Dagjes uit Fashion Lifestyle Mama

Fashion Festival Arnhem

4 juni 2015
Fashion Festival Arnhem-GoodGirlsCompany-agenda Fashion Festival Arnhem-WIT WKND-Nacht van de mode-Arnhemse Stockdagen

Van 5 juni tot en met 5 juli 2015 vindt het Fashion Festival Arnhem plaats. In deze periode smelten mode, kunst en cultuur samen in de binnenstad van Arnhem. Bruist het  centrum van de evenementen, workshops en  lezingen die laten zien dat Arnhem en creativiteit onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Deze tweede editie van het Fashion Festival kreeg als titel Celebrate Creativity mee. Terwijl ik dit typ vindt de ARTEZ graduation show in het Provinciehuis plaats. Tijdens de show presenteren afstudeerders hun  werk. Mocht je het vanavond missen dan kan je ook morgen 5 juni nog verschillende shows bekijken.

In dit blog vertel ik je over de ins en outs van het Fashion Festival Arnhem. En ik geef je alvast een paar tips van shows en evenementen die je moet bezoeken. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Als je net zoals ik in het oosten van Nederland woont, heb je soms wel eens het idee dat je de boot mist. Veel gave evenementen vinden toch in en rondom Amsterdam plaats. Helaas is het niet altijd  mogelijk om daarbij aanwezig te zijn. Maar in de maand juni zijn de rollen omgekeerd. Dan is Arnhem dé fashion capital. Bruist de binnenstad van de bezoekers en inspiratie. En boffen we als inwoners omdat veel evenement gratis te bezoeken zijn.

Introdans-Full Colour

Naast de modeshows van Artez kan je ook genieten van dansvoorstellingen van Introdans. Hun End of season-voorstelling heet Full Colour. Een kleurrijk dansspektakel dat het begin van de zomer inluidt. De voorstelling is op 25,26 en 27 juni om 20:13 uur te bekijken in het stadstheater in Arnhem.

WIT WKND

Een van mijn favorieten is het WIT WKND. Dit jaar vindt alweer de derde editie plaats in het weekend van 20 en 21 juni 2015. Het WIT WKND [Arnhem] is een onderdeel van het Fashion Festival Arnhem (FFA) en staat dan ook geheel in het teken van fashion & lifestyle. De dresscode is wit dus je ziet ook veel bezoekers in witte kleding. Dit jaar presenteren mode ondernemers uit de binnenstad en lokale gezelschappen zich op deze dagen. Er zullen catwalks zijn met wervelende fashion shows  bij het Musiskwartier en rondom de Korenmarkt.

Daarnaast zijn er pop-up podia bij diverse modezaken, etalages gehuld in wit, een fashionfoto route, een mode naaiwedstrijd in de Looierstraat, straatentertainment, mobiele catwalk door de stad en een parade langs de diverse horeca met als eindpunt circus de la libertee.

Nacht van de mode

Waarom slapen als laat op de avond op zoek kan gaan naar de beste koopjes? Dit kan in de nacht van zaterdag 13 juni als voor de 7de keer de Nacht van de Mode plaatsvindt. Niet in de binnenstad maar in het Arnhemse Modekwartier;  Klarendal. Tussen 19:00 uur en 24:00 uur openen ateliers en winkels hun deuren voor iedereen die van mode en design houdt. Dit jaar heeft de  Nacht van de Mode als thema LIMITED EDITIONS. Geen massa artikelen maar kleinschaligheid, duurzaamheid en hoge kwaliteit staan centraal. Achter de deuren van de ateliers in deze hippe volkswijk staan liefde, passie en vakmanschap centraal. Ook is er op 13 juni een modeshow op een twintig meter lange catwalk aan de Sonsbeeksingel.

Arnhemse Stockdagen

Tijdens de Arnhemse Stockdagen is de stadhuishal de hoofdlocatie. Ruim 90 ontwerpers en high-end winkeliers openen de deuren van hun voorraadkasten. Vier dagen lang kunnen bezoekers door heel Arnhem terecht voor stoffen, fournituren, samples en prototypes. Ook kun je kleding, sieraden, tassen en accessoires van topontwerpers voor mooie prijzen kopen.

De echte fashionista kan tijdens deArnhemse Stockdagen haar hart ophalen want je vindt ontwerpers in alle soorten en maten. Gevestigde modehuizen, jonge mode- en designlabels, net afgestudeerden en high-end Arnhemse winkeliers bieden hun voorraden aan. Zowel mode- als productontwerp komen voorbij. Van handgemaakt tot halffabricaat. Het levert een kleurrijk aanbod voor de bezoeker op. En dat is wat de Arnhemse Stockdagen net even anders maakt dan alle andere mode- en design markten: een laagdrempelig evenement met hoogwaardige kwaliteit.

Benieuwd wat er verder nog in en rondom Arnhem te doen is? Hieronder vind je een agenda. Dus breng een bezoekje aan mijn stad. Wie weet komen we elkaar wel in het echt tegen!

Fashion Festival Arnhem-agenda

Introdans; Ballet van heel dichtbij
19 april t/m 27 juni

Maand van de architectuur Arnhem
3 juni t/m 28 juni

Introdans: Multicolour
4 & 5 juni

Man in pak
5 juni t/m 5 juli

ARTEZ Graduation show
5 juni

ARTEZ finals
6 juni t/m 2 juli

Lik mijn wonden
6 juni: DE ‘LAATSTE’ MODE

Fashion in Focus: Funny Face
7 juni

Rijn Ijssel Finals
7 juni

A body Issue
9 juni

Casa: TAFkap (The Architect Formerly Known As Prince)
9 juni

Fashion in Focus: The september issue
11 juni

Alles behalve kleren
3 juni t/m 13 september

Nacht van de Mode
13 juni

Wisteria
17 t/m 19 juni

STROOM, cirque de la liberte
17 t/m 28 juni

Awearness Fashion Cafe
18 juni

Fashion in Focus: Blow up
18 juni

WIT WKND
20 & 21 juni

Men’s Saturday ( een dag alleen voor de mannen)
20 juni

Introdans; Introdansfeest
21 juni

Bij opa; werksessie glamcult studio
25 juni

Fashion in Focus: Christmas Dinner
25 juni

Fashion in Focus: Diana Vreeland
25 juni

Arnhemse Stockdagen
25 t/m 28 juni

Introdans: Full Colour
25 t/m 27 juni

Introdans; Invisibly Visible
25 t/m 27 juni

De MANege
27 juni

ARTEZ finals
1 t/m 5 juli

Fashion in Focus; Velvet Goldmine
2 juli

We can Make it
4 & 5 juli

Fashion in Focus: Dior and I
vanaf 9 juli

Leave a Reply

CommentLuv badge

Instagram

Volg mij op Instagram!