Dagjes uit

De IVN Slootjesdagen

12 mei 2016
De IVN Slootjesdagen-GoodGirlsCompany-dagjes uit

Een van de leukere dingen aan onze woonwijk vind ik dat er zoveel water is. Vijvers, wadi’s en speeleilandjes in het water zorgen er met warm weer voor dat mijn kinderen zich graag aan de waterkant bevinden. Tijdens de IVN Slootjesdagen ontdekt je kind alles over slootjes. Op 11 en 12 juni Kruip, glibber, speur en ontdek je van alles! Wie weet word jij wel een Slootjesexpert. Ga je mee op slootjessafari, snorkel je in de sloot en kwaak mee met een kikkerconcert.

GoodGirlsCompany-De IVN Slootjesdagen

Op de website kan je je aanmelden voor één van de meer dan 100 IVN-activiteiten, of ga zelf aan de slag als Slootjesexpert! En je kan ook meteen de gratis zoekkaart waterdiertjes aanvragen.

De IVN Slootjesdagen

Op de IVN Slootjesdagen worden kinderen onder begeleiding van IVN Natuurgidsen echte Slootjesexperts. Meer dan 100 lokale IVN-afdelingen organiseren natuurbelevenissen voor jong én oud. Dus ook bij jou in de buurt. Tijdens verschillende activiteiten ontdekken kinderen wat er allemaal leeft en gebeurt in een doodgewone sloot.

Het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) wil kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld geven. Als ze klein zijn is het leerzaam en leuk. En als ze groot zijn is er een mooie basis gelegd om ze te overtuigen van het essentiële belang van het behoud van onze natuur.

IVN is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. Lokaal organiseren ruim 20.000 ervaren IVN-vrijwilligers talloze excursies, cursussen, wandelingen, lezingen en andere natuur (belevings-) activiteiten door heel Nederland.

Gratis zoekkaart waterdiertjes

Wil je weten waar je in jouw buurt kan deelnemen aan een Slootjesdag-activiteit ? Kijk dan even op de website. Daar vind je een overzicht van alle locaties. En bestel j meteen de gratis zoekkaart waterdiertjes. Daar staan meer dan 35 waterdiertjes op, die je zelf in de sloot kunt zoeken. Leuk om te weten: de zoekkaart kan tegen water! Je kunt ermee in de regen lopen en er zelfs zwemmen.

Woon jij in een waterrijke omgeving?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Instagram

    Volg mij op Instagram!