Persoonlijk

Common Craft: web 2.0 video’s

3 oktober 2010

Door de grenzeloze mogelijkheden die Social Media je biedt, is het soms lastig om door de bomen het bos nog te zien.

Ik heb er een hard hoofd in om mijn ouders uit te leggen wat het verschil tussen Hyves, Facebook, Twitter en LinkedIn is. En als ik denk dat ze het begrijpen, vragen ze me doodleuk wat ik er dan mee kan en als het zo handig is waarom ik dan al die diensten nodig heb. Waarom is er niet gewoon een?

Harvochtige digibeten
Niet alleen mijn ouders blijken hardvochtige digibeten te zijn. Ik kom ze ook onder vrienden tegen. Personen van mijn leeftijd die nog helemaal geen Twitter account hebben, niet van plan zijn er een aan te maken en mijn passie voor social media niet begrijpen.

Gelukkig ontdekte ik de filmpjes van Common Craft. Hele simpele maar vooral duidelijke filmpjes over de verschillende aspecten van web 2.0. De reeks heet zelfs ‘In plain English’. Met deze filmpjes is het zelf mogelijk om de meest verstokte digibeet uit te leggen wat Twitter, social networking en social media is.


Twitter: hoe 140 tekentjes je een heel nieuw beeld van je vrienden geeft


Social Networking: Laat je netwerk voor je werken


Social media: ontwikkelt nieuwe kansen en mogelijkheden om met je doelgroep te communiceren

    Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Instagram

    Volg mij op Instagram!