Opvoeding

5 Herkenbare situaties als je kind een groot hoofd heeft

6 comments851 views
kind-met-groot-hoofd-GoodGirlsCompany

Een groot hoofd zou erop duidden dat je kind slim is. Zelf weet ik wel beter. Probeer allereerst maar eens een groot hoofd via je onderkantje naar buiten te krijgen. Dit blog zit vol herkenbare situaties voor als je kind een groot hoofd heeft.

Herkenbare situaties als je kind een groot hoofd heeft

Hoe, krijg je dat eruit?

Er is er nog nooit eentje blijven zitten. Dat zegt men altijd als je op ziet tegen de bevalling. Gek genoeg denkt men dat dit geruststellend is. Maar als je een kind met een groot hoofd hebt, weet je wel beter. Nee, ze laten het niet zitten maat zonder ingrijpen van buitenaf komt het er ook niet vanzelf uit. Een knipje hier, een scheurtje daar…draadje er door en hechten maar. Laten we hopen dat het het waard was.

Wat een groot hoofd, he?!

Verhoudingsgewijs heeft elke baby een groot hoofd. Maar die van jou net een beetje groter. En als mensen dat zien, moet ze daar iets van zeggen. Kan niet anders. Krijg je van die mooie opmerkingen als “Wat een groot hoofd he?” En nee, helaas kan je kind met dat grote hoofd nog geen kopstoot uitdelen.

Bovenkleding zonder drukknoopjes

Ik word witheet van babykleding die geen drukknoopjes bij de hals heeft. Nee, het maakt me niet uit dat dit een kledingstuk maat 86 is en mijn kind in theorie met haar lichaam in maat 56 past. Als het hoofd er niet door past, heb ik niks aan de rest. Maak gewoon standaard T-shirts truitjes, en alles wat er over een hoofd getrokken moet worden met drukknoopjes. Scheelt mij weer binnenmonds schelden.

One size fits (not) all

Als je kind ene groot hoofd heeft, zal je snel ontdekken dat one size fits alle gewoon een vette leugen is. Nee, dat leuke petje, hoedje, helm of die haarband past dus gewoon niet. Nee, ook niet als je kind er officieel nog te klein voor is. Tuurlijk je probeert het de eerste paar keer gewoon. Zo’n schedel is flexibel. Het is ooit uit een veel kleinere opening gekomen. Ging ook goed. Soort van, maar toch de babymaat past niet. En de kindermaat mist dan weer ene handig touwtje om onder de kind te strikken, riempje of wat dan ook om het op zijn plaats te houden.

Bump allert

Zo’n groot hoofd is zwaar! Meestal komt eerst het hoofd en daarna de rest van het lichaam. Ja, ook als er een muur ,hoek van de tafel of vloer in de weg staat. Op de een of andere manier knallen overal tegenaan, en werkt zwaartekracht erg sterk. Gevolg, bulten, blauwe plekken, pleisters plakken en veel uitleggen aan het consultatiebureau. En nee, als het niet nodig is, ga je niet aan de redressiehelm.

Heeft jouw kind een groot hoofd en zo ja, wat vind jij een nadeel?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Kind  met groot hoofd via shuttertock

Josan
Trotse moeder van 3 lieve, grappige en intelligente dochters. Houdt niet (alleen maar) van roze maar ziet het leven wel door een roze bril. Geniet van kleine momenten en blogt voor moeders met dochters over moederschap, lifestyle, (natural) beauty, (kids) fashion, DIY's en alles wat ik leuk vind.

6 Comments

  1. hier ook een kleine met een groot hoofd die er niet uit wilde. Hij daalde niet in. Heel super kort het werd een keizersnee na bijna 3 dagen. Ook hier hemdjes die niet passen ook met drukknopen. shirtjes die niet passen met dito hals en na bijna 4 jaar moet ik nog steeds goed opletten dat de hals niet te klein is. Een capuchon aan een trui? dat word hem niet tenzij je een paar maten groter koopt. Hier is de truck het shirt op het achterhoofd en dan TREKKEN. Dit werkt bij bijna alle shirts en truien. Soms is het veel handiger om een overhemdje te pakken maar die zijn vaak wat dun dus een mouwloos vest (met grote hals) er overheen. Zoon meenemen op shirtjacht kan niet want dat accepteert hij dus echt niet.

Praat mee!