ½ citroen
  • handjevol NERGI ®

Chocolade cupcakes

Bereiding

  1. Bak de cupcakes zoals op de verpakking is aangegeven en laat ze afkoelen.
  2. Klop met een mixer met gardes de Philadelphia, Griekse yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker in een beslagkom tot een smeuïge massa. Maak de gardes schoon. Pak de tweede beslagkom en giet hier de slagroom in. Strooi de Klopfix door de slagroom en klop de slagroom goed stijf.
  3. Knijp een halve limoen uit in de slagroom
  4. Voeg het slagroom mengsel toe aan de Philadelphia
  5. Snijd de afgekoelde cupcakes 2 keer door zodat je drie laagjes hebt. Gebruik d etop dit keer als bodem aan de onderkant. Smeer hier vervolgens ene laagje roomkaas op. Plaats hier bovenop een nieuwe laag cupcake en smeer hier vervolgens wederom roomkaas. Herhaal dit totdat je alle lagen gebruikt hebt. Natuurlijk kun je ook meer dan 3 lagen gebruiken. Dit is afhankelijk van hoe dun je de plakjes cupcake snijdt.
  6. Versier vervolgens de top met een framboos en NERGI ®.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

CommentLuv badge

Instagram

Volg mij op Instagram!