hacks en zelf maken Sensopatisch spelen Spelen

DIY Maak je eigen Perseïden meteorenzwerm

9 augustus 2016
DIY Perseïden meteorenzwerm in een fles_GoodGirlsCompany

Twee van de opdrachten die de Mamachallenge dit jaar niet haalden, waren het recyclen van materialen en iets doen rondom de Perseïden. Deze meteorenzwerm is vrijdag 12 augustus waarneembaar. Als het weer een beetje meezit, mogen we dan zo’n 60- 85 meteoren per uur verwachten. Tenminste als je zin hebt om middenin de nacht je bed uit te gaan.

Perseïden in 2016 _GoodGirlsCompany

Ik vermoed dat ik rond de tijd dat de Perseïden passeren waarschijnlijk nog gewoon op één oor lig. Er zijn maar een paar dingen waar je mij voor wakker mag maken middenin de nacht. Een meteorenzwerm behoort daar nu nog niet bij. Maar wie weet in de toekomst.

Benodigdheden voor Perseïden in een flesje_goodGirlsCompany

Perseïden als Mamachallenge

Voor jullie lezers lijkt het misschien alsof we gewoon ‘even’ verzinnen dat we een Mamachallenge gaan doen. Maar er gaan weken van voorbereiding aan vooraf. Waarin we achter de schermen ook de opdrachten bespreken. Voordat er een lijstje van 10 opdrachten ontstaat, zijn er heel wat opdrachten die het niet gehaald hebben en afvallen. Iets recyclen en ‘iets doen met de Perseïden’ haalden het helaas niet. Destijds vond ik dat prima. We zouden sowieso al tijd te kort komen, dacht ik. Waarschijnlijk zouden we toch veel buiten zijn vanwege het mooie weer, dacht ik. Maar het weer laat te wensen over. Vandaar dat ik alle tijd had om even te kijken naar ene creatieve invulling van de bovenste opdrachten. En zo kwam ik op deze leuke DIY.

DIY_Perseïden in een flesje_GoodGirlsCompany

Benodigdheden voor Perseïden in een flesje

Voor het maken van dit bijzondere flesje heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 2 fles babyolie ( 500 ml)
 • 1 liter water
 • voedselkleurstof
 • glitters

Behalve glitters, hadden wij al het ander gewoon in huis. Ik dacht da het niet zo moeilijk zou zijn om in de zomer aan buisjes met glitters te komen. Maar blijkbaar is dat heel erg Kerst. Ik ben heel wat winkels tevergeefs in- en uit gelopen voordat ik uiteindelijk bij de Hema kwam waar ze het wel hadden op de kinderknutselafdeling.

Zo maak je de Perseïden meteorenzwerm in een flesje_goodGirlsCompany

Zo maak je de Perseïden meteorenzwerm in een flesje

 • zet alle spullen klaar.
 • Giet 500 ml babyolie in het flesje
 • Voeg de ¼ de deel glitters toe.
 • Meet met een maatbekertje 500 ml water af. Voeg hier de voedingskleurstof naar keuze toe.
 • Giet het gekleurde water in het fleje met olie
 • Laat een beetje ruimte over tussen de doep en het watermengsel. Dan kan je beter schudden
 • Draai de dop er stevig op.
 • Schudden maar!

Perseïden als Mamachallenge_GoodGirlsCompany

Wat viel mij op?

In principe is dit natuurlijk niet een heel hoogstaand DIY project waar je een knutsel-award mee gaat winnen (bestaan die dan?). Maar het is wel leuk om mee te experimenteren en de uitvinder in de kinderen aan te moedigen. Dat is dus ook wat ik deed. Een flesje vulde ik met kraanwater en zoals hier boven beschreven. De ander vulde ik met bronwater uit het flesje. Ik ging er niet vanuit dat dat verschil uit zou maken. Maar dat deed het dus wel.Waar in het ene flesje het kraanwater met kleurstof en glitters naar bodem zakten, bleef het er in het flesje met bronwater bovenop drijven.

Geen idee of het iets met zwaartekracht te maken heeft, de massa van de verschillende vloeistoffen of misschien wel met de chemische reacties. Maar het was te opvallend om het niet op te merken.

Glitters_GoodGirlsCompany_Perseiden meteorenzwerm

Variatie:

 • Gebruik grote glitters

Ook leuk om te maken:

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Mama Challenge 9 | Perseïden kijken vanaf een luchtbedje - Lotus Writings
  31 december 2017 at 10:50

  […] Josan maakte een scheerschuim milkshake met haar meiden. En later knutselden ze deze meteorietenzwerm in een flesje. […]

 • Reply
  Marguerita
  10 augustus 2016 at 12:37

  Leuk idee, dat wil ik ook eens proberen! Ziet er heel vrolijk uit en idd je wakkert de uitvinder in je kind aan

  • Reply
   Josan
   11 augustus 2016 at 21:48

   Het is ook heel makkelijk Marguerita.

 • Reply
  Jamey
  9 augustus 2016 at 14:39

  wat grappig zeg!

  • Reply
   Josan
   10 augustus 2016 at 09:24

   Dank je wel Jamey 🙂

 • Reply
  Fleur
  9 augustus 2016 at 09:26

  Leuk dat je Challenges hebt genomen die niet de top 10 hebben gehaald!
  Ik hoop op een heldere avond de 12e. Wij wonen in een hoekhuis met veel grote ramen en een wijds uitzicht, dus kunnen zo mooi alles goed zien (als het dus helder is)

  • Reply
   Josan
   10 augustus 2016 at 09:25

   Dank je wel Fleur, ik vind het jammer dat deze het niet gehaald had dus daar wilde ik iets mee doen.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!