Geen categorie

Chalk n Cheese

459 views
 Mijn liefde voor kinderkledingmerken uit Australië kan je haast niet ontgaan zijn. Ik houd ervan omdat het aan de ene kant dicht bij Europese kinderkleding staat , maar aan de andere kant durven de Australiërs nog een ding: experimenteren. Ook Chalk n Cheese is weer zo’n fantastisch Australisch kinderkledingmerk.

Nadat directeur Tracy Eastwood in Engeland bezig was geweest met mode ontwerpen keerde ze terug naar Australië. Ze had het gevoel dat kinderkleding er overal hetzelfde uitzag en wilde de Australië graag kennis laten maken met een meer unieke style. Een style die geïnspireerd was door de Europese mode.

Chalk-n-Cheese-wintercollection 2015-winterkleding-voor-meisjes-wit-jurkje-voor-meisjes

Chalk n Cheese staat voor de mooiste jaren van je dochters leven. In plaats van dat de kleding is bedrukt met roze hartjes of groter vlinders ontwerpt Chalk n Cheese kleding die nostalgie oproept. Je doet herinneren aan de tijd dat TV kijken nog bijzonder was en buitenspelen de norm. De zomerdagen dat je blootsvoets door de sproeier op het gazon heen rende en je gretig van je moeders zelfgemaakte limonadeijsjes likte. Opgroeien is leuk, kleurrijk en vult je leven vol herinneren. Chalk n Cheese brengt deze herinneren graag weer tot leven.

Chalk-n-Cheese-wintercollection 2015-winterkleding-voor-meisjes-rood-jurkje-voor-meisjes

Chalk n Cheese tovert een lach op je gezicht

De stoffen zijn al prachtig op zichzelf, maar Chalk n Cheese maakt er kledingstukken van die de modetrends van vele seizoenen doorstaan. Stijlvol en tijdloos met een kleurenpalet die zelfs op de meest druilerige dag een lach op je gezicht tovert.

Daarnaast is Chalk n Cheese makkelijk te onderhouden. Of zoals ze zelf zeggen “kleding die je in de wasmachine stopt en er uitkomt als nieuw ( in plaats van verwassen). En dat levert ze natuurlijk punten op bij hun klanten. Zo laat een moeder weten dat ze vaak hele leuke reacties op haar dochters kleding krijgt. Als haar dan vervolgens wordt gevraagd waar ze het vandaan heeft wil ze dat vaak helemaal niet vertellen.

Chalk-n-Cheese-wintercollection 2015-winterkleding-voor-meisjes-black-turban-for-girls

Review Chalk n Cheese

Dat eigenaresse en directeur Tracy enthousiast is over ‘haar’ Chalk n Cheese dat lazen we wel tussen de regels van haar e-mail door. Ze stuurde ons een prachtig look Book op en vertelde uitgebreid over waarom ze Chalk n Cheese had opgericht. Eigenlijk komt het hier op neer: ze ontwerpt graag kleding zonder toeters en bellen. Kleding die kinderen, kind laat zijn en kleding die ze zelf ook graag zou dragen. Wij waarderen haar enthousiasme en servicegerichte houding.

Josan
Trotse moeder van 3 lieve, grappige en intelligente dochters. Houdt niet (alleen maar) van roze maar ziet het leven wel door een roze bril. Geniet van kleine momenten en blogt voor moeders met dochters over moederschap, lifestyle, (natural) beauty, (kids) fashion, DIY's en alles wat ik leuk vind.

Praat mee!